Seuraa meitä

Sekoitettava kermaviilikakku

Rated 4.473684210526316 stars out of 5
4.5
(19)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Sekoitettava kermaviilikakku on vartissa uunissa! Tähän maustekakun tapaiseen leivonnaiseen voit halutessasi lisätä kanelin ja kardemumman lisäksi esimerkiksi neilikkaa.

Ainekset

5 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa

0,5 tl

kanelia

0,5 tl

suolaa

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

4

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoitettava kermaviilikakku saa makua kardemummasta ja kanelista.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva (200 g). Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan.
  3. Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmunat. Sekoita hieman (esim. isolla lusikalla). 
  6. Lisää sulatettu rasva ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina vuokaan. 
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa kermaviilikakku hieman jäähtyneenä.



Vinkki


  • Jos kakkuvuoassa on sauma tai epäilet, että vuoka saattaa olla liian pieni, voit välttää uunin sotkeutumisen, kun laitat kakun alle lasisen piirakkavuoan.  




Katso myös 


Seuraa meitä

Sekoitettava kermaviilikakku

Rated 4.473684210526316 stars out of 5
4.5
(19)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Sekoitettava kermaviilikakku on vartissa uunissa! Tähän maustekakun tapaiseen leivonnaiseen voit halutessasi lisätä kanelin ja kardemumman lisäksi esimerkiksi neilikkaa.

Ainekset

5 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa

0,5 tl

kanelia

0,5 tl

suolaa

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

4

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoitettava kermaviilikakku saa makua kardemummasta ja kanelista.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva (200 g). Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan.
  3. Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmunat. Sekoita hieman (esim. isolla lusikalla). 
  6. Lisää sulatettu rasva ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina vuokaan. 
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa kermaviilikakku hieman jäähtyneenä.



Vinkki


  • Jos kakkuvuoassa on sauma tai epäilet, että vuoka saattaa olla liian pieni, voit välttää uunin sotkeutumisen, kun laitat kakun alle lasisen piirakkavuoan.  




Katso myös 


Seuraa meitä

Sekoitettava kermaviilikakku

Rated 4.473684210526316 stars out of 5
4.5
(19)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)

Sekoitettava kermaviilikakku on vartissa uunissa! Tähän maustekakun tapaiseen leivonnaiseen voit halutessasi lisätä kanelin ja kardemumman lisäksi esimerkiksi neilikkaa.

Ainekset

5 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa

0,5 tl

kanelia

0,5 tl

suolaa

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

4

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoitettava kermaviilikakku saa makua kardemummasta ja kanelista.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva (200 g). Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan.
  3. Voitele ja jauhota 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, sokeri, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle. Lisää kuoppaan kermaviili ja kananmunat. Sekoita hieman (esim. isolla lusikalla). 
  6. Lisää sulatettu rasva ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina vuokaan. 
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa kermaviilikakku hieman jäähtyneenä.



Vinkki


  • Jos kakkuvuoassa on sauma tai epäilet, että vuoka saattaa olla liian pieni, voit välttää uunin sotkeutumisen, kun laitat kakun alle lasisen piirakkavuoan.  




Katso myös