Seuraa meitä

Sipulin pilkkominen ilman kyyneliä

Sipulin pilkkominen onnistuu helposti ja ilman kyyneliä, kun käytössäsi on terävä veitsi ja pidät sipulinpalat kiinni toisissaan mahdollisimman pitkään. Jos pilkkominen itkettää vielä näiden vinkkien jälkeen, kokeile uimalaseja tai muita suojalaseja, jotka estävät sipulin rikkiyhdisteitä ärsyttämästä silmiä.
Sipulin pilkkominen

Tee näin


1. Halkaise sipuli puoliksi siten, että sipulin kanta puolittuu. Varrentyngän voit leikata pois, mutta jätä kanta kiinni sipuliin.


2. Kuori sipuli (uloimmat, ruskeat kerrokset). Apuna voi käyttää pientä juuresveistä, tai poistaa kuoret sormin. 


3. Aseta puolikas sipuli leikkuupinta leikkuulautaa vasten. 


4. Tee sipuliin viiltoja leikkuulautaan asti niin, että et leikkaa sipulin kantaa. Kanta pitää sipulin kasassa.

Sipulin leikkaaminen

5. Leikkaa viimeiseksi sipuli silpuksi poikittain niin, että kanta jää viimeiseksi ja hienontamatta (ks. kuva). 



Vinkit


  • Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä.


  • Mitä tiheämmin teet viiltoja, sitä pienempää sipulisilppua saat.




Katso myös


Seuraa meitä

Sipulin pilkkominen ilman kyyneliä

Sipulin pilkkominen onnistuu helposti ja ilman kyyneliä, kun käytössäsi on terävä veitsi ja pidät sipulinpalat kiinni toisissaan mahdollisimman pitkään. Jos pilkkominen itkettää vielä näiden vinkkien jälkeen, kokeile uimalaseja tai muita suojalaseja, jotka estävät sipulin rikkiyhdisteitä ärsyttämästä silmiä.
Sipulin pilkkominen

Tee näin


1. Halkaise sipuli puoliksi siten, että sipulin kanta puolittuu. Varrentyngän voit leikata pois, mutta jätä kanta kiinni sipuliin.


2. Kuori sipuli (uloimmat, ruskeat kerrokset). Apuna voi käyttää pientä juuresveistä, tai poistaa kuoret sormin. 


3. Aseta puolikas sipuli leikkuupinta leikkuulautaa vasten. 


4. Tee sipuliin viiltoja leikkuulautaan asti niin, että et leikkaa sipulin kantaa. Kanta pitää sipulin kasassa.

Sipulin leikkaaminen

5. Leikkaa viimeiseksi sipuli silpuksi poikittain niin, että kanta jää viimeiseksi ja hienontamatta (ks. kuva). 



Vinkit


  • Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä.


  • Mitä tiheämmin teet viiltoja, sitä pienempää sipulisilppua saat.




Katso myös


Seuraa meitä

Sipulin pilkkominen ilman kyyneliä

Sipulin pilkkominen onnistuu helposti ja ilman kyyneliä, kun käytössäsi on terävä veitsi ja pidät sipulinpalat kiinni toisissaan mahdollisimman pitkään. Jos pilkkominen itkettää vielä näiden vinkkien jälkeen, kokeile uimalaseja tai muita suojalaseja, jotka estävät sipulin rikkiyhdisteitä ärsyttämästä silmiä.
Sipulin pilkkominen

Tee näin


1. Halkaise sipuli puoliksi siten, että sipulin kanta puolittuu. Varrentyngän voit leikata pois, mutta jätä kanta kiinni sipuliin.


2. Kuori sipuli (uloimmat, ruskeat kerrokset). Apuna voi käyttää pientä juuresveistä, tai poistaa kuoret sormin. 


3. Aseta puolikas sipuli leikkuupinta leikkuulautaa vasten. 


4. Tee sipuliin viiltoja leikkuulautaan asti niin, että et leikkaa sipulin kantaa. Kanta pitää sipulin kasassa.

Sipulin leikkaaminen

5. Leikkaa viimeiseksi sipuli silpuksi poikittain niin, että kanta jää viimeiseksi ja hienontamatta (ks. kuva). 



Vinkit


  • Sipulin hienontaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä.


  • Mitä tiheämmin teet viiltoja, sitä pienempää sipulisilppua saat.




Katso myös