Seuraa meitä

Soijamakaronilaatikko

Rated 3.625 stars out of 5
3.6
(8)

6 annosta

20 min (valmistus) +

1 tunti (uunissa)

Makaronilaatikko soijarouheesta on näppärä arkiruoka.

Ainekset     



2 dl

soijarouhetta (tumma)

2 dl

kiehuvaa vettä

- - - 

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä (makaronien keittämiseen)

1 tl

suolaa

- - - 

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,75 tl

suolaa

Munamaito

6 dl

kaurajuomaa tai maitoa

2

kananmunaa

1 tl

suolaa

Soijamakaronilaatikko on hyvä arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehuvaa vettä (kuumenna vettä esim. vedenkeittimellä). Anna soijan turvota noin 10 minuuttia. 
  3. Keitä makaroni: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min). Sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  4. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia parin minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, jotta sipuli ei mustu). 
  6. Lisää pannulle turvonnut soijarouhe. Paista vielä parin minuutin ajan. Mausta basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.
  7. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää (kaura)maito ja suola, sekoita.
  8. Yhdistä makaronit ja soijarouhe uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  9. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 - 60 minuuttia.




Vinkit


  • Saat ruokaan lisää makua lisäämällä joukkoon muutaman aurinkokuivatun tomaatin (paloileltuna). 
  • Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  • Ohje sopii noin 20 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin, mutta voi jäädä kuivemmaksi.
  • Soijamakaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös



Seuraa meitä

Soijamakaronilaatikko

Rated 3.625 stars out of 5
3.6
(8)

6 annosta

20 min (valmistus) +

1 tunti (uunissa)

Makaronilaatikko soijarouheesta on näppärä arkiruoka.

Ainekset     



2 dl

soijarouhetta (tumma)

2 dl

kiehuvaa vettä

- - - 

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä (makaronien keittämiseen)

1 tl

suolaa

- - - 

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,75 tl

suolaa

Munamaito

6 dl

kaurajuomaa tai maitoa

2

kananmunaa

1 tl

suolaa

Soijamakaronilaatikko on hyvä arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehuvaa vettä (kuumenna vettä esim. vedenkeittimellä). Anna soijan turvota noin 10 minuuttia. 
  3. Keitä makaroni: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min). Sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  4. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia parin minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, jotta sipuli ei mustu). 
  6. Lisää pannulle turvonnut soijarouhe. Paista vielä parin minuutin ajan. Mausta basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.
  7. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää (kaura)maito ja suola, sekoita.
  8. Yhdistä makaronit ja soijarouhe uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  9. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 - 60 minuuttia.




Vinkit


  • Saat ruokaan lisää makua lisäämällä joukkoon muutaman aurinkokuivatun tomaatin (paloileltuna). 
  • Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  • Ohje sopii noin 20 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin, mutta voi jäädä kuivemmaksi.
  • Soijamakaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös



Seuraa meitä

Soijamakaronilaatikko

Rated 3.625 stars out of 5
3.6
(8)

6 annosta

20 min (valmistus) +

1 tunti (uunissa)

Makaronilaatikko soijarouheesta on näppärä arkiruoka.

Ainekset     



2 dl

soijarouhetta (tumma)

2 dl

kiehuvaa vettä

- - - 

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä (makaronien keittämiseen)

1 tl

suolaa

- - - 

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,75 tl

suolaa

Munamaito

6 dl

kaurajuomaa tai maitoa

2

kananmunaa

1 tl

suolaa

Soijamakaronilaatikko on hyvä arkiruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehuvaa vettä (kuumenna vettä esim. vedenkeittimellä). Anna soijan turvota noin 10 minuuttia. 
  3. Keitä makaroni: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min). Sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  4. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia parin minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, jotta sipuli ei mustu). 
  6. Lisää pannulle turvonnut soijarouhe. Paista vielä parin minuutin ajan. Mausta basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.
  7. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää (kaura)maito ja suola, sekoita.
  8. Yhdistä makaronit ja soijarouhe uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  9. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 - 60 minuuttia.




Vinkit


  • Saat ruokaan lisää makua lisäämällä joukkoon muutaman aurinkokuivatun tomaatin (paloileltuna). 
  • Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  • Ohje sopii noin 20 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin, mutta voi jäädä kuivemmaksi.
  • Soijamakaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös