Seuraa meitä

Siemennäkkäri ilman kananmunaa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

Pellin kokoinen levy 

(n. 20 palaa)

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)


Gluteeniton, vegaaninen


Nämä siemennäkkärit valmistuvat ilman kananmunaa. Jos korvaat osan vaaleista seesaminsiemenistä mustilla seesaminsiemenillä tai pellavansiemenillä, saat näkkäreihin ilmettä.

Ainekset  

3 dl

auringonkukansiemeniä (kuorittu)

1 dl

seesaminsiemeniä (kuorittu)

1 dl

maissijauhoa

0,5 dl

maissitärkkelystä

0,5 tl

suolaa

1,5 dl

vettä (kiehuvan kuuma)

0,5 dl

rypsiöljyä

Siemennäkkäri valmistuu myös ilman kananmunaa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita auringonkukan- ja seesaminsiemenet, maissijauho, maissitärkkelys ja suola kulhossa. 
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se siemenseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää myös öljy ja sekoita.
  4. Anna seoksen levätä 5 minuutin ajan. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  5. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm levyksi). Käytä apuna lusikkaa ja puhdasta kättä.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina alkaa saada reunoilta väriä.
  7. Leikkaa siemennäkkäri paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi pizzaleikkurilla.



Vinkit


  • Saat siemennäkkäriin enemmän ilmettä, kun käytät kahden värisiä (vaaleita ja mustia) seesaminsiemeniä tai korvaat pari ruokalusikallista seesaminsiemenistä pellavansiemenillä.
  • Taikina on tahmeaa. Levitä se kuitenkin ohueksi levyksi. Öljyä tarvittaessa kättä ja pyri muotoilemaan tasapaksu levy, jossa ei ole reikiä.
  • Jos et leikkaa levyä heti uunista ottamisen jälkeen, voit murtaa sen paloiksi käsin.




Katso myös


Seuraa meitä

Siemennäkkäri ilman kananmunaa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

Pellin kokoinen levy 

(n. 20 palaa)

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)


Gluteeniton, vegaaninen


Nämä siemennäkkärit valmistuvat ilman kananmunaa. Jos korvaat osan vaaleista seesaminsiemenistä mustilla seesaminsiemenillä tai pellavansiemenillä, saat näkkäreihin ilmettä.

Ainekset  

3 dl

auringonkukansiemeniä (kuorittu)

1 dl

seesaminsiemeniä (kuorittu)

1 dl

maissijauhoa

0,5 dl

maissitärkkelystä

0,5 tl

suolaa

1,5 dl

vettä (kiehuvan kuuma)

0,5 dl

rypsiöljyä

Siemennäkkäri valmistuu myös ilman kananmunaa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita auringonkukan- ja seesaminsiemenet, maissijauho, maissitärkkelys ja suola kulhossa. 
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se siemenseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää myös öljy ja sekoita.
  4. Anna seoksen levätä 5 minuutin ajan. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  5. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm levyksi). Käytä apuna lusikkaa ja puhdasta kättä.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina alkaa saada reunoilta väriä.
  7. Leikkaa siemennäkkäri paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi pizzaleikkurilla.



Vinkit


  • Saat siemennäkkäriin enemmän ilmettä, kun käytät kahden värisiä (vaaleita ja mustia) seesaminsiemeniä tai korvaat pari ruokalusikallista seesaminsiemenistä pellavansiemenillä.
  • Taikina on tahmeaa. Levitä se kuitenkin ohueksi levyksi. Öljyä tarvittaessa kättä ja pyri muotoilemaan tasapaksu levy, jossa ei ole reikiä.
  • Jos et leikkaa levyä heti uunista ottamisen jälkeen, voit murtaa sen paloiksi käsin.




Katso myös


Seuraa meitä

Siemennäkkäri ilman kananmunaa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

Pellin kokoinen levy 

(n. 20 palaa)

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)


Gluteeniton, vegaaninen


Nämä siemennäkkärit valmistuvat ilman kananmunaa. Jos korvaat osan vaaleista seesaminsiemenistä mustilla seesaminsiemenillä tai pellavansiemenillä, saat näkkäreihin ilmettä.

Ainekset  

3 dl

auringonkukansiemeniä (kuorittu)

1 dl

seesaminsiemeniä (kuorittu)

1 dl

maissijauhoa

0,5 dl

maissitärkkelystä

0,5 tl

suolaa

1,5 dl

vettä (kiehuvan kuuma)

0,5 dl

rypsiöljyä

Siemennäkkäri valmistuu myös ilman kananmunaa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita auringonkukan- ja seesaminsiemenet, maissijauho, maissitärkkelys ja suola kulhossa. 
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se siemenseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää myös öljy ja sekoita.
  4. Anna seoksen levätä 5 minuutin ajan. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  5. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm levyksi). Käytä apuna lusikkaa ja puhdasta kättä.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina alkaa saada reunoilta väriä.
  7. Leikkaa siemennäkkäri paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi pizzaleikkurilla.



Vinkit


  • Saat siemennäkkäriin enemmän ilmettä, kun käytät kahden värisiä (vaaleita ja mustia) seesaminsiemeniä tai korvaat pari ruokalusikallista seesaminsiemenistä pellavansiemenillä.
  • Taikina on tahmeaa. Levitä se kuitenkin ohueksi levyksi. Öljyä tarvittaessa kättä ja pyri muotoilemaan tasapaksu levy, jossa ei ole reikiä.
  • Jos et leikkaa levyä heti uunista ottamisen jälkeen, voit murtaa sen paloiksi käsin.




Katso myös