n. 24 sämpylää
yli 2 tuntia
Ainekset
24 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa (tuorehiiva) TAI 2 pss kuivahiivaa
2 rkl
sokeria, hunajaa TAI siirappia
2 tl
suolaa
2 dl
hiutaleita (esim. kaura- tai 4-viljan hiutale)
n. 9 dl
vehnä-, hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
0,75 dl
rypsiöljyä
Tämän ohjeen sämpylät mahtuvat juuri ja juuri kahdelle pellille.
Sämpylätaikina
Kaada kohotettu taikina jauhotetulle pöydälle.
Voit muotoilla taikinan paloiksi pellille tai pyöritellä palat sämpylöiksi.
Muotoilu ja paistaminen
Vinkit
n. 24 sämpylää
yli 2 tuntia
Ainekset
24 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa (tuorehiiva) TAI 2 pss kuivahiivaa
2 rkl
sokeria, hunajaa TAI siirappia
2 tl
suolaa
2 dl
hiutaleita (esim. kaura- tai 4-viljan hiutale)
n. 9 dl
vehnä-, hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
0,75 dl
rypsiöljyä
Tämän ohjeen sämpylät mahtuvat juuri ja juuri kahdelle pellille.
Sämpylätaikina
Kaada kohotettu taikina jauhotetulle pöydälle.
Voit muotoilla taikinan paloiksi pellille tai pyöritellä palat sämpylöiksi.
Muotoilu ja paistaminen
Vinkit
n. 24 sämpylää
yli 2 tuntia
Ainekset
24 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa (tuorehiiva) TAI 2 pss kuivahiivaa
2 rkl
sokeria, hunajaa TAI siirappia
2 tl
suolaa
2 dl
hiutaleita (esim. kaura- tai 4-viljan hiutale)
n. 9 dl
vehnä-, hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
0,75 dl
rypsiöljyä
Tämän ohjeen sämpylät mahtuvat juuri ja juuri kahdelle pellille.
Sämpylätaikina
Kaada kohotettu taikina jauhotetulle pöydälle.
Voit muotoilla taikinan paloiksi pellille tai pyöritellä palat sämpylöiksi.
Muotoilu ja paistaminen
Vinkit