Seuraa meitä

Sellerikeitto

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

3 - 6 annosta

20 min valmistus +

15 min kypsyminen


Kasvisruoka


Sellerikeitto sopii hyvin esimerkiksi pieneksi, lämpimäksi alkuruoaksi.

Ainekset

6 annosta (alkuruoaksi)

400 g

juuriselleriä (mukulaselleri)

200 g 

palsternakkaa (2 kpl)

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1

kasvisliemikuutio

8 dl

vettä

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

2 dl

kuohukermaa

1,5 rkl

sitruunamehua

Tarjoiluun


1 dl (40 g) parmesan / grana padano-juustoraastetta


tuoretta persiljaa

Sellerisosekeitto on kevyt alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori selleri ja palsternakka. Paloittele ne kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna kattila. Lisää öljy, selleri ja palsternakka. 
  4. Kuullota juureksia muutama minuutti. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta juurekset eivät saa ruskeaa väriä. Lisää myös valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
  5. Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Pienennä lieden tehoa ja anna juuresten hautua kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä (tikku uppoaa niihin helposti).
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. (Soseuttaminen on helpompaa, kun kaadat suurimman osan vedestä odottamaan erilliseen astiaan soseuttamisen ajaksi - kaada vesi takaisin, kun olet soseuttanut juurekset.)
  8. Lisää sokeri, mustapippuri, suola ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
  10. Raasta parmesan-tyyppinen juusto.
  11. Annostele sellerikeitto kulhoihin tai lautasille. Ripottele päälle parmesan-juustoa ja tuoretta persiljaa juuri ennen tarjoilua. 



Vinkit


  • Keitto kypsyy sitä nopeammin, mitä pienempiä kuutioita teet juureksista.
  • Voit valmistaa keiton hyvissä ajoin. Lisää tällöin sitruunamehu kuumennettuun keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Juustoraasteen sijaan voit ripotella annosten päälle krutonkeja juuri ennen tarjoilua.
  • Ohjeesta riittää 6:lle alkukeitoksi. Jos tarjoat sellerikeittoa pääruokana, siitä riittää noin 3:lle. Tarjoa pääruokakeitto esimerkiksi leivän kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Sellerikeitto

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

3 - 6 annosta

20 min valmistus +

15 min kypsyminen


Kasvisruoka


Sellerikeitto sopii hyvin esimerkiksi pieneksi, lämpimäksi alkuruoaksi.

Ainekset

6 annosta (alkuruoaksi)

400 g

juuriselleriä (mukulaselleri)

200 g 

palsternakkaa (2 kpl)

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1

kasvisliemikuutio

8 dl

vettä

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

2 dl

kuohukermaa

1,5 rkl

sitruunamehua

Tarjoiluun


1 dl (40 g) parmesan / grana padano-juustoraastetta


tuoretta persiljaa

Sellerisosekeitto on kevyt alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori selleri ja palsternakka. Paloittele ne kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna kattila. Lisää öljy, selleri ja palsternakka. 
  4. Kuullota juureksia muutama minuutti. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta juurekset eivät saa ruskeaa väriä. Lisää myös valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
  5. Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Pienennä lieden tehoa ja anna juuresten hautua kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä (tikku uppoaa niihin helposti).
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. (Soseuttaminen on helpompaa, kun kaadat suurimman osan vedestä odottamaan erilliseen astiaan soseuttamisen ajaksi - kaada vesi takaisin, kun olet soseuttanut juurekset.)
  8. Lisää sokeri, mustapippuri, suola ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
  10. Raasta parmesan-tyyppinen juusto.
  11. Annostele sellerikeitto kulhoihin tai lautasille. Ripottele päälle parmesan-juustoa ja tuoretta persiljaa juuri ennen tarjoilua. 



Vinkit


  • Keitto kypsyy sitä nopeammin, mitä pienempiä kuutioita teet juureksista.
  • Voit valmistaa keiton hyvissä ajoin. Lisää tällöin sitruunamehu kuumennettuun keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Juustoraasteen sijaan voit ripotella annosten päälle krutonkeja juuri ennen tarjoilua.
  • Ohjeesta riittää 6:lle alkukeitoksi. Jos tarjoat sellerikeittoa pääruokana, siitä riittää noin 3:lle. Tarjoa pääruokakeitto esimerkiksi leivän kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Sellerikeitto

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

3 - 6 annosta

20 min valmistus +

15 min kypsyminen


Kasvisruoka


Sellerikeitto sopii hyvin esimerkiksi pieneksi, lämpimäksi alkuruoaksi.

Ainekset

6 annosta (alkuruoaksi)

400 g

juuriselleriä (mukulaselleri)

200 g 

palsternakkaa (2 kpl)

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1

kasvisliemikuutio

8 dl

vettä

1 tl

sokeria

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

2 dl

kuohukermaa

1,5 rkl

sitruunamehua

Tarjoiluun


1 dl (40 g) parmesan / grana padano-juustoraastetta


tuoretta persiljaa

Sellerisosekeitto on kevyt alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori selleri ja palsternakka. Paloittele ne kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna kattila. Lisää öljy, selleri ja palsternakka. 
  4. Kuullota juureksia muutama minuutti. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta juurekset eivät saa ruskeaa väriä. Lisää myös valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
  5. Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Pienennä lieden tehoa ja anna juuresten hautua kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä (tikku uppoaa niihin helposti).
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. (Soseuttaminen on helpompaa, kun kaadat suurimman osan vedestä odottamaan erilliseen astiaan soseuttamisen ajaksi - kaada vesi takaisin, kun olet soseuttanut juurekset.)
  8. Lisää sokeri, mustapippuri, suola ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu.
  10. Raasta parmesan-tyyppinen juusto.
  11. Annostele sellerikeitto kulhoihin tai lautasille. Ripottele päälle parmesan-juustoa ja tuoretta persiljaa juuri ennen tarjoilua. 



Vinkit


  • Keitto kypsyy sitä nopeammin, mitä pienempiä kuutioita teet juureksista.
  • Voit valmistaa keiton hyvissä ajoin. Lisää tällöin sitruunamehu kuumennettuun keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Juustoraasteen sijaan voit ripotella annosten päälle krutonkeja juuri ennen tarjoilua.
  • Ohjeesta riittää 6:lle alkukeitoksi. Jos tarjoat sellerikeittoa pääruokana, siitä riittää noin 3:lle. Tarjoa pääruokakeitto esimerkiksi leivän kanssa.


Katso myös