Suklaajuustokakku ilman liivatetta

Rated 4.7 stars out of 5
4.7
(10)

n. 8 palaa

25 min (valmistus)

+ hyytyminen ja koristelu

Tämä suklaajuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin ja suklaan avulla.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo)

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

100 g

suklaata (70 % leivontasuklaa)

2 dl

vispikermaa

1 dl

kahvia 

1 pss

Vegegeliä (n. 4 g /pussi)

Koristeluun esim.


Suklaakarkkeja tai tuoreita marjoja

Suklaajuustokakku ilman liivatetta ja ilman uunia.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla).
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.

 

Täyte


  1. Keitä vahva kahvi (esim. keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
  2. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  3. Sulata suklaa valmiiksi. 
  4. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella). Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, sekoittele kevyesti.
  5. Mittaa 1 dl kahvia pieneen kattilaan. Ripottele joukkoon 1 pussi Vegegeliä ja sekoittele hyvin esim. lusikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  6. Kaada Vegegel-liemi tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen (sekoita esim. isolla lusikalla). 
  7. Lisää samoin suklaa ja sekoita hyvin. Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoilulautasen päällä. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin. Koristele suklaajuustokakku haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Vegegel löytyy kaupan leivontaosastolta.
  • Toimi ripeästi vaiheissa 6 - 12. Näin helpotat tasaisen lopputuloksen saamista (Vegegelin ja suklaan jähmettyminen alkaa pian kuumennuksen jälkeen).
  • Ohjeesta tulee pieni liivatteeton kakku. Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, tee ohje 1,5 - 2-kertaisena.
  • Käyttämäsi suklaan makeus vaikuttaa kakun makuun. Jos käytät tummaa leivontasuklaata (70 % kaakaota), kakku ei ole erityisen makea (0,75 dl sokerimäärällä).
  • Suklaajuustokakun voi pakastaa. Ota se sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. 


Suklaajuustokakku ilman liivatetta

Rated 4.7 stars out of 5
4.7
(10)

n. 8 palaa

25 min (valmistus)

+ hyytyminen ja koristelu

Tämä suklaajuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin ja suklaan avulla.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo)

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

100 g

suklaata (70 % leivontasuklaa)

2 dl

vispikermaa

1 dl

kahvia 

1 pss

Vegegeliä (n. 4 g /pussi)

Koristeluun esim.


Suklaakarkkeja tai tuoreita marjoja

Suklaajuustokakku ilman liivatetta ja ilman uunia.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla).
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.

 

Täyte


  1. Keitä vahva kahvi (esim. keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
  2. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  3. Sulata suklaa valmiiksi. 
  4. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella). Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, sekoittele kevyesti.
  5. Mittaa 1 dl kahvia pieneen kattilaan. Ripottele joukkoon 1 pussi Vegegeliä ja sekoittele hyvin esim. lusikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  6. Kaada Vegegel-liemi tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen (sekoita esim. isolla lusikalla). 
  7. Lisää samoin suklaa ja sekoita hyvin. Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoilulautasen päällä. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin. Koristele suklaajuustokakku haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Vegegel löytyy kaupan leivontaosastolta.
  • Toimi ripeästi vaiheissa 6 - 12. Näin helpotat tasaisen lopputuloksen saamista (Vegegelin ja suklaan jähmettyminen alkaa pian kuumennuksen jälkeen).
  • Ohjeesta tulee pieni liivatteeton kakku. Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, tee ohje 1,5 - 2-kertaisena.
  • Käyttämäsi suklaan makeus vaikuttaa kakun makuun. Jos käytät tummaa leivontasuklaata (70 % kaakaota), kakku ei ole erityisen makea (0,75 dl sokerimäärällä).
  • Suklaajuustokakun voi pakastaa. Ota se sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. 


Suklaajuustokakku ilman liivatetta

Rated 4.7 stars out of 5
4.7
(10)

n. 8 palaa

25 min (valmistus)

+ hyytyminen ja koristelu

Tämä suklaajuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin ja suklaan avulla.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo)

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

100 g

suklaata (70 % leivontasuklaa)

2 dl

vispikermaa

1 dl

kahvia 

1 pss

Vegegeliä (n. 4 g /pussi)

Koristeluun esim.


Suklaakarkkeja tai tuoreita marjoja

Suklaajuustokakku ilman liivatetta ja ilman uunia.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla).
  2. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  3. Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.

 

Täyte


  1. Keitä vahva kahvi (esim. keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
  2. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  3. Sulata suklaa valmiiksi. 
  4. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella). Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, sekoittele kevyesti.
  5. Mittaa 1 dl kahvia pieneen kattilaan. Ripottele joukkoon 1 pussi Vegegeliä ja sekoittele hyvin esim. lusikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  6. Kaada Vegegel-liemi tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen (sekoita esim. isolla lusikalla). 
  7. Lisää samoin suklaa ja sekoita hyvin. Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoilulautasen päällä. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin. Koristele suklaajuustokakku haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Vegegel löytyy kaupan leivontaosastolta.
  • Toimi ripeästi vaiheissa 6 - 12. Näin helpotat tasaisen lopputuloksen saamista (Vegegelin ja suklaan jähmettyminen alkaa pian kuumennuksen jälkeen).
  • Ohjeesta tulee pieni liivatteeton kakku. Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, tee ohje 1,5 - 2-kertaisena.
  • Käyttämäsi suklaan makeus vaikuttaa kakun makuun. Jos käytät tummaa leivontasuklaata (70 % kaakaota), kakku ei ole erityisen makea (0,75 dl sokerimäärällä).
  • Suklaajuustokakun voi pakastaa. Ota se sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä.