Sitruunamuffinit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

n. 12 kpl

15 min (taikina) 

+ 20 min (paistaminen)

+ jäähtyminen ja kuorrutus



Sitruunamuffinit ovat maistuvia sellaisenaankin, mutta lemon curd -sydän ja kuorrutus kruunaavat ne.

Ainekset

12 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

2

kananmunaa

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

0,5 dl

lemon curdia

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

(1 tl

sitruuna-aromia, esim. Dr Oetker)

Hillosydän

n. 1 dl 

lemon curdia

Kuorrutus

150 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

1,5 dl

tomusokeria

1 dl

lemon curdia

(Pinnalle


Strösseleitä, esim. lakritsinmakuinen)

Sirtuunamuffinit voit halutessasi kuorruttaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja muffinivuoat. 
  2. Sulata margariini tai voi, jätä odottamaan. Ota kuorrutusta varten 150 g margariinia huoneenlämpöön. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu, jätä odottamaan.
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
  4. Lisää kananmunat, sulatettu rasva ja lemon curd. Sekoita kevyesti. Lisää vielä sitruunamehu (ja sitruuna-aromi). Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Jaa taikina heti muffinivuokiin. Käytä apuna kahta lusikkaa.
  6. Paista 200 asteessa noin 17 - 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, jos kuorrutat ne.


Täyttäminen ja kuorrutus


  1. Tee muffinien keskelle kolot esim. omenaporalla. Älä paina koloja pohjaan asti. Laita kuhunkin koloon noin 2 tl lemon curdia.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini (tai voi) notkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista (rakeisuus ei haittaa tässä vaiheessa). 
  3. Lisää tomusokeri, vaahdota hieman. Lisää lemon curd ja vaahdota tasaiseksi. 
  4. Levitä tai pursota kuorrutusta muffinien päälle. Koristele halutessasi strösseleillä.



Vinkit


  • Sitruuna-aromin sijaan voit raastaa taikinaan sitruunankuoren keltaisen osan hyvin pestystä luomusitruunasta. 
  • Sitruunamuffinit ovat kypsiä, kun puutikulla muffinia kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  • Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.


Sitruunamuffinit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

n. 12 kpl

15 min (taikina) 

+ 20 min (paistaminen)

+ jäähtyminen ja kuorrutus



Sitruunamuffinit ovat maistuvia sellaisenaankin, mutta lemon curd -sydän ja kuorrutus kruunaavat ne.

Ainekset

12 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

2

kananmunaa

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

0,5 dl

lemon curdia

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

(1 tl

sitruuna-aromia, esim. Dr Oetker)

Hillosydän

n. 1 dl 

lemon curdia

Kuorrutus

150 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

1,5 dl

tomusokeria

1 dl

lemon curdia

(Pinnalle


Strösseleitä, esim. lakritsinmakuinen)

Sirtuunamuffinit voit halutessasi kuorruttaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja muffinivuoat. 
  2. Sulata margariini tai voi, jätä odottamaan. Ota kuorrutusta varten 150 g margariinia huoneenlämpöön. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu, jätä odottamaan.
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
  4. Lisää kananmunat, sulatettu rasva ja lemon curd. Sekoita kevyesti. Lisää vielä sitruunamehu (ja sitruuna-aromi). Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Jaa taikina heti muffinivuokiin. Käytä apuna kahta lusikkaa.
  6. Paista 200 asteessa noin 17 - 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, jos kuorrutat ne.


Täyttäminen ja kuorrutus


  1. Tee muffinien keskelle kolot esim. omenaporalla. Älä paina koloja pohjaan asti. Laita kuhunkin koloon noin 2 tl lemon curdia.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini (tai voi) notkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista (rakeisuus ei haittaa tässä vaiheessa). 
  3. Lisää tomusokeri, vaahdota hieman. Lisää lemon curd ja vaahdota tasaiseksi. 
  4. Levitä tai pursota kuorrutusta muffinien päälle. Koristele halutessasi strösseleillä.



Vinkit


  • Sitruuna-aromin sijaan voit raastaa taikinaan sitruunankuoren keltaisen osan hyvin pestystä luomusitruunasta. 
  • Sitruunamuffinit ovat kypsiä, kun puutikulla muffinia kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  • Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.


Sitruunamuffinit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

n. 12 kpl

15 min (taikina) 

+ 20 min (paistaminen)

+ jäähtyminen ja kuorrutus



Sitruunamuffinit ovat maistuvia sellaisenaankin, mutta lemon curd -sydän ja kuorrutus kruunaavat ne.

Ainekset

12 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

2

kananmunaa

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

0,5 dl

lemon curdia

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

(1 tl

sitruuna-aromia, esim. Dr Oetker)

Hillosydän

n. 1 dl 

lemon curdia

Kuorrutus

150 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

1,5 dl

tomusokeria

1 dl

lemon curdia

(Pinnalle


Strösseleitä, esim. lakritsinmakuinen)

Sirtuunamuffinit voit halutessasi kuorruttaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja muffinivuoat. 
  2. Sulata margariini tai voi, jätä odottamaan. Ota kuorrutusta varten 150 g margariinia huoneenlämpöön. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu, jätä odottamaan.
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
  4. Lisää kananmunat, sulatettu rasva ja lemon curd. Sekoita kevyesti. Lisää vielä sitruunamehu (ja sitruuna-aromi). Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Jaa taikina heti muffinivuokiin. Käytä apuna kahta lusikkaa.
  6. Paista 200 asteessa noin 17 - 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, jos kuorrutat ne.


Täyttäminen ja kuorrutus


  1. Tee muffinien keskelle kolot esim. omenaporalla. Älä paina koloja pohjaan asti. Laita kuhunkin koloon noin 2 tl lemon curdia.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini (tai voi) notkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista (rakeisuus ei haittaa tässä vaiheessa). 
  3. Lisää tomusokeri, vaahdota hieman. Lisää lemon curd ja vaahdota tasaiseksi. 
  4. Levitä tai pursota kuorrutusta muffinien päälle. Koristele halutessasi strösseleillä.



Vinkit


  • Sitruuna-aromin sijaan voit raastaa taikinaan sitruunankuoren keltaisen osan hyvin pestystä luomusitruunasta. 
  • Sitruunamuffinit ovat kypsiä, kun puutikulla muffinia kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  • Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.