Savuporokeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 - 8 annosta

alle 30 min

Juustoinen savuporokeitto sopii niin juhlahetkeen kuin arjen herkuksi! Piparjuuritahna tuo keittoon hieman raikkautta, mutta voit halutessasi jättää sen laittamatta.

Ainekset

4 - 8 annosta

1 pieni

sipuli

2 rkl (30 g)

voita

1 dl

vehnäjauhoja

13 dl

vettä

200 g

sulatejuustoa, perinteinen (tai savuporon makuinen)

 

kanaliemikuutio

150 g

kylmäsavustettua pororouhetta

2 tl

piparjuuritahnaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Savuporokeitto on ylellinen alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli. Kuullota sipulia pari - kolme minuuttia niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  3. Ripottele vehnäjauhot pehmeän sipulin päälle ja sekoittele hyvin.
  4. Lisää vettä - aluksi noin 1dl kerrallaan. Sekoita samalla hyvin vispilällä, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lisää loppu vesi muutamassa erässä (aluksi noin 1 dl kerrallaan), koko ajan hyvin sekoittaen.
  5. Lisää sulatejuusto ja kolmasosa kanaliemikuutiosta. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä pohjaa myöten. 
  6. (Soseuta keitto halutessasi tässä vaiheessa sauvasekoittimella, jolloin sipuli soseutuu.)
  7. Lisää pororouhe, piparjuuritahna ja mustapippuri. Kuumenna savuporokeitto kiehuvaksi.



Vinkit


  • Ohjeesta riittää neljä isompaa annosta tai 6-8 annosta pieneksi alkuruoaksi. 
  • Voit koristella annokset juuri ennen tarjoilua esimerkiksi ruislastuilla sekä persiljalla tai timjamilla. Keiton päälle voi lisäksi rouhia mustapippuria. 
  • Juustoiseen savuporokeittoon tulee suolaisia aineksia, joten sitä ei tarvitse maustaa suolalla (ainakaan ennen maistamista). 


Savuporokeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 - 8 annosta

alle 30 min

Juustoinen savuporokeitto sopii niin juhlahetkeen kuin arjen herkuksi! Piparjuuritahna tuo keittoon hieman raikkautta, mutta voit halutessasi jättää sen laittamatta.

Ainekset

4 - 8 annosta

1 pieni

sipuli

2 rkl (30 g)

voita

1 dl

vehnäjauhoja

13 dl

vettä

200 g

sulatejuustoa, perinteinen (tai savuporon makuinen)

 

kanaliemikuutio

150 g

kylmäsavustettua pororouhetta

2 tl

piparjuuritahnaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Savuporokeitto on ylellinen alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli. Kuullota sipulia pari - kolme minuuttia niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  3. Ripottele vehnäjauhot pehmeän sipulin päälle ja sekoittele hyvin.
  4. Lisää vettä - aluksi noin 1dl kerrallaan. Sekoita samalla hyvin vispilällä, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lisää loppu vesi muutamassa erässä (aluksi noin 1 dl kerrallaan), koko ajan hyvin sekoittaen.
  5. Lisää sulatejuusto ja kolmasosa kanaliemikuutiosta. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä pohjaa myöten. 
  6. (Soseuta keitto halutessasi tässä vaiheessa sauvasekoittimella, jolloin sipuli soseutuu.)
  7. Lisää pororouhe, piparjuuritahna ja mustapippuri. Kuumenna savuporokeitto kiehuvaksi.



Vinkit


  • Ohjeesta riittää neljä isompaa annosta tai 6-8 annosta pieneksi alkuruoaksi. 
  • Voit koristella annokset juuri ennen tarjoilua esimerkiksi ruislastuilla sekä persiljalla tai timjamilla. Keiton päälle voi lisäksi rouhia mustapippuria. 
  • Juustoiseen savuporokeittoon tulee suolaisia aineksia, joten sitä ei tarvitse maustaa suolalla (ainakaan ennen maistamista). 


Savuporokeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 - 8 annosta

alle 30 min

Juustoinen savuporokeitto sopii niin juhlahetkeen kuin arjen herkuksi! Piparjuuritahna tuo keittoon hieman raikkautta, mutta voit halutessasi jättää sen laittamatta.

Ainekset

4 - 8 annosta

1 pieni

sipuli

2 rkl (30 g)

voita

1 dl

vehnäjauhoja

13 dl

vettä

200 g

sulatejuustoa, perinteinen (tai savuporon makuinen)

 

kanaliemikuutio

150 g

kylmäsavustettua pororouhetta

2 tl

piparjuuritahnaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Savuporokeitto on ylellinen alkuruoka.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli. Kuullota sipulia pari - kolme minuuttia niin, että se pehmenee, mutta ei ruskistu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  3. Ripottele vehnäjauhot pehmeän sipulin päälle ja sekoittele hyvin.
  4. Lisää vettä - aluksi noin 1dl kerrallaan. Sekoita samalla hyvin vispilällä, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lisää loppu vesi muutamassa erässä (aluksi noin 1 dl kerrallaan), koko ajan hyvin sekoittaen.
  5. Lisää sulatejuusto ja kolmasosa kanaliemikuutiosta. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä pohjaa myöten. 
  6. (Soseuta keitto halutessasi tässä vaiheessa sauvasekoittimella, jolloin sipuli soseutuu.)
  7. Lisää pororouhe, piparjuuritahna ja mustapippuri. Kuumenna savuporokeitto kiehuvaksi.



Vinkit


  • Ohjeesta riittää neljä isompaa annosta tai 6-8 annosta pieneksi alkuruoaksi. 
  • Voit koristella annokset juuri ennen tarjoilua esimerkiksi ruislastuilla sekä persiljalla tai timjamilla. Keiton päälle voi lisäksi rouhia mustapippuria. 
  • Juustoiseen savuporokeittoon tulee suolaisia aineksia, joten sitä ei tarvitse maustaa suolalla (ainakaan ennen maistamista).