Seuraa meitä

Sitruunakastike

Rated 4.384615384615385 stars out of 5
4.4
(13)

4 annosta

15 min 

Sitruunakastike sopii tarjottavaksi esimerkiksi broilerin - vaikka parmesaanikanan - tai kalan kanssa.

Ainekset

2 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

0,5

kanaliemikuutio

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

persiljaa (tuore) tai 1 tl kuivattua persiljaa

1 dl

ruokakermaa

sitruunan mehu (0,5 dl)

Sitruunakastike sopii kanalle tai kalalle.

Ohjeet

  1. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. 
  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin (esim. vispilällä), kunnes seos kuplii - älä ruskista.
  3. Lisää vesi vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen.
  4. Lisää kanaliemikuution puolikas, sokeri ja mustapippuri. 
  5. Anna kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa, jotta kastike juuri ja juuri kiehuu). 
  6. Lisää kuumennuksen loppupuolella hienonnettu persilja ja ruokakerma. 
  7. Purista lopuksi sitruunan mehu ja lisää se kastikkeen joukkoon - älä enää keitä. Lisää tarvittaessa vettä, jos sitruunakastike on liian paksua.



Vinkit



  • Lisää vesi noin 4 erässä (kohta 3). Sekoita kastike aina tasaiseksi ennen veden lisäämistä, näin vältät paakut ja saat tasaisen kastikkeen. 
  • Kastike on sitruunainen. Jos haluat miedomman sitruunan maun, vähennä sitruunamehun määrää.
  • Jos tarjoat sitruunakastikkeen kalan kanssa, voit korvata persiljan tillillä.




Katso myös


Seuraa meitä

Sitruunakastike

Rated 4.384615384615385 stars out of 5
4.4
(13)

4 annosta

15 min 

Sitruunakastike sopii tarjottavaksi esimerkiksi broilerin - vaikka parmesaanikanan - tai kalan kanssa.

Ainekset

2 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

0,5

kanaliemikuutio

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

persiljaa (tuore) tai 1 tl kuivattua persiljaa

1 dl

ruokakermaa

sitruunan mehu (0,5 dl)

Sitruunakastike sopii kanalle tai kalalle.

Ohjeet

  1. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. 
  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin (esim. vispilällä), kunnes seos kuplii - älä ruskista.
  3. Lisää vesi vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen.
  4. Lisää kanaliemikuution puolikas, sokeri ja mustapippuri. 
  5. Anna kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa, jotta kastike juuri ja juuri kiehuu). 
  6. Lisää kuumennuksen loppupuolella hienonnettu persilja ja ruokakerma. 
  7. Purista lopuksi sitruunan mehu ja lisää se kastikkeen joukkoon - älä enää keitä. Lisää tarvittaessa vettä, jos sitruunakastike on liian paksua.



Vinkit



  • Lisää vesi noin 4 erässä (kohta 3). Sekoita kastike aina tasaiseksi ennen veden lisäämistä, näin vältät paakut ja saat tasaisen kastikkeen. 
  • Kastike on sitruunainen. Jos haluat miedomman sitruunan maun, vähennä sitruunamehun määrää.
  • Jos tarjoat sitruunakastikkeen kalan kanssa, voit korvata persiljan tillillä.




Katso myös


Seuraa meitä

Sitruunakastike

Rated 4.384615384615385 stars out of 5
4.4
(13)

4 annosta

15 min 

Sitruunakastike sopii tarjottavaksi esimerkiksi broilerin - vaikka parmesaanikanan - tai kalan kanssa.

Ainekset

2 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

0,5

kanaliemikuutio

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

persiljaa (tuore) tai 1 tl kuivattua persiljaa

1 dl

ruokakermaa

sitruunan mehu (0,5 dl)

Sitruunakastike sopii kanalle tai kalalle.

Ohjeet

  1. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. 
  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin (esim. vispilällä), kunnes seos kuplii - älä ruskista.
  3. Lisää vesi vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen.
  4. Lisää kanaliemikuution puolikas, sokeri ja mustapippuri. 
  5. Anna kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa, jotta kastike juuri ja juuri kiehuu). 
  6. Lisää kuumennuksen loppupuolella hienonnettu persilja ja ruokakerma. 
  7. Purista lopuksi sitruunan mehu ja lisää se kastikkeen joukkoon - älä enää keitä. Lisää tarvittaessa vettä, jos sitruunakastike on liian paksua.



Vinkit



  • Lisää vesi noin 4 erässä (kohta 3). Sekoita kastike aina tasaiseksi ennen veden lisäämistä, näin vältät paakut ja saat tasaisen kastikkeen. 
  • Kastike on sitruunainen. Jos haluat miedomman sitruunan maun, vähennä sitruunamehun määrää.
  • Jos tarjoat sitruunakastikkeen kalan kanssa, voit korvata persiljan tillillä.




Katso myös