Suklaajuustokakku

Rated 4.344827586206897 stars out of 5
4.3
(29)

ø 18-20 cm kakku

(n. 10 palaa)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen n. 4 tuntia

Suklainen juustokakku kannattaa tehdä muutamaa tuntia ennen tarjoilua tai jo tarjoilua edeltävänä päivänä hyytymään jääkaappiin.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo)

30 g (2 rkl) 

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

4 dl

vispikermaa

liivatelehteä

2 rkl

kahvia tai vettä

250 g

suklaata (leivontasuklaa)

Koristeluun esim.


Suklaakarkkeja tai marenkeja

Tuoreita marjoja tai vadelmarouhetta (kuivattu)

Syötäviä kukkia

Suklaajuustokakussa on Oreo-pohja.

Ohje

  1. Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla) tai käytä reunakalvoa.
  3. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia. Sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  4. Laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi lusikalla. 



Täyte


  1. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  2. Vaahdota vispikerma reilunkokoisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen
  3. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus).
  4. Kuumenna 2 rkl kahvia (tai vettä) kiehuvan kuumaksi (pienessä kattilassa tai mikrossa). Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne kuuman kahvin joukkoon. Älä enää keitä. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. 
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä)
  6. Lisää sulatettu suklaa, sekoita hyvin. Testaa makeus eli maista massaa. Lisää sokeria tarvittaessa.
  7. Kaada kakkumassa keksipohjan päälle. Tasoita pinta esimerkiksi leivontalastalla.
  8. Anna suklaajuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin. Aseta kakku tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit



  • Kakkumassaa tulee ohjeesta noin 1,7 litraa. Jos kaikki ei mahdu irtopohjavuokaan, saat ylijäävästä kakkumassasta pienen annoksen suklaamoussea.
  • Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, lopputulos on ohuempi. Voit halutessasi tehdä ohjeen isompaan vuokaan 1,5 - 2-kertaisena.
  • Suklaan makeus vaikuttaa suklaajuustokakun makuun. Ohjeessa on käytetty Fazerin tummaa leivontasuklaata (44 % kaakaota).


Suklaajuustokakku

Rated 4.344827586206897 stars out of 5
4.3
(29)

ø 18-20 cm kakku

(n. 10 palaa)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen n. 4 tuntia

Suklainen juustokakku kannattaa tehdä muutamaa tuntia ennen tarjoilua tai jo tarjoilua edeltävänä päivänä hyytymään jääkaappiin.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo)

30 g (2 rkl) 

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

4 dl

vispikermaa

liivatelehteä

2 rkl

kahvia tai vettä

250 g

suklaata (leivontasuklaa)

Koristeluun esim.


Suklaakarkkeja tai marenkeja

Tuoreita marjoja tai vadelmarouhetta (kuivattu)

Syötäviä kukkia

Suklaajuustokakussa on Oreo-pohja.

Ohje

  1. Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla) tai käytä reunakalvoa.
  3. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia. Sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  4. Laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi lusikalla. 



Täyte


  1. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  2. Vaahdota vispikerma reilunkokoisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen
  3. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus).
  4. Kuumenna 2 rkl kahvia (tai vettä) kiehuvan kuumaksi (pienessä kattilassa tai mikrossa). Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne kuuman kahvin joukkoon. Älä enää keitä. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. 
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä)
  6. Lisää sulatettu suklaa, sekoita hyvin. Testaa makeus eli maista massaa. Lisää sokeria tarvittaessa.
  7. Kaada kakkumassa keksipohjan päälle. Tasoita pinta esimerkiksi leivontalastalla.
  8. Anna suklaajuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin. Aseta kakku tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit



  • Kakkumassaa tulee ohjeesta noin 1,7 litraa. Jos kaikki ei mahdu irtopohjavuokaan, saat ylijäävästä kakkumassasta pienen annoksen suklaamoussea.
  • Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, lopputulos on ohuempi. Voit halutessasi tehdä ohjeen isompaan vuokaan 1,5 - 2-kertaisena.
  • Suklaan makeus vaikuttaa suklaajuustokakun makuun. Ohjeessa on käytetty Fazerin tummaa leivontasuklaata (44 % kaakaota).


Suklaajuustokakku

Rated 4.344827586206897 stars out of 5
4.3
(29)

ø 18-20 cm kakku

(n. 10 palaa)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen n. 4 tuntia

Suklainen juustokakku kannattaa tehdä muutamaa tuntia ennen tarjoilua tai jo tarjoilua edeltävänä päivänä hyytymään jääkaappiin.

Pohja

150 g

suklaatäytekeksejä 

(esim. Oreo)

30 g (2 rkl) 

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

4 dl

vispikermaa

liivatelehteä

2 rkl

kahvia tai vettä

250 g

suklaata (leivontasuklaa)

Koristeluun esim.


Suklaakarkkeja tai marenkeja

Tuoreita marjoja tai vadelmarouhetta (kuivattu)

Syötäviä kukkia

Suklaajuustokakussa on Oreo-pohja.

Ohje

  1. Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla) tai käytä reunakalvoa.
  3. Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia. Sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
  4. Laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi lusikalla. 



Täyte


  1. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  2. Vaahdota vispikerma reilunkokoisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen
  3. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus).
  4. Kuumenna 2 rkl kahvia (tai vettä) kiehuvan kuumaksi (pienessä kattilassa tai mikrossa). Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne kuuman kahvin joukkoon. Älä enää keitä. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. 
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä)
  6. Lisää sulatettu suklaa, sekoita hyvin. Testaa makeus eli maista massaa. Lisää sokeria tarvittaessa.
  7. Kaada kakkumassa keksipohjan päälle. Tasoita pinta esimerkiksi leivontalastalla.
  8. Anna suklaajuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
  9. Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin. Aseta kakku tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit



  • Kakkumassaa tulee ohjeesta noin 1,7 litraa. Jos kaikki ei mahdu irtopohjavuokaan, saat ylijäävästä kakkumassasta pienen annoksen suklaamoussea.
  • Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, lopputulos on ohuempi. Voit halutessasi tehdä ohjeen isompaan vuokaan 1,5 - 2-kertaisena.
  • Suklaan makeus vaikuttaa suklaajuustokakun makuun. Ohjeessa on käytetty Fazerin tummaa leivontasuklaata (44 % kaakaota).