Seuraa meitä

Suklaakahvikakku

Rated 3.933333333333333 stars out of 5
3.9
(15)

n. 16 viipaletta

20 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Mehevä suklaakahvikakku valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään, eikä vaahdotusta tarvita!

Ainekset

200 g

voita tai leivontamargariinia

150 g

suklaata (tumma leivonta- tai taloussuklaa)

2,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

4

kananmunaa

- - -

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 rkl

vanilliinisokeria

1 rkl

kaakaojauhetta

2 tl

leivinjauhetta

1,5 dl

maitoa

Vuokaan:


voita tai margariinia


korppujauhoja

Suklaakahvikakku saa makua suklaasta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kakkuvuoka.
  2. Sulata voi kattilassa (kun käytät riittävän isoa kattilaa, voit valmistaa taikinan loppuun asti kattilassa). Paloittele suklaa valmiiksi.
  3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat rasvan joukkoon. Sekoittele hiljalleen niin, että suklaa sulaa. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauho, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Jätä odottamaan.
  5. Kun suklaa on sulanut, lisää voi-suklaaseokseen sokeri ja suola. Sekoita.
  6. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin (esim. lusikalla).
  7. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  8. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
  9. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 min. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Paista kakku vain juuri ja juuri kypsäksi, jolloin se säilyy mehevänä.
  10. Kumoa suklaakahvikakku hieman jäähtyneenä.




Vinkit


  • Valitsemasi suklaa vaikuttaa kahvikakun makuun. Ohjeessa on käytetty 44 % kaakaota sisältävää suklaata.
  • Suklaakahvikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän peitettynä huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettäessä se kannattaa pakastaa.




Katso myös


Seuraa meitä

Suklaakahvikakku

Rated 3.933333333333333 stars out of 5
3.9
(15)

n. 16 viipaletta

20 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Mehevä suklaakahvikakku valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään, eikä vaahdotusta tarvita!

Ainekset

200 g

voita tai leivontamargariinia

150 g

suklaata (tumma leivonta- tai taloussuklaa)

2,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

4

kananmunaa

- - -

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 rkl

vanilliinisokeria

1 rkl

kaakaojauhetta

2 tl

leivinjauhetta

1,5 dl

maitoa

Vuokaan:


voita tai margariinia


korppujauhoja

Suklaakahvikakku saa makua suklaasta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kakkuvuoka.
  2. Sulata voi kattilassa (kun käytät riittävän isoa kattilaa, voit valmistaa taikinan loppuun asti kattilassa). Paloittele suklaa valmiiksi.
  3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat rasvan joukkoon. Sekoittele hiljalleen niin, että suklaa sulaa. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauho, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Jätä odottamaan.
  5. Kun suklaa on sulanut, lisää voi-suklaaseokseen sokeri ja suola. Sekoita.
  6. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin (esim. lusikalla).
  7. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  8. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
  9. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 min. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Paista kakku vain juuri ja juuri kypsäksi, jolloin se säilyy mehevänä.
  10. Kumoa suklaakahvikakku hieman jäähtyneenä.




Vinkit


  • Valitsemasi suklaa vaikuttaa kahvikakun makuun. Ohjeessa on käytetty 44 % kaakaota sisältävää suklaata.
  • Suklaakahvikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän peitettynä huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettäessä se kannattaa pakastaa.




Katso myös


Seuraa meitä

Suklaakahvikakku

Rated 3.933333333333333 stars out of 5
3.9
(15)

n. 16 viipaletta

20 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Mehevä suklaakahvikakku valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään, eikä vaahdotusta tarvita!

Ainekset

200 g

voita tai leivontamargariinia

150 g

suklaata (tumma leivonta- tai taloussuklaa)

2,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

4

kananmunaa

- - -

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 rkl

vanilliinisokeria

1 rkl

kaakaojauhetta

2 tl

leivinjauhetta

1,5 dl

maitoa

Vuokaan:


voita tai margariinia


korppujauhoja

Suklaakahvikakku saa makua suklaasta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kakkuvuoka.
  2. Sulata voi kattilassa (kun käytät riittävän isoa kattilaa, voit valmistaa taikinan loppuun asti kattilassa). Paloittele suklaa valmiiksi.
  3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat rasvan joukkoon. Sekoittele hiljalleen niin, että suklaa sulaa. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauho, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Jätä odottamaan.
  5. Kun suklaa on sulanut, lisää voi-suklaaseokseen sokeri ja suola. Sekoita.
  6. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin (esim. lusikalla).
  7. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  8. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
  9. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 min. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Paista kakku vain juuri ja juuri kypsäksi, jolloin se säilyy mehevänä.
  10. Kumoa suklaakahvikakku hieman jäähtyneenä.




Vinkit


  • Valitsemasi suklaa vaikuttaa kahvikakun makuun. Ohjeessa on käytetty 44 % kaakaota sisältävää suklaata.
  • Suklaakahvikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän peitettynä huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettäessä se kannattaa pakastaa.




Katso myös