Seuraa meitä

Suklaabrownie

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 x 30 cm (20 palaa)

20 min (valmistelut) + 

20 min (paistaminen)

jäähtyminen

Suklaabrownie on leivonnaisten klassikko. Tahmainen, herkullisen suklainen sisus tekee siitä vastustamattoman herkun!
Taikinaan ei tule leivinjauhetta, vaan kuohkeus saadaan vaahdotetuista kananmunista. Kun yhdistät kananmunavaahdon muihin aineisiin, kannattaakin sekoittaa mahdollisimman kevyesti, jotta kuohkeus säilyy.

Ainekset

200 g

voita (tai leivontamargariinia)

200 g

suklaata (talous- tai leivontasuklaa)

1 tl

suolaa

2 dl

fariinisokeria

- - -

4

kananmunaa

2 dl

sokeria

- - -

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

Suklaabrownie on tahmainen suklaaleivonnaisten suosikki.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka (esim. lasagnevuoka).
  2. Sulata kattilassa 200 g voita. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa voisulan joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Lisää suola sekä fariinisokeri, sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (esim. sähkövatkaimella). 
  4. Mittaa jauhot ja kaakaojauhe valmiiksi. 
  5. Yhdistä kaikki ainekset kevyesti sekoitellen, jotta kuohkeus säilyy (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen vispilällä).
  6. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Ota uunista, kun suklaabrownie on vielä tahmea. Leikkaa paloiksi vasta hyvin jäähtyneenä.



Vinkit 


  • Voit testata kypsyyttä tikulla: kun tikkuun tarttuu jonkin verran tahmaista taikinaa, mutta taikina ei tikulla kokeiltaessa enää vaikuta nestemäiseltä, voit ottaa brownien uunista.Löydät omaan makuusi sopivan paistoajan kokeilemalla. 
  • Kuuman suklaabrownien kuuluu olla valuvaa. Se jämäköityy jäähtyessään, mutta on edelleen sisältä tahmaista. Jäähtymiseen kannattaa varata useampi tunti, jos haluat palojen pysyvän kauniina. 




Katso myös


Seuraa meitä

Suklaabrownie

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 x 30 cm (20 palaa)

20 min (valmistelut) + 

20 min (paistaminen)

jäähtyminen

Suklaabrownie on leivonnaisten klassikko. Tahmainen, herkullisen suklainen sisus tekee siitä vastustamattoman herkun!
Taikinaan ei tule leivinjauhetta, vaan kuohkeus saadaan vaahdotetuista kananmunista. Kun yhdistät kananmunavaahdon muihin aineisiin, kannattaakin sekoittaa mahdollisimman kevyesti, jotta kuohkeus säilyy.

Ainekset

200 g

voita (tai leivontamargariinia)

200 g

suklaata (talous- tai leivontasuklaa)

1 tl

suolaa

2 dl

fariinisokeria

- - -

4

kananmunaa

2 dl

sokeria

- - -

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

Suklaabrownie on tahmainen suklaaleivonnaisten suosikki.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka (esim. lasagnevuoka).
  2. Sulata kattilassa 200 g voita. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa voisulan joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Lisää suola sekä fariinisokeri, sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (esim. sähkövatkaimella). 
  4. Mittaa jauhot ja kaakaojauhe valmiiksi. 
  5. Yhdistä kaikki ainekset kevyesti sekoitellen, jotta kuohkeus säilyy (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen vispilällä).
  6. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Ota uunista, kun suklaabrownie on vielä tahmea. Leikkaa paloiksi vasta hyvin jäähtyneenä.



Vinkit 


  • Voit testata kypsyyttä tikulla: kun tikkuun tarttuu jonkin verran tahmaista taikinaa, mutta taikina ei tikulla kokeiltaessa enää vaikuta nestemäiseltä, voit ottaa brownien uunista.Löydät omaan makuusi sopivan paistoajan kokeilemalla. 
  • Kuuman suklaabrownien kuuluu olla valuvaa. Se jämäköityy jäähtyessään, mutta on edelleen sisältä tahmaista. Jäähtymiseen kannattaa varata useampi tunti, jos haluat palojen pysyvän kauniina. 




Katso myös


Seuraa meitä

Suklaabrownie

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 x 30 cm (20 palaa)

20 min (valmistelut) + 

20 min (paistaminen)

jäähtyminen

Suklaabrownie on leivonnaisten klassikko. Tahmainen, herkullisen suklainen sisus tekee siitä vastustamattoman herkun!
Taikinaan ei tule leivinjauhetta, vaan kuohkeus saadaan vaahdotetuista kananmunista. Kun yhdistät kananmunavaahdon muihin aineisiin, kannattaakin sekoittaa mahdollisimman kevyesti, jotta kuohkeus säilyy.

Ainekset

200 g

voita (tai leivontamargariinia)

200 g

suklaata (talous- tai leivontasuklaa)

1 tl

suolaa

2 dl

fariinisokeria

- - -

4

kananmunaa

2 dl

sokeria

- - -

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

Suklaabrownie on tahmainen suklaaleivonnaisten suosikki.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka (esim. lasagnevuoka).
  2. Sulata kattilassa 200 g voita. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa voisulan joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Lisää suola sekä fariinisokeri, sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (esim. sähkövatkaimella). 
  4. Mittaa jauhot ja kaakaojauhe valmiiksi. 
  5. Yhdistä kaikki ainekset kevyesti sekoitellen, jotta kuohkeus säilyy (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen vispilällä).
  6. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Ota uunista, kun suklaabrownie on vielä tahmea. Leikkaa paloiksi vasta hyvin jäähtyneenä.



Vinkit 


  • Voit testata kypsyyttä tikulla: kun tikkuun tarttuu jonkin verran tahmaista taikinaa, mutta taikina ei tikulla kokeiltaessa enää vaikuta nestemäiseltä, voit ottaa brownien uunista.Löydät omaan makuusi sopivan paistoajan kokeilemalla. 
  • Kuuman suklaabrownien kuuluu olla valuvaa. Se jämäköityy jäähtyessään, mutta on edelleen sisältä tahmaista. Jäähtymiseen kannattaa varata useampi tunti, jos haluat palojen pysyvän kauniina. 




Katso myös