Stifado eli kreikkalainen lihapata

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

8 annosta

40 min (valmistelut) +

3 tuntia (uunissa)


Gluteeniton 



Kreikkalainen lihapata eli stifado tuo keittiöön hurmaavan, mausteisen tuoksun! Resepti viimeistellään oliiveilla, jotka lisätään pataan hauduttamisen loppupuolella.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

2

sipulia 

5 kynttä

valkosipulia

30 g

voita

2 rkl 

oliiviöljyä

2 tl

suolaa

- - - 

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

2

kanelitankoa

5

neilikkaa (kokonainen)

3

laakerinlehteä

- - - 

2 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

400 g

tomaattimurskaa

1 dl 

punaviiniä

0,5 dl 

punaviinietikkaa

1 rkl

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

hunajaa

- - -

n. 15 kpl

oliiveita (esim. kalamata)

Stifado on kreikkalainen lihapata.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Leikkaa liha poikkisyin reilun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  3. Ruskista liha pienissä erissä: Lisää kuumalle pannulle voita, oliiviöljyä sekä lihasuikaleita. Paista samalla sipuli sekä valkosipuli. Siirrä lihat ja sipulit uunipataan. 
  4. Mausta lihat suolalla. Lisää pataan mustapippuri, kanelitangot, neilikat ja laakerinlehdet.
  5. Lisää paistinpannulle vesi ja murusteltu liemikuutio. Kuumenna sekoitellen, kunnes liemikuutio liukenee. Lisää tomaattimurska, punaviini, punaviinietikka, tomaattisose ja hunaja. Kaada seos pataan.
  6. Anna kreikkalaisen lihapadan kypsyä 175 asteessa kannen alla 2 tuntia
  7. Lisää oliivit. Jatka hauduttamista vielä vähintään puolen tunnin ajan (tai kunnes liha on mureaa).



Vinkit


  • Voit lisätä oliiveita maun mukaan - enemmän tai vähemmän.
  • Tarjoa stifadon lisukkeena perunoita, riisiä tai couscousia.
  • Naudanlihan sijaan reseptiin voi käyttää esimerkiksi lampaan paistia.


Stifado eli kreikkalainen lihapata

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

8 annosta

40 min (valmistelut) +

3 tuntia (uunissa)


Gluteeniton 



Kreikkalainen lihapata eli stifado tuo keittiöön hurmaavan, mausteisen tuoksun! Resepti viimeistellään oliiveilla, jotka lisätään pataan hauduttamisen loppupuolella.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

2

sipulia 

5 kynttä

valkosipulia

30 g

voita

2 rkl 

oliiviöljyä

2 tl

suolaa

- - - 

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

2

kanelitankoa

5

neilikkaa (kokonainen)

3

laakerinlehteä

- - - 

2 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

400 g

tomaattimurskaa

1 dl 

punaviiniä

0,5 dl 

punaviinietikkaa

1 rkl

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

hunajaa

- - -

n. 15 kpl

oliiveita (esim. kalamata)

Stifado on kreikkalainen lihapata.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Leikkaa liha poikkisyin reilun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  3. Ruskista liha pienissä erissä: Lisää kuumalle pannulle voita, oliiviöljyä sekä lihasuikaleita. Paista samalla sipuli sekä valkosipuli. Siirrä lihat ja sipulit uunipataan. 
  4. Mausta lihat suolalla. Lisää pataan mustapippuri, kanelitangot, neilikat ja laakerinlehdet.
  5. Lisää paistinpannulle vesi ja murusteltu liemikuutio. Kuumenna sekoitellen, kunnes liemikuutio liukenee. Lisää tomaattimurska, punaviini, punaviinietikka, tomaattisose ja hunaja. Kaada seos pataan.
  6. Anna kreikkalaisen lihapadan kypsyä 175 asteessa kannen alla 2 tuntia
  7. Lisää oliivit. Jatka hauduttamista vielä vähintään puolen tunnin ajan (tai kunnes liha on mureaa).



Vinkit


  • Voit lisätä oliiveita maun mukaan - enemmän tai vähemmän.
  • Tarjoa stifadon lisukkeena perunoita, riisiä tai couscousia.
  • Naudanlihan sijaan reseptiin voi käyttää esimerkiksi lampaan paistia.


Stifado eli kreikkalainen lihapata

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

8 annosta

40 min (valmistelut) +

3 tuntia (uunissa)


Gluteeniton 



Kreikkalainen lihapata eli stifado tuo keittiöön hurmaavan, mausteisen tuoksun! Resepti viimeistellään oliiveilla, jotka lisätään pataan hauduttamisen loppupuolella.

Ainekset

8 annosta

1 kg

naudan sisäpaistia

2

sipulia 

5 kynttä

valkosipulia

30 g

voita

2 rkl 

oliiviöljyä

2 tl

suolaa

- - - 

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

2

kanelitankoa

5

neilikkaa (kokonainen)

3

laakerinlehteä

- - - 

2 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

400 g

tomaattimurskaa

1 dl 

punaviiniä

0,5 dl 

punaviinietikkaa

1 rkl

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

hunajaa

- - -

n. 15 kpl

oliiveita (esim. kalamata)

Stifado on kreikkalainen lihapata.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Leikkaa liha poikkisyin reilun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet.
  3. Ruskista liha pienissä erissä: Lisää kuumalle pannulle voita, oliiviöljyä sekä lihasuikaleita. Paista samalla sipuli sekä valkosipuli. Siirrä lihat ja sipulit uunipataan. 
  4. Mausta lihat suolalla. Lisää pataan mustapippuri, kanelitangot, neilikat ja laakerinlehdet.
  5. Lisää paistinpannulle vesi ja murusteltu liemikuutio. Kuumenna sekoitellen, kunnes liemikuutio liukenee. Lisää tomaattimurska, punaviini, punaviinietikka, tomaattisose ja hunaja. Kaada seos pataan.
  6. Anna kreikkalaisen lihapadan kypsyä 175 asteessa kannen alla 2 tuntia
  7. Lisää oliivit. Jatka hauduttamista vielä vähintään puolen tunnin ajan (tai kunnes liha on mureaa).



Vinkit


  • Voit lisätä oliiveita maun mukaan - enemmän tai vähemmän.
  • Tarjoa stifadon lisukkeena perunoita, riisiä tai couscousia.
  • Naudanlihan sijaan reseptiin voi käyttää esimerkiksi lampaan paistia.