Seuraa meitä

Suklainen piimäkakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(9)

16 viipaletta

15 min (valmistus) +

n. 50 min (paistaminen)

Suklainen piimäkakku on helppo tehdä! Voit halutessasi rouhia mukaan suklaata, mutta yksinkertaisimmillaan maku kakkuun tulee kaakaosta.
Tämä leivonnainen onnistuu myös ilman munaa, joten jätä ne tarvittaessa pois taikinasta.

Ainekset

4 dl

vehnäjauhoja

4 dl

sokeria

0,75 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

leivinjauhetta

- - -

3 dl

piimää

2

kananmunaa

150 g

voita tai margariinia (sulatettu)

(100 g

suklaata rouhittuna)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja

Suklainen piimäkakku onnistuu myös ilman kananmunaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva (150 g). Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan. (Rouhi suklaa jos lisäät sitä kakkuun, ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  3. Voitele ja korppujauhota noin 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, jotta seokseen ei jää paakkuja.
  5. Lisää piimä, kananmunat sekä sulatettu rasva (halutessasi myös suklaarouhe). Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, mutta älä sekoita ylimääräistä. Laita taikina vuokaan. 
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50-55 minuuttia.



Vinkit


  • Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kypsyyttä kokeiltaessa. Jos rouhit taikinan joukkoon suklaata, suklaa saattaa tarttua tikkuun, vaikka piimäkakku olisikin kypsä. Tätä kakkua ei kannata paistaa ylimääräistä, jotta se pysyy mehevänä.
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku. Käytä siis noin 1,8 - 2 litran kakkuvuokaa. Jos teet puolikkaan annoksen pienempään vuokaan, paistoaika on noin 35 minuuttia.
  • Kumoa kakku vuoasta vasta hieman jäähtyneenä. Sihtaa halutessasi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
  • Käytä tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta. Kaakaojuomajauhetta käytettäessä maku jää vähemmän suklaiseksi.
  • Voit tehdä suklaisen piimäkakun myös ilman kananmunaa. Kananmuna kuitenkin parantaa hieman kakun rakennetta.




Katso myös 


Seuraa meitä

Suklainen piimäkakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(9)

16 viipaletta

15 min (valmistus) +

n. 50 min (paistaminen)

Suklainen piimäkakku on helppo tehdä! Voit halutessasi rouhia mukaan suklaata, mutta yksinkertaisimmillaan maku kakkuun tulee kaakaosta.
Tämä leivonnainen onnistuu myös ilman munaa, joten jätä ne tarvittaessa pois taikinasta.

Ainekset

4 dl

vehnäjauhoja

4 dl

sokeria

0,75 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

leivinjauhetta

- - -

3 dl

piimää

2

kananmunaa

150 g

voita tai margariinia (sulatettu)

(100 g

suklaata rouhittuna)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja

Suklainen piimäkakku onnistuu myös ilman kananmunaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva (150 g). Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan. (Rouhi suklaa jos lisäät sitä kakkuun, ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  3. Voitele ja korppujauhota noin 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, jotta seokseen ei jää paakkuja.
  5. Lisää piimä, kananmunat sekä sulatettu rasva (halutessasi myös suklaarouhe). Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, mutta älä sekoita ylimääräistä. Laita taikina vuokaan. 
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50-55 minuuttia.



Vinkit


  • Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kypsyyttä kokeiltaessa. Jos rouhit taikinan joukkoon suklaata, suklaa saattaa tarttua tikkuun, vaikka piimäkakku olisikin kypsä. Tätä kakkua ei kannata paistaa ylimääräistä, jotta se pysyy mehevänä.
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku. Käytä siis noin 1,8 - 2 litran kakkuvuokaa. Jos teet puolikkaan annoksen pienempään vuokaan, paistoaika on noin 35 minuuttia.
  • Kumoa kakku vuoasta vasta hieman jäähtyneenä. Sihtaa halutessasi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
  • Käytä tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta. Kaakaojuomajauhetta käytettäessä maku jää vähemmän suklaiseksi.
  • Voit tehdä suklaisen piimäkakun myös ilman kananmunaa. Kananmuna kuitenkin parantaa hieman kakun rakennetta.




Katso myös 


Seuraa meitä

Suklainen piimäkakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(9)

16 viipaletta

15 min (valmistus) +

n. 50 min (paistaminen)

Suklainen piimäkakku on helppo tehdä! Voit halutessasi rouhia mukaan suklaata, mutta yksinkertaisimmillaan maku kakkuun tulee kaakaosta.
Tämä leivonnainen onnistuu myös ilman munaa, joten jätä ne tarvittaessa pois taikinasta.

Ainekset

4 dl

vehnäjauhoja

4 dl

sokeria

0,75 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

leivinjauhetta

- - -

3 dl

piimää

2

kananmunaa

150 g

voita tai margariinia (sulatettu)

(100 g

suklaata rouhittuna)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja

Suklainen piimäkakku onnistuu myös ilman kananmunaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva (150 g). Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan. (Rouhi suklaa jos lisäät sitä kakkuun, ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  3. Voitele ja korppujauhota noin 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, jotta seokseen ei jää paakkuja.
  5. Lisää piimä, kananmunat sekä sulatettu rasva (halutessasi myös suklaarouhe). Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, mutta älä sekoita ylimääräistä. Laita taikina vuokaan. 
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50-55 minuuttia.



Vinkit


  • Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kypsyyttä kokeiltaessa. Jos rouhit taikinan joukkoon suklaata, suklaa saattaa tarttua tikkuun, vaikka piimäkakku olisikin kypsä. Tätä kakkua ei kannata paistaa ylimääräistä, jotta se pysyy mehevänä.
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku. Käytä siis noin 1,8 - 2 litran kakkuvuokaa. Jos teet puolikkaan annoksen pienempään vuokaan, paistoaika on noin 35 minuuttia.
  • Kumoa kakku vuoasta vasta hieman jäähtyneenä. Sihtaa halutessasi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
  • Käytä tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta. Kaakaojuomajauhetta käytettäessä maku jää vähemmän suklaiseksi.
  • Voit tehdä suklaisen piimäkakun myös ilman kananmunaa. Kananmuna kuitenkin parantaa hieman kakun rakennetta.




Katso myös