Spagetti-jauhelihavuoka

Rated 4.157894736842105 stars out of 5
4.2
(19)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

Helppo spagetti-jauhelihavuoka on oiva arkiruoka, jonka jaksaa kokata työpäivänkin jälkeen! 
Spagetti kypsyy loppuun uunissa, joten älä valuta puolikypsää pastaa, vaan kaada se vuokaan liemineen. 

Ainekset

5 annosta

400 g 

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

2-3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

0,25 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

9 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

300 g 

spagettia (raaka)

0,5 dl

ketsuppia

1 tl

pizzamaustetta (tai oreganoa ja basilikaa)

- - - 

150 g (4 dl)

juustoraastetta 

(esim. emmental)

2 dl

ruokakermaa

Spagetti-jauhelihavuoka on mainio arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja paista jauheliha. Lisää mukaan myös sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät. Mausta paprikajauheella (1 tl), suolalla (0,25 tl) ja valkopippurilla (0,25 tl).
  4. Kuumenna 9 dl vettä kiehuvaksi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää liemikuutio. Pätki spagetti noin 3-4 osaan ja lisää se kiehuvaan veteen. Keitä puolikypsäksi, 5 minuutin ajan (normaali keittoaika n. 8 min). Lisää kattilaan ketsuppi ja pizzamauste. (Älä valuta spagettia!)
  5. Yhdistä noin 25 x 30 cm uunivuoassa spagetti (liemineen) sekä jauhelihaseos.
  6. Lisää vuokaan juustoraastetta ja sekoita hieman. Kaada päälle ruokakerma.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.



Vinkit


  • Voit kypsentää jauhelihan ja spagetin myös yhdessä kattilassa: paista jauheliha suuressa kattilassa ja lisää muut ainekset samaan kattilaan. Kaada uunivuokaan, kun pasta on kypsynyt n. 5 minuuttia.
  • Spagetti-jauhelihavuoka voi tuntua vetiseltä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Spagetti-jauhelihavuoka

Rated 4.157894736842105 stars out of 5
4.2
(19)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

Helppo spagetti-jauhelihavuoka on oiva arkiruoka, jonka jaksaa kokata työpäivänkin jälkeen! 
Spagetti kypsyy loppuun uunissa, joten älä valuta puolikypsää pastaa, vaan kaada se vuokaan liemineen. 

Ainekset

5 annosta

400 g 

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

2-3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

0,25 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

9 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

300 g 

spagettia (raaka)

0,5 dl

ketsuppia

1 tl

pizzamaustetta (tai oreganoa ja basilikaa)

- - - 

150 g (4 dl)

juustoraastetta 

(esim. emmental)

2 dl

ruokakermaa

Spagetti-jauhelihavuoka on mainio arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja paista jauheliha. Lisää mukaan myös sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät. Mausta paprikajauheella (1 tl), suolalla (0,25 tl) ja valkopippurilla (0,25 tl).
  4. Kuumenna 9 dl vettä kiehuvaksi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää liemikuutio. Pätki spagetti noin 3-4 osaan ja lisää se kiehuvaan veteen. Keitä puolikypsäksi, 5 minuutin ajan (normaali keittoaika n. 8 min). Lisää kattilaan ketsuppi ja pizzamauste. (Älä valuta spagettia!)
  5. Yhdistä noin 25 x 30 cm uunivuoassa spagetti (liemineen) sekä jauhelihaseos.
  6. Lisää vuokaan juustoraastetta ja sekoita hieman. Kaada päälle ruokakerma.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.



Vinkit


  • Voit kypsentää jauhelihan ja spagetin myös yhdessä kattilassa: paista jauheliha suuressa kattilassa ja lisää muut ainekset samaan kattilaan. Kaada uunivuokaan, kun pasta on kypsynyt n. 5 minuuttia.
  • Spagetti-jauhelihavuoka voi tuntua vetiseltä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Spagetti-jauhelihavuoka

Rated 4.157894736842105 stars out of 5
4.2
(19)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

20 min (uunissa)

Helppo spagetti-jauhelihavuoka on oiva arkiruoka, jonka jaksaa kokata työpäivänkin jälkeen! 
Spagetti kypsyy loppuun uunissa, joten älä valuta puolikypsää pastaa, vaan kaada se vuokaan liemineen. 

Ainekset

5 annosta

400 g 

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

2-3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

0,25 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

9 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

300 g 

spagettia (raaka)

0,5 dl

ketsuppia

1 tl

pizzamaustetta (tai oreganoa ja basilikaa)

- - - 

150 g (4 dl)

juustoraastetta 

(esim. emmental)

2 dl

ruokakermaa

Spagetti-jauhelihavuoka on mainio arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja paista jauheliha. Lisää mukaan myös sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät. Mausta paprikajauheella (1 tl), suolalla (0,25 tl) ja valkopippurilla (0,25 tl).
  4. Kuumenna 9 dl vettä kiehuvaksi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää liemikuutio. Pätki spagetti noin 3-4 osaan ja lisää se kiehuvaan veteen. Keitä puolikypsäksi, 5 minuutin ajan (normaali keittoaika n. 8 min). Lisää kattilaan ketsuppi ja pizzamauste. (Älä valuta spagettia!)
  5. Yhdistä noin 25 x 30 cm uunivuoassa spagetti (liemineen) sekä jauhelihaseos.
  6. Lisää vuokaan juustoraastetta ja sekoita hieman. Kaada päälle ruokakerma.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.



Vinkit


  • Voit kypsentää jauhelihan ja spagetin myös yhdessä kattilassa: paista jauheliha suuressa kattilassa ja lisää muut ainekset samaan kattilaan. Kaada uunivuokaan, kun pasta on kypsynyt n. 5 minuuttia.
  • Spagetti-jauhelihavuoka voi tuntua vetiseltä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.