Seuraa meitä

Suklaajäädyke

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

8 - 10 annosta

20 minuuttia +

pakastaminen yön yli

Suklaajäädyke on taivaallinen jälkiruoka, jonka voi mainiosti tehdä pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kondensoitu maito ja vaahdotettu kuohukerma takaavat jäädykkeelle hyvän rakenteen. 
Sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta käyttämällä saat suklaisemman makuisen jäädykkeen kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.

Ainekset

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vaniljasokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma,sokeriton)

200 g (1,5 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu, karamellisoimaton)

100 g

suklaata (rouhittuna)

4 dl

kuohukermaa

Suklaajäädyke on taivaallinen jälkiruoka.

Ohje

  1. Varaa suklaajäädykettä varten vuoka (esim. irtopohja-, leipä-, jäädyke- tai kakkuvuoka). Jäädykettä tulee noin 1,2 litraa.
  2. Laita tuorejuusto, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kondensoitu maito kulhoon. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä. 
  3. Rouhi suklaa. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen ja sekoita. 
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. 
  5. Sekoita ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää sitten loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. Älä sekoita turhaan, jotta seos pysyy kuohkeana.
  6. Huuhtaise jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan.
  7. Pakasta suklaajäädykettä yön yli. (Jos säilytät jäädykettä pidempään, peitä se jäätymisen jälkeen esim. muovipussilla.)



Kumoaminen


  1. Ota jäädyke pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 
  2. Kasta vuoka heti kuumaan veteen (kuitenkin niin, että jäädyke ei kastu). Kumoa tarjoiluastialle. Auta irtoamista esimerkiksi muovisella lastalla.
  3. Anna pehmetä jääkaapissa ennen tarjoilua (alle 30 min riittää). Koristele suklaajäädyke halutessasi esim. rouhitulla suklaalla ja vadelmilla. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Suklaajäädyke

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

8 - 10 annosta

20 minuuttia +

pakastaminen yön yli

Suklaajäädyke on taivaallinen jälkiruoka, jonka voi mainiosti tehdä pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kondensoitu maito ja vaahdotettu kuohukerma takaavat jäädykkeelle hyvän rakenteen. 
Sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta käyttämällä saat suklaisemman makuisen jäädykkeen kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.

Ainekset

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vaniljasokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma,sokeriton)

200 g (1,5 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu, karamellisoimaton)

100 g

suklaata (rouhittuna)

4 dl

kuohukermaa

Suklaajäädyke on taivaallinen jälkiruoka.

Ohje

  1. Varaa suklaajäädykettä varten vuoka (esim. irtopohja-, leipä-, jäädyke- tai kakkuvuoka). Jäädykettä tulee noin 1,2 litraa.
  2. Laita tuorejuusto, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kondensoitu maito kulhoon. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä. 
  3. Rouhi suklaa. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen ja sekoita. 
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. 
  5. Sekoita ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää sitten loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. Älä sekoita turhaan, jotta seos pysyy kuohkeana.
  6. Huuhtaise jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan.
  7. Pakasta suklaajäädykettä yön yli. (Jos säilytät jäädykettä pidempään, peitä se jäätymisen jälkeen esim. muovipussilla.)



Kumoaminen


  1. Ota jäädyke pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 
  2. Kasta vuoka heti kuumaan veteen (kuitenkin niin, että jäädyke ei kastu). Kumoa tarjoiluastialle. Auta irtoamista esimerkiksi muovisella lastalla.
  3. Anna pehmetä jääkaapissa ennen tarjoilua (alle 30 min riittää). Koristele suklaajäädyke halutessasi esim. rouhitulla suklaalla ja vadelmilla. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Suklaajäädyke

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

8 - 10 annosta

20 minuuttia +

pakastaminen yön yli

Suklaajäädyke on taivaallinen jälkiruoka, jonka voi mainiosti tehdä pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kondensoitu maito ja vaahdotettu kuohukerma takaavat jäädykkeelle hyvän rakenteen. 
Sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta käyttämällä saat suklaisemman makuisen jäädykkeen kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.

Ainekset

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vaniljasokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma,sokeriton)

200 g (1,5 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu, karamellisoimaton)

100 g

suklaata (rouhittuna)

4 dl

kuohukermaa

Suklaajäädyke on taivaallinen jälkiruoka.

Ohje

  1. Varaa suklaajäädykettä varten vuoka (esim. irtopohja-, leipä-, jäädyke- tai kakkuvuoka). Jäädykettä tulee noin 1,2 litraa.
  2. Laita tuorejuusto, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kondensoitu maito kulhoon. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä. 
  3. Rouhi suklaa. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen ja sekoita. 
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. 
  5. Sekoita ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää sitten loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. Älä sekoita turhaan, jotta seos pysyy kuohkeana.
  6. Huuhtaise jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan.
  7. Pakasta suklaajäädykettä yön yli. (Jos säilytät jäädykettä pidempään, peitä se jäätymisen jälkeen esim. muovipussilla.)



Kumoaminen


  1. Ota jäädyke pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 
  2. Kasta vuoka heti kuumaan veteen (kuitenkin niin, että jäädyke ei kastu). Kumoa tarjoiluastialle. Auta irtoamista esimerkiksi muovisella lastalla.
  3. Anna pehmetä jääkaapissa ennen tarjoilua (alle 30 min riittää). Koristele suklaajäädyke halutessasi esim. rouhitulla suklaalla ja vadelmilla. 




Katso myös