Seuraa meitä

Suklaakiisseli

Rated 4.222222222222222 stars out of 5
4.2
(9)

3 annosta

10 min

Suklaakiisseli maistuu kermavaahdon tai vaikka vadelmien kera.

Ainekset

3 annosta

5 dl

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

0,5 dl

maissitärkkelystä

0,5 dl

sokeria

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma)

- - -

1 tl

vanilliinisokeria

ripaus

suolaa

Suklaakiisseli on makea välipala.

Ohjeet

  1. Mittaa maito kattilaan. Sekoita maissitärkkelys, sokeri ja kaakaojauhe kylmän maidon joukkoon. 
  2. Laita kattila liedelle. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. 
  3. Kun kiisseli kiehuu, pienennä lieden tehoa. Jatka keittämistä 3 minuutin ajan niin, että kiisseli juuri ja juuri kiehuu. Sekoita koko ajan huolellisesti pohjaa myöten. Kiisseli sakenee tässä vaiheessa vain hieman. 
  4. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää vielä vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.
  5. Anna suklaakiisselin jäähtyä. Ripottele halutessasi pinnalle hieman sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.



Vinkit


  • Saat maukkaamman kiisselin, kun käytät kaakaojuomajauheen sijaan sokeritonta kaakaojauhetta. Kaakaojauhe sekoittuu maitoon kunnolla vasta, kun maito lämpenee.
  • Täys- tai kevytmaito ei pala pohjaan yhtä herkästi kuin rasvaton maito. Ne myös tuovat kiisseliin täyteläisemmän maun.
  • Sokerin ripottelun sijaan voit ehkäistä kuortumista sekoittamalla kiisseliä silloin tällöin jäähtymisen aikana.
  • Suklaakiisseli sakenee jäähtyessään, joten kuumana se voi vaikuttaa liian löysältä.
  • Pienetkin muutokset mitoissa (maito ja maissitärkkelys) vaikuttavat kiisselin rakenteeseen.




Katso myös


Seuraa meitä

Suklaakiisseli

Rated 4.222222222222222 stars out of 5
4.2
(9)

3 annosta

10 min

Suklaakiisseli maistuu kermavaahdon tai vaikka vadelmien kera.

Ainekset

3 annosta

5 dl

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

0,5 dl

maissitärkkelystä

0,5 dl

sokeria

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma)

- - -

1 tl

vanilliinisokeria

ripaus

suolaa

Suklaakiisseli on makea välipala.

Ohjeet

  1. Mittaa maito kattilaan. Sekoita maissitärkkelys, sokeri ja kaakaojauhe kylmän maidon joukkoon. 
  2. Laita kattila liedelle. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. 
  3. Kun kiisseli kiehuu, pienennä lieden tehoa. Jatka keittämistä 3 minuutin ajan niin, että kiisseli juuri ja juuri kiehuu. Sekoita koko ajan huolellisesti pohjaa myöten. Kiisseli sakenee tässä vaiheessa vain hieman. 
  4. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää vielä vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.
  5. Anna suklaakiisselin jäähtyä. Ripottele halutessasi pinnalle hieman sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.



Vinkit


  • Saat maukkaamman kiisselin, kun käytät kaakaojuomajauheen sijaan sokeritonta kaakaojauhetta. Kaakaojauhe sekoittuu maitoon kunnolla vasta, kun maito lämpenee.
  • Täys- tai kevytmaito ei pala pohjaan yhtä herkästi kuin rasvaton maito. Ne myös tuovat kiisseliin täyteläisemmän maun.
  • Sokerin ripottelun sijaan voit ehkäistä kuortumista sekoittamalla kiisseliä silloin tällöin jäähtymisen aikana.
  • Suklaakiisseli sakenee jäähtyessään, joten kuumana se voi vaikuttaa liian löysältä.
  • Pienetkin muutokset mitoissa (maito ja maissitärkkelys) vaikuttavat kiisselin rakenteeseen.




Katso myös


Seuraa meitä

Suklaakiisseli

Rated 4.222222222222222 stars out of 5
4.2
(9)

3 annosta

10 min

Suklaakiisseli maistuu kermavaahdon tai vaikka vadelmien kera.

Ainekset

3 annosta

5 dl

maitoa (esim. täys- tai kevytmaito)

0,5 dl

maissitärkkelystä

0,5 dl

sokeria

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma)

- - -

1 tl

vanilliinisokeria

ripaus

suolaa

Suklaakiisseli on makea välipala.

Ohjeet

  1. Mittaa maito kattilaan. Sekoita maissitärkkelys, sokeri ja kaakaojauhe kylmän maidon joukkoon. 
  2. Laita kattila liedelle. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. 
  3. Kun kiisseli kiehuu, pienennä lieden tehoa. Jatka keittämistä 3 minuutin ajan niin, että kiisseli juuri ja juuri kiehuu. Sekoita koko ajan huolellisesti pohjaa myöten. Kiisseli sakenee tässä vaiheessa vain hieman. 
  4. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää vielä vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.
  5. Anna suklaakiisselin jäähtyä. Ripottele halutessasi pinnalle hieman sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.



Vinkit


  • Saat maukkaamman kiisselin, kun käytät kaakaojuomajauheen sijaan sokeritonta kaakaojauhetta. Kaakaojauhe sekoittuu maitoon kunnolla vasta, kun maito lämpenee.
  • Täys- tai kevytmaito ei pala pohjaan yhtä herkästi kuin rasvaton maito. Ne myös tuovat kiisseliin täyteläisemmän maun.
  • Sokerin ripottelun sijaan voit ehkäistä kuortumista sekoittamalla kiisseliä silloin tällöin jäähtymisen aikana.
  • Suklaakiisseli sakenee jäähtyessään, joten kuumana se voi vaikuttaa liian löysältä.
  • Pienetkin muutokset mitoissa (maito ja maissitärkkelys) vaikuttavat kiisselin rakenteeseen.




Katso myös