Seuraa meitä

Sitruunainen raparperipiirakka muropohjalla

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

1 pyöreä piiras (ø 26 cm)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämän raparperipiirakan juju ovat tuorejuusto ja sitruuna. Piirakalle tehdään tuttu muropohja.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vaniljasokeria

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

margariinia vuoan voiteluun

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

2 tl

vaniljasokeria

2

kananmunaa

- - -

5 dl (250 g)

raparperia paloina

0,5 rkl

sokeria (pinnalle)

Sitruunaisen raparperipiirakan juju on tuorejuusto.

Pohja

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista (tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa - älä sulata!).
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 26 cm piirakkavuoka margariinilla.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri hyvin sekaisin sähkövatkaimella.
  5. Lisää kananmuna, samalla sähkövatkaimella sekoittaen.
  6. Lisää jauhoseos. Sekoita vielä hieman esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä, jotta saat ainekset sekaisin.
  7. Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta sitä reunoille. Käytä apuna hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käteen.


Täyte 


  1. Huuhtele ja viipaloi raparperin varret pieniksi paloiksi (kuori paksuimmat varret). 
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos murotaikinan päälle.
  3. Ripottele pinnalle raparperi ja hieman sokeria.
  4. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä ja täyte hyytynyt. 



Vinkit



  • Murotaikina onnistuu parhaiten silloin, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. 
  • Jos taikina alkaa juoksettua kananmunan lisäämisen jälkeen (muuttuu rakeiseksi), lisää heti hieman jauhoja ja sekoita hyvin.
  • Jos käytät pakastettua raparperia, voit sekoittaa palojen joukkoon hieman perunajauhoja ja laittaa raparperin tuorejuustotäytteen alle. 




Katso myös


Seuraa meitä

Sitruunainen raparperipiirakka muropohjalla

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

1 pyöreä piiras (ø 26 cm)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämän raparperipiirakan juju ovat tuorejuusto ja sitruuna. Piirakalle tehdään tuttu muropohja.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vaniljasokeria

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

margariinia vuoan voiteluun

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

2 tl

vaniljasokeria

2

kananmunaa

- - -

5 dl (250 g)

raparperia paloina

0,5 rkl

sokeria (pinnalle)

Sitruunaisen raparperipiirakan juju on tuorejuusto.

Pohja

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista (tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa - älä sulata!).
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 26 cm piirakkavuoka margariinilla.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri hyvin sekaisin sähkövatkaimella.
  5. Lisää kananmuna, samalla sähkövatkaimella sekoittaen.
  6. Lisää jauhoseos. Sekoita vielä hieman esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä, jotta saat ainekset sekaisin.
  7. Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta sitä reunoille. Käytä apuna hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käteen.


Täyte 


  1. Huuhtele ja viipaloi raparperin varret pieniksi paloiksi (kuori paksuimmat varret). 
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos murotaikinan päälle.
  3. Ripottele pinnalle raparperi ja hieman sokeria.
  4. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä ja täyte hyytynyt. 



Vinkit



  • Murotaikina onnistuu parhaiten silloin, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. 
  • Jos taikina alkaa juoksettua kananmunan lisäämisen jälkeen (muuttuu rakeiseksi), lisää heti hieman jauhoja ja sekoita hyvin.
  • Jos käytät pakastettua raparperia, voit sekoittaa palojen joukkoon hieman perunajauhoja ja laittaa raparperin tuorejuustotäytteen alle. 




Katso myös


Seuraa meitä

Sitruunainen raparperipiirakka muropohjalla

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

1 pyöreä piiras (ø 26 cm)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämän raparperipiirakan juju ovat tuorejuusto ja sitruuna. Piirakalle tehdään tuttu muropohja.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vaniljasokeria

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

margariinia vuoan voiteluun

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

2 tl

vaniljasokeria

2

kananmunaa

- - -

5 dl (250 g)

raparperia paloina

0,5 rkl

sokeria (pinnalle)

Sitruunaisen raparperipiirakan juju on tuorejuusto.

Pohja

  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista (tai pehmennä jääkaappikylmää margariinia varovasti mikrossa - älä sulata!).
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 26 cm piirakkavuoka margariinilla.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri hyvin sekaisin sähkövatkaimella.
  5. Lisää kananmuna, samalla sähkövatkaimella sekoittaen.
  6. Lisää jauhoseos. Sekoita vielä hieman esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä, jotta saat ainekset sekaisin.
  7. Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta sitä reunoille. Käytä apuna hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käteen.


Täyte 


  1. Huuhtele ja viipaloi raparperin varret pieniksi paloiksi (kuori paksuimmat varret). 
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos murotaikinan päälle.
  3. Ripottele pinnalle raparperi ja hieman sokeria.
  4. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä ja täyte hyytynyt. 



Vinkit



  • Murotaikina onnistuu parhaiten silloin, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. 
  • Jos taikina alkaa juoksettua kananmunan lisäämisen jälkeen (muuttuu rakeiseksi), lisää heti hieman jauhoja ja sekoita hyvin.
  • Jos käytät pakastettua raparperia, voit sekoittaa palojen joukkoon hieman perunajauhoja ja laittaa raparperin tuorejuustotäytteen alle. 




Katso myös