Sekoitettava suklaakakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Sekoitettava suklaakakku on helppo ja nopea valmistaa! Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja mukaan lisätään nestemäiset raaka-aineet. Vaahdotusta tai vatkausta ei tarvita, kevyt sekoittaminen riittää.

Ainekset

4 dl

vehnäjauhoja

0,75 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

4 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoitettava suklaakakku on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan. 
  3. Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmunat. Sekoita hieman (esim. isolla lusikalla). 
  6. Lisää sulatettu voi. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina vuokaan. Tee kakun keskelle, taikinan pintaan, noin 1 cm syvyinen ura lusikalla (tämä tasoittaa pintaa).
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa suklaakakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon rouhittua suklaata.
  • Tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta käyttämällä saat suklaisen kakun ilman suklaata. Kaakaojuomajauheessa (esim. O'boy) on mukana sokeria. Sitä käyttämällä sekoitettava suklaakakku on vaaleampi.     

Sekoitettava suklaakakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Sekoitettava suklaakakku on helppo ja nopea valmistaa! Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja mukaan lisätään nestemäiset raaka-aineet. Vaahdotusta tai vatkausta ei tarvita, kevyt sekoittaminen riittää.

Ainekset

4 dl

vehnäjauhoja

0,75 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

4 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoitettava suklaakakku on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan. 
  3. Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmunat. Sekoita hieman (esim. isolla lusikalla). 
  6. Lisää sulatettu voi. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina vuokaan. Tee kakun keskelle, taikinan pintaan, noin 1 cm syvyinen ura lusikalla (tämä tasoittaa pintaa).
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa suklaakakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon rouhittua suklaata.
  • Tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta käyttämällä saat suklaisen kakun ilman suklaata. Kaakaojuomajauheessa (esim. O'boy) on mukana sokeria. Sitä käyttämällä sekoitettava suklaakakku on vaaleampi.     

Sekoitettava suklaakakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Sekoitettava suklaakakku on helppo ja nopea valmistaa! Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja mukaan lisätään nestemäiset raaka-aineet. Vaahdotusta tai vatkausta ei tarvita, kevyt sekoittaminen riittää.

Ainekset

4 dl

vehnäjauhoja

0,75 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

4 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoitettava suklaakakku on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan. 
  3. Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmunat. Sekoita hieman (esim. isolla lusikalla). 
  6. Lisää sulatettu voi. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina vuokaan. Tee kakun keskelle, taikinan pintaan, noin 1 cm syvyinen ura lusikalla (tämä tasoittaa pintaa).
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa suklaakakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon rouhittua suklaata.
  • Tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta käyttämällä saat suklaisen kakun ilman suklaata. Kaakaojuomajauheessa (esim. O'boy) on mukana sokeria. Sitä käyttämällä sekoitettava suklaakakku on vaaleampi.