Seuraa meitä

Suklaakeksit

Rated 4.338709677419355 stars out of 5
4.3
(62)

30 kpl (2 pellillistä)

20 min (valmistus)

+ paistaminen (7 + 7 min)


Suklaakeksit valmistuvat tällä ohjeella ilman vatkainta ja pääset maistelemaan niitä jo puolessa tunnissa!

Ainekset

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

1,5 dl

sokeria

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

0,25 tl

suolaa

100 g

suklaata (esim. tumma leivontasuklaa)

Suklaakeksit ovat herkullisia.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä sulata)
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia.
  3. Rouhi suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe, suola ja rouhittu suklaa. Jätä odottamaan. 
  4. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri huolellisesti keskenään esim. lusikalla. Lisää kananmuna ja sekoita hieman.
  5. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Pyöritä taikinasta 30 palloa. Litistä ne noin 1 cm paksuisiksi kekseiksi leivinpaperin päälle (ohjeesta tulee kaksi pellillistä). Keksit leviävät uunissa.
  7. Paista 200 asteessa (hieman uunin keskitasoa ylempänä) noin 7 minuuttia, kunnes suklaakeksit saavat aavistuksen väriä reunoilta.



Vinkit

 

  • Itse rouhitun suklaan sijaan voit käyttää valmiita suklaahippuja.
  • Taikina saattaa vaikuttaa hieman murumaiselta sekoitettaessa, mutta sen pitäisi olla sen verran kiinteää, että pystyt pyörittelemään palloja käsin.
  • Kuumat suklaakeksit ovat pehmeitä. Anna niiden jäähtyä hetki ennen leivinpaperilta irrottamista.


Katso myös

Seuraa meitä

Suklaakeksit

Rated 4.338709677419355 stars out of 5
4.3
(62)

30 kpl (2 pellillistä)

20 min (valmistus)

+ paistaminen (7 + 7 min)


Suklaakeksit valmistuvat tällä ohjeella ilman vatkainta ja pääset maistelemaan niitä jo puolessa tunnissa!

Ainekset

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

1,5 dl

sokeria

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

0,25 tl

suolaa

100 g

suklaata (esim. tumma leivontasuklaa)

Suklaakeksit ovat herkullisia.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä sulata)
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia.
  3. Rouhi suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe, suola ja rouhittu suklaa. Jätä odottamaan. 
  4. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri huolellisesti keskenään esim. lusikalla. Lisää kananmuna ja sekoita hieman.
  5. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Pyöritä taikinasta 30 palloa. Litistä ne noin 1 cm paksuisiksi kekseiksi leivinpaperin päälle (ohjeesta tulee kaksi pellillistä). Keksit leviävät uunissa.
  7. Paista 200 asteessa (hieman uunin keskitasoa ylempänä) noin 7 minuuttia, kunnes suklaakeksit saavat aavistuksen väriä reunoilta.



Vinkit

 

  • Itse rouhitun suklaan sijaan voit käyttää valmiita suklaahippuja.
  • Taikina saattaa vaikuttaa hieman murumaiselta sekoitettaessa, mutta sen pitäisi olla sen verran kiinteää, että pystyt pyörittelemään palloja käsin.
  • Kuumat suklaakeksit ovat pehmeitä. Anna niiden jäähtyä hetki ennen leivinpaperilta irrottamista.


Katso myös

Seuraa meitä

Suklaakeksit

Rated 4.338709677419355 stars out of 5
4.3
(62)

30 kpl (2 pellillistä)

20 min (valmistus)

+ paistaminen (7 + 7 min)


Suklaakeksit valmistuvat tällä ohjeella ilman vatkainta ja pääset maistelemaan niitä jo puolessa tunnissa!

Ainekset

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

1,5 dl

sokeria

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

0,25 tl

suolaa

100 g

suklaata (esim. tumma leivontasuklaa)

Suklaakeksit ovat herkullisia.

Ohje

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä sulata)
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia.
  3. Rouhi suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe, suola ja rouhittu suklaa. Jätä odottamaan. 
  4. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri huolellisesti keskenään esim. lusikalla. Lisää kananmuna ja sekoita hieman.
  5. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Pyöritä taikinasta 30 palloa. Litistä ne noin 1 cm paksuisiksi kekseiksi leivinpaperin päälle (ohjeesta tulee kaksi pellillistä). Keksit leviävät uunissa.
  7. Paista 200 asteessa (hieman uunin keskitasoa ylempänä) noin 7 minuuttia, kunnes suklaakeksit saavat aavistuksen väriä reunoilta.



Vinkit

 

  • Itse rouhitun suklaan sijaan voit käyttää valmiita suklaahippuja.
  • Taikina saattaa vaikuttaa hieman murumaiselta sekoitettaessa, mutta sen pitäisi olla sen verran kiinteää, että pystyt pyörittelemään palloja käsin.
  • Kuumat suklaakeksit ovat pehmeitä. Anna niiden jäähtyä hetki ennen leivinpaperilta irrottamista.


Katso myös