Suklaakääretorttu 

Rated 5 stars out of 5
5.0
(5)

n. 15 palaa

30 min


(Gluteeniton)


Kaakaoinen kääretorttupohja täytetään suklaisella täytteellä.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

n. 1 rkl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kahvia

2 dl

vispikermaa

100 g

suklaata (gluteeniton)

Kumoamiseen: 0,5 rkl sokeria

Suklaakääretorttu leivotaan kaakaoisesta torttupohjasta ja täytetään suklaisella moussella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 40 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi.
  6. Paista kääretorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsä taikina ei jää tikkuun.


Täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle hieman sokeria. 
  2. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri hyvin keskenään (esim. lusikalla). Lisää 0,5 dl kahvia ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Vaahdota vispikerma. Lisää se varovaisesti sekoitellen tuorejuustoseokseen, jotta kuohkeus säilyy. 
  5. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Lisää se täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen. Tarkista täytteen makeus: lisää tarvittaessa sokeria (vaihtelee käyttämäsi suklaan makeudesta riippuen).  
  6. Levitä suklaatäyte pohjan päälle. Kääri levy rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen).
  7. Käännä suklaakääretorttu saumapuoli alaspäin. Anna sen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.



Vinkit


  • Saat lisää makua torttuun, kun levität pohjalle vadelmahilloa ennen suklaatäytteen tekemistä. 
  • Suklaakääretorttu on gluteeniton, jos valitset gluteenittoman tuorejuuston ja gluteenittoman suklaan. 
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, varo, ettei leivonnaiseen joudu tavanomaista jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).



Suklaakääretorttu 

Rated 5 stars out of 5
5.0
(5)

n. 15 palaa

30 min


(Gluteeniton)


Kaakaoinen kääretorttupohja täytetään suklaisella täytteellä.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

n. 1 rkl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kahvia

2 dl

vispikermaa

100 g

suklaata (gluteeniton)

Kumoamiseen: 0,5 rkl sokeria

Suklaakääretorttu leivotaan kaakaoisesta torttupohjasta ja täytetään suklaisella moussella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 40 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi.
  6. Paista kääretorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsä taikina ei jää tikkuun.


Täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle hieman sokeria. 
  2. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri hyvin keskenään (esim. lusikalla). Lisää 0,5 dl kahvia ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Vaahdota vispikerma. Lisää se varovaisesti sekoitellen tuorejuustoseokseen, jotta kuohkeus säilyy. 
  5. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Lisää se täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen. Tarkista täytteen makeus: lisää tarvittaessa sokeria (vaihtelee käyttämäsi suklaan makeudesta riippuen).  
  6. Levitä suklaatäyte pohjan päälle. Kääri levy rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen).
  7. Käännä suklaakääretorttu saumapuoli alaspäin. Anna sen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.



Vinkit


  • Saat lisää makua torttuun, kun levität pohjalle vadelmahilloa ennen suklaatäytteen tekemistä. 
  • Suklaakääretorttu on gluteeniton, jos valitset gluteenittoman tuorejuuston ja gluteenittoman suklaan. 
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, varo, ettei leivonnaiseen joudu tavanomaista jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).



Suklaakääretorttu 

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 15 palaa

30 min


(Gluteeniton)


Kaakaoinen kääretorttupohja täytetään suklaisella täytteellä.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

n. 1 rkl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kahvia

2 dl

vispikermaa

100 g

suklaata (gluteeniton)

Kumoamiseen: 0,5 rkl sokeria

Suklaakääretorttu leivotaan kaakaoisesta torttupohjasta ja täytetään suklaisella moussella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 40 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi.
  6. Paista kääretorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsä taikina ei jää tikkuun.


Täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle hieman sokeria. 
  2. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri hyvin keskenään (esim. lusikalla). Lisää 0,5 dl kahvia ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Vaahdota vispikerma. Lisää se varovaisesti sekoitellen tuorejuustoseokseen, jotta kuohkeus säilyy. 
  5. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Lisää se täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen. Tarkista täytteen makeus: lisää tarvittaessa sokeria (vaihtelee käyttämäsi suklaan makeudesta riippuen).  
  6. Levitä suklaatäyte pohjan päälle. Kääri levy rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen).
  7. Käännä suklaakääretorttu saumapuoli alaspäin. Anna sen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.



Vinkit


  • Saat lisää makua torttuun, kun levität pohjalle vadelmahilloa ennen suklaatäytteen tekemistä. 
  • Suklaakääretorttu on gluteeniton, jos valitset gluteenittoman tuorejuuston ja gluteenittoman suklaan. 
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, varo, ettei leivonnaiseen joudu tavanomaista jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).