Sienipasta

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

3 annosta

15 minuuttia

Kermainen sienipasta valmistuu nopsasti esimerkiksi juuri poimituista suppilovahveroista. Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä sieniä, aloita laittamalla pasta kiehumaan.

Ainekset

3 annosta

1 litra

suppilovahveroita, tuore (tai 2 dl kypsiä sieniä)

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

voita

0,5 

kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

2 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

1 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 rkl

valkoviinietikkaa

50 g (2 dl) 

juustoraastetta (esim. grana padano)

Pasta

300 g

pastaa (esim. tagliatelle)

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Pinnalle


Tuoretta persiljaa, basilikaa tai timjamia

Kermainen sienipasta on herkullinen ja nopea kasvisruoka.

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Paista ne kuiviksi, eli kuumenna paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes sienistä valuva neste on haihtunut. Jos käytät kypsiä sieniä, aloita kohdasta 2. 
  2. Laita pasta kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen).
  3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  4. Kuullota valkosipuli, sienet ja liemikuution puolikas voissa siten, että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu.
  5. Lisää pannulle kerma, sokeri ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Mausta lopuksi valkoviinietikalla ja kiehauta. Ota kastike pois liedeltä.
  7. Valuta kypsä pasta. Yhdistä se kastikkeen kanssa juuri ennen tarjoilua. Lisää lopuksi juustoraaste sienipastan joukkoon. 



Vinkki


  • Saat annokseen väriä lisäämällä koristeeksi esimerkiksi muutaman minitomaatin. Halutessasi voit silputa sienipastan pinnalle tuoretta persiljaa, basilikaa tai timjamia. 


Sienipasta

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

3 annosta

15 minuuttia

Kermainen sienipasta valmistuu nopsasti esimerkiksi juuri poimituista suppilovahveroista. Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä sieniä, aloita laittamalla pasta kiehumaan.

Ainekset

3 annosta

1 litra

suppilovahveroita, tuore (tai 2 dl kypsiä sieniä)

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

voita

0,5 

kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

2 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

1 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 rkl

valkoviinietikkaa

50 g (2 dl) 

juustoraastetta (esim. grana padano)

Pasta

300 g

pastaa (esim. tagliatelle)

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Pinnalle


Tuoretta persiljaa, basilikaa tai timjamia

Kermainen sienipasta on herkullinen ja nopea kasvisruoka.

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Paista ne kuiviksi, eli kuumenna paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes sienistä valuva neste on haihtunut. Jos käytät kypsiä sieniä, aloita kohdasta 2. 
  2. Laita pasta kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen).
  3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  4. Kuullota valkosipuli, sienet ja liemikuution puolikas voissa siten, että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu.
  5. Lisää pannulle kerma, sokeri ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Mausta lopuksi valkoviinietikalla ja kiehauta. Ota kastike pois liedeltä.
  7. Valuta kypsä pasta. Yhdistä se kastikkeen kanssa juuri ennen tarjoilua. Lisää lopuksi juustoraaste sienipastan joukkoon. 



Vinkki


  • Saat annokseen väriä lisäämällä koristeeksi esimerkiksi muutaman minitomaatin. Halutessasi voit silputa sienipastan pinnalle tuoretta persiljaa, basilikaa tai timjamia. 


Sienipasta

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

3 annosta

15 minuuttia

Kermainen sienipasta valmistuu nopsasti esimerkiksi juuri poimituista suppilovahveroista. Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä sieniä, aloita laittamalla pasta kiehumaan.

Ainekset

3 annosta

1 litra

suppilovahveroita, tuore (tai 2 dl kypsiä sieniä)

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

voita

0,5 

kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

2 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

1 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 rkl

valkoviinietikkaa

50 g (2 dl) 

juustoraastetta (esim. grana padano)

Pasta

300 g

pastaa (esim. tagliatelle)

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Pinnalle


Tuoretta persiljaa, basilikaa tai timjamia

Kermainen sienipasta on herkullinen ja nopea kasvisruoka.

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Paista ne kuiviksi, eli kuumenna paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes sienistä valuva neste on haihtunut. Jos käytät kypsiä sieniä, aloita kohdasta 2. 
  2. Laita pasta kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen).
  3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  4. Kuullota valkosipuli, sienet ja liemikuution puolikas voissa siten, että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu.
  5. Lisää pannulle kerma, sokeri ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Mausta lopuksi valkoviinietikalla ja kiehauta. Ota kastike pois liedeltä.
  7. Valuta kypsä pasta. Yhdistä se kastikkeen kanssa juuri ennen tarjoilua. Lisää lopuksi juustoraaste sienipastan joukkoon. 



Vinkki


  • Saat annokseen väriä lisäämällä koristeeksi esimerkiksi muutaman minitomaatin. Halutessasi voit silputa sienipastan pinnalle tuoretta persiljaa, basilikaa tai timjamia.