Sienten pakastaminen

Pakastamalla voit hyvin säilöä esimerkiksi kantarellit, mustatorvisienet ja suppilovahverot.
Kantarellien pakastaminen

Tee näin


1. Puhdista ja paloittele sienet. 

2. Laita paloitellut sienet paistinpannulle (teflonpannu on tähän hyvä).


3. Kuumenna sieniä paistinpannulla välillä sekoitellen, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut (ks. alempi kuva).


4. Pakkaa jäähtyneet sienet kerralla käytettäviksi annoksiksi. 


5. Viilennä jääkaapissa ja pakasta.

Sienten pakastaminen

Vinkit


• Paista kerrallaan noin litra sieniä, neste haihtuu paremmin, kun pannu ei ole kovin täynnä. 


• Sienten paistamiseen ei kannata käyttää rasvaa. Näin sienet säilyvät paremmin.


• Voit hyvin käyttää pakastettuja sieniä seuraavaan satoon saakka.

• Kun pakkaat sienet pieniin, uudelleen suljettaviin muovipusseihin, ne mahtuvat pieneenkin tilaan.


• Jos pakkaat sienet pakastusrasioihin, voit halutessasi pakastaa sienet myös liemineen ennen kuin sienistä irronnut neste on kokonaan haihtunut.



Sienten pakastaminen

Pakastamalla voit hyvin säilöä esimerkiksi kantarellit, mustatorvisienet ja suppilovahverot.
Kantarellien pakastaminen

Tee näin


1. Puhdista ja paloittele sienet. 

2. Laita paloitellut sienet paistinpannulle (teflonpannu on tähän hyvä).


3. Kuumenna sieniä paistinpannulla välillä sekoitellen, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut (ks. alempi kuva).


4. Pakkaa jäähtyneet sienet kerralla käytettäviksi annoksiksi. 


5. Viilennä jääkaapissa ja pakasta.

Sienten pakastaminen

Vinkit


• Paista kerrallaan noin litra sieniä, neste haihtuu paremmin, kun pannu ei ole kovin täynnä. 


• Sienten paistamiseen ei kannata käyttää rasvaa. Näin sienet säilyvät paremmin.


• Voit hyvin käyttää pakastettuja sieniä seuraavaan satoon saakka.

• Kun pakkaat sienet pieniin, uudelleen suljettaviin muovipusseihin, ne mahtuvat pieneenkin tilaan.


• Jos pakkaat sienet pakastusrasioihin, voit halutessasi pakastaa sienet myös liemineen ennen kuin sienistä irronnut neste on kokonaan haihtunut.



Sienten pakastaminen

Pakastamalla voit hyvin säilöä esimerkiksi kantarellit, mustatorvisienet ja suppilovahverot.
Kantarellien pakastaminen

Tee näin


1. Puhdista ja paloittele sienet. 

2. Laita paloitellut sienet paistinpannulle (teflonpannu on tähän hyvä).


3. Kuumenna sieniä paistinpannulla välillä sekoitellen, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut (ks. alempi kuva).


4. Pakkaa jäähtyneet sienet kerralla käytettäviksi annoksiksi. 


5. Viilennä jääkaapissa ja pakasta.

Sienten pakastaminen

Vinkit


• Paista kerrallaan noin litra sieniä, neste haihtuu paremmin, kun pannu ei ole kovin täynnä. 


• Sienten paistamiseen ei kannata käyttää rasvaa. Näin sienet säilyvät paremmin.


• Voit hyvin käyttää pakastettuja sieniä seuraavaan satoon saakka.

• Kun pakkaat sienet pieniin, uudelleen suljettaviin muovipusseihin, ne mahtuvat pieneenkin tilaan.


• Jos pakkaat sienet pakastusrasioihin, voit halutessasi pakastaa sienet myös liemineen ennen kuin sienistä irronnut neste on kokonaan haihtunut.