Tee näin
1. Halkaise sipuli puoliksi siten, että sipulin kanta puolittuu. Varrentyngän voit leikata pois, mutta jätä kanta kiinni sipuliin.
2. Kuori sipuli (uloimmat, ruskeat kerrokset). Apuna voi käyttää pientä juuresveistä, tai poistaa kuoret sormin.
3. Aseta puolikas sipuli leikkuupinta leikkuulautaa vasten.
4. Tee sipuliin viiltoja leikkuulautaan asti niin, että et leikkaa sipulin kantaa. Kanta pitää sipulin kasassa.
5. Leikkaa viimeiseksi sipuli silpuksi poikittain niin, että kanta jää viimeiseksi ja hienontamatta (ks. kuva).
Vinkit
Tee näin
1. Halkaise sipuli puoliksi siten, että sipulin kanta puolittuu. Varrentyngän voit leikata pois, mutta jätä kanta kiinni sipuliin.
2. Kuori sipuli (uloimmat, ruskeat kerrokset). Apuna voi käyttää pientä juuresveistä, tai poistaa kuoret sormin.
3. Aseta puolikas sipuli leikkuupinta leikkuulautaa vasten.
4. Tee sipuliin viiltoja leikkuulautaan asti niin, että et leikkaa sipulin kantaa. Kanta pitää sipulin kasassa.
5. Leikkaa viimeiseksi sipuli silpuksi poikittain niin, että kanta jää viimeiseksi ja hienontamatta (ks. kuva).
Vinkit
Tee näin
1. Halkaise sipuli puoliksi siten, että sipulin kanta puolittuu. Varrentyngän voit leikata pois, mutta jätä kanta kiinni sipuliin.
2. Kuori sipuli (uloimmat, ruskeat kerrokset). Apuna voi käyttää pientä juuresveistä, tai poistaa kuoret sormin.
3. Aseta puolikas sipuli leikkuupinta leikkuulautaa vasten.
4. Tee sipuliin viiltoja leikkuulautaan asti niin, että et leikkaa sipulin kantaa. Kanta pitää sipulin kasassa.
5. Leikkaa viimeiseksi sipuli silpuksi poikittain niin, että kanta jää viimeiseksi ja hienontamatta (ks. kuva).
Vinkit