Seuraa meitä

Suklaaganache

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

ø 20 cm kakun päälle

10 min

Suklaaganachen voi valuttaa esimerkiksi juustokakun reunoille. Varmista, että kakku on kunnolla hyytynyt ja kylmä ennen valumien tekemistä, sillä ganache jähmettyy kylmää kakkua vasten.


Ainekset

150 g

tummaa suklaata

1 dl

kuohukermaa

Ganachen valmistus kattilassa.
Suklaaganache levitetään kakun päälle.

Ohjeet

  1. Rouhi suklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  2. Kaada kerma pieneen kattilaan ja nosta liedelle.
  3. Kuumenna kermaa, mutta älä anna sen kiehua. Riittää, kun kerma alkaa höyryämään hyvin.
  4. Nosta kerma pois liedeltä. Lisää suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa rauhassa, välillä sekoittaen. Seoksesta tulee lopulta tasainen suklaaseos. 
  5. Anna jäähtyä, kunnes suklaaganache on sopivan jähmeää, mutta edelleen valuvaa. 
  6. Nostele ganachesta lusikallisia kylmän kakun reunoille ja anna sen valua reunoja pitkin.
  7. Levitä ganachea halutessasi myös kakun keskelle.
Suklaaganache on kaunis juustokakun päällä.

Vinkit

  • Valutettu suklaaganache on valmis sellaisenaan, eikä sen tarvitse enää hyytyä jääkaapissa.
  • Koristeet tarttuvat kakun pintaan paremmin, jos laitat ne paikoilleen heti ganachen levittämisen jälkeen.
  • Erityisesti silloin, jos käytät koristeluun tuoreita hedelmiä tai marjoja, kannattaa ganache ja kakun koristelu tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. 
  • Ohjeesta riittää halkaisijaltaan 18-20 cm kakun reunoille ja keskelle.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös



Seuraa meitä

Suklaaganache

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

ø 20 cm kakun päälle

10 min

Suklaaganachen voi valuttaa esimerkiksi juustokakun reunoille. Varmista, että kakku on kunnolla hyytynyt ja kylmä ennen valumien tekemistä, sillä ganache jähmettyy kylmää kakkua vasten.


Ainekset

150 g

tummaa suklaata

1 dl

kuohukermaa

Ganachen valmistus kattilassa.
Suklaaganache levitetään kakun päälle.

Ohjeet

  1. Rouhi suklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  2. Kaada kerma pieneen kattilaan ja nosta liedelle.
  3. Kuumenna kermaa, mutta älä anna sen kiehua. Riittää, kun kerma alkaa höyryämään hyvin.
  4. Nosta kerma pois liedeltä. Lisää suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa rauhassa, välillä sekoittaen. Seoksesta tulee lopulta tasainen suklaaseos. 
  5. Anna jäähtyä, kunnes suklaaganache on sopivan jähmeää, mutta edelleen valuvaa. 
  6. Nostele ganachesta lusikallisia kylmän kakun reunoille ja anna sen valua reunoja pitkin.
  7. Levitä ganachea halutessasi myös kakun keskelle.
Suklaaganache on kaunis juustokakun päällä.

Vinkit

  • Valutettu suklaaganache on valmis sellaisenaan, eikä sen tarvitse enää hyytyä jääkaapissa.
  • Koristeet tarttuvat kakun pintaan paremmin, jos laitat ne paikoilleen heti ganachen levittämisen jälkeen.
  • Erityisesti silloin, jos käytät koristeluun tuoreita hedelmiä tai marjoja, kannattaa ganache ja kakun koristelu tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. 
  • Ohjeesta riittää halkaisijaltaan 18-20 cm kakun reunoille ja keskelle.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös



Seuraa meitä

Suklaaganache

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

ø 20 cm kakun päälle

10 min

Suklaaganachen voi valuttaa esimerkiksi juustokakun reunoille. Varmista, että kakku on kunnolla hyytynyt ja kylmä ennen valumien tekemistä, sillä ganache jähmettyy kylmää kakkua vasten.


Ainekset

150 g

tummaa suklaata

1 dl

kuohukermaa

Ganachen valmistus kattilassa.
Suklaaganache levitetään kakun päälle.

Ohjeet

  1. Rouhi suklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  2. Kaada kerma pieneen kattilaan ja nosta liedelle.
  3. Kuumenna kermaa, mutta älä anna sen kiehua. Riittää, kun kerma alkaa höyryämään hyvin.
  4. Nosta kerma pois liedeltä. Lisää suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa rauhassa, välillä sekoittaen. Seoksesta tulee lopulta tasainen suklaaseos. 
  5. Anna jäähtyä, kunnes suklaaganache on sopivan jähmeää, mutta edelleen valuvaa. 
  6. Nostele ganachesta lusikallisia kylmän kakun reunoille ja anna sen valua reunoja pitkin.
  7. Levitä ganachea halutessasi myös kakun keskelle.
Suklaaganache on kaunis juustokakun päällä.

Vinkit

  • Valutettu suklaaganache on valmis sellaisenaan, eikä sen tarvitse enää hyytyä jääkaapissa.
  • Koristeet tarttuvat kakun pintaan paremmin, jos laitat ne paikoilleen heti ganachen levittämisen jälkeen.
  • Erityisesti silloin, jos käytät koristeluun tuoreita hedelmiä tai marjoja, kannattaa ganache ja kakun koristelu tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. 
  • Ohjeesta riittää halkaisijaltaan 18-20 cm kakun reunoille ja keskelle.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös