Seuraa meitä

Sitruunajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

12 palaa (Ø 22 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Tämä sitruunajuustokakku ei kiillettä kaipaa! Ehkä paras makupari sitruunalle on lakritsi, joten raikkaan kakun voi koristella esimerkiksi herkullisilla lakupaloilla.

Pohja

150 g

kaurakeksejä 

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

400 g (2 prk)

sitruunatuorejuustoa

2 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

1

sitruunan kuori (luomu, keltainen osa)

6dl

vispikermaa

- - - 

0,5 dl

sitruunamehua (yhden sitruunan mehu)

6

liivatelehteä

Koristeluun


Esim. lakuja, sitruunaa, sitruunamelissaa

Sitruunajuustokakku on helppo tehdä ilman kiillettä.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 6 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa keksit pieneksi murskaksi esim. pussissa kaulimella. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle (käytä apuna lusikkaa). 



Täyte


  1. Laita sitruunatuorejuustot, sokeri ja vanilliinisokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. 
  2. Pese (luomu)sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren ohut keltainen osa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Halkaise jäljelle jäänyt sitruuna ja purista siitä mehu (jätä mehu odottamaan).
  3. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. 
  4. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  5. Kuumenna 0,5 dl sitruunamehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  6. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Koristelu


  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Siirrä se tarjoiluastialle ja irrota vuoasta.
  2. Koristele esimerkiksi lakupaloilla, sitruunamelissalla sekä hyvin pestyn sitruunan viipaleilla. (Mahdolliset sitruunaviipaleet on paras laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta niistä mahdollisesti valuva neste ei sotke sitruunajuustokakun pintaa.)


Katso myös

Seuraa meitä

Sitruunajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

12 palaa (Ø 22 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Tämä sitruunajuustokakku ei kiillettä kaipaa! Ehkä paras makupari sitruunalle on lakritsi, joten raikkaan kakun voi koristella esimerkiksi herkullisilla lakupaloilla.

Pohja

150 g

kaurakeksejä 

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

400 g (2 prk)

sitruunatuorejuustoa

2 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

1

sitruunan kuori (luomu, keltainen osa)

6dl

vispikermaa

- - - 

0,5 dl

sitruunamehua (yhden sitruunan mehu)

6

liivatelehteä

Koristeluun


Esim. lakuja, sitruunaa, sitruunamelissaa

Sitruunajuustokakku on helppo tehdä ilman kiillettä.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 6 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa keksit pieneksi murskaksi esim. pussissa kaulimella. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle (käytä apuna lusikkaa). 



Täyte


  1. Laita sitruunatuorejuustot, sokeri ja vanilliinisokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. 
  2. Pese (luomu)sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren ohut keltainen osa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Halkaise jäljelle jäänyt sitruuna ja purista siitä mehu (jätä mehu odottamaan).
  3. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. 
  4. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  5. Kuumenna 0,5 dl sitruunamehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  6. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Koristelu


  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Siirrä se tarjoiluastialle ja irrota vuoasta.
  2. Koristele esimerkiksi lakupaloilla, sitruunamelissalla sekä hyvin pestyn sitruunan viipaleilla. (Mahdolliset sitruunaviipaleet on paras laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta niistä mahdollisesti valuva neste ei sotke sitruunajuustokakun pintaa.)


Katso myös

Seuraa meitä

Sitruunajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

12 palaa (Ø 22 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Tämä sitruunajuustokakku ei kiillettä kaipaa! Ehkä paras makupari sitruunalle on lakritsi, joten raikkaan kakun voi koristella esimerkiksi herkullisilla lakupaloilla.

Pohja

150 g

kaurakeksejä 

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

400 g (2 prk)

sitruunatuorejuustoa

2 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

1

sitruunan kuori (luomu, keltainen osa)

6dl

vispikermaa

- - - 

0,5 dl

sitruunamehua (yhden sitruunan mehu)

6

liivatelehteä

Koristeluun


Esim. lakuja, sitruunaa, sitruunamelissaa

Sitruunajuustokakku on helppo tehdä ilman kiillettä.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 6 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa keksit pieneksi murskaksi esim. pussissa kaulimella. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle (käytä apuna lusikkaa). 



Täyte


  1. Laita sitruunatuorejuustot, sokeri ja vanilliinisokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. 
  2. Pese (luomu)sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren ohut keltainen osa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Halkaise jäljelle jäänyt sitruuna ja purista siitä mehu (jätä mehu odottamaan).
  3. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. 
  4. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  5. Kuumenna 0,5 dl sitruunamehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  6. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Koristelu


  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Siirrä se tarjoiluastialle ja irrota vuoasta.
  2. Koristele esimerkiksi lakupaloilla, sitruunamelissalla sekä hyvin pestyn sitruunan viipaleilla. (Mahdolliset sitruunaviipaleet on paras laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta niistä mahdollisesti valuva neste ei sotke sitruunajuustokakun pintaa.)


Katso myös