Seuraa meitä

Säilötyt päärynät sokeriliemessä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

Kotimaiset päärynät muuntuvat tällä ohjeella mainioksi säilykkeeksi, jonka voi maustaa esimerkiksi hurmaavalla tähtianiksella. Jos haluat päärynöihin neutraalimman maun, voit jättää tähtianikset pois tai korvata ne kanelitangoilla.

Ainekset

2kg

päärynöitä (kotimainen)

4 dl

vettä

4 dl (340 g)

sokeria 

2 rkl

sitruunamehua

(5 kpl

tähtianista)

Kotimaiset päärynät säilötään tässä reseptissä makeaksi herkuksi.

Ohje

  1. Mittaa vesi, sokeri, sitruunamehu ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laita liesi pois päältä. 
  2. Huuhtele päärynät. 
  3. Kuori päärynöitä vähän kerrallaan, poista siemenkodat ja leikkaa päärynät lohkoiksi (tai paloiksi). Laita päärynöitä kattilaan kuumaan liemeen sitä mukaa, kun saat niitä paloiteltua. (Näin estät päärynöiden tummumista.)
  4. Kuumenna päärynät liemineen kiehuvaksi. Anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmenneet, mutta niissä on jäljellä hieman purutuntumaa.
  5. Siirrä säilötyt päärynät puhtaisiin lasitölkkeihin liemineen ja heti kuumana. Sulje tölkit heti. 



Vinkit


  • Tähtianiksen sijaan voit maustaa päärynät kanelitangoilla (2 kpl). Voit jättää kanelitangot tai tähtianikset säilykepurkkeihin (tai poistaa ne halutessasi ennen purkitusta). 
  • Käytä päärynäsäilykettä esimerkiksi leivonnassa ja jälkiruoissa. Päärynät maistuvat erinomaisesti vaniljakastikkeen kanssa.
  • Puhtaisiin tölkkeihin säilötyt päärynät säilyvät jääkaapissa jopa kuukausia:
    • Purkita päärynät lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin tölkkeihin. Kuumenna tölkit uunissa (125 astetta noin 15 min). Keitä metalliset kannet kiehuvassa vedessä ennen käyttöä. Vaihtoehtoisesti voit pestä tölkit kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta.



Katso myös

Seuraa meitä

Säilötyt päärynät sokeriliemessä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

Kotimaiset päärynät muuntuvat tällä ohjeella mainioksi säilykkeeksi, jonka voi maustaa esimerkiksi hurmaavalla tähtianiksella. Jos haluat päärynöihin neutraalimman maun, voit jättää tähtianikset pois tai korvata ne kanelitangoilla.

Ainekset

2kg

päärynöitä (kotimainen)

4 dl

vettä

4 dl (340 g)

sokeria 

2 rkl

sitruunamehua

(5 kpl

tähtianista)

Kotimaiset päärynät säilötään tässä reseptissä makeaksi herkuksi.

Ohje

  1. Mittaa vesi, sokeri, sitruunamehu ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laita liesi pois päältä. 
  2. Huuhtele päärynät. 
  3. Kuori päärynöitä vähän kerrallaan, poista siemenkodat ja leikkaa päärynät lohkoiksi (tai paloiksi). Laita päärynöitä kattilaan kuumaan liemeen sitä mukaa, kun saat niitä paloiteltua. (Näin estät päärynöiden tummumista.)
  4. Kuumenna päärynät liemineen kiehuvaksi. Anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmenneet, mutta niissä on jäljellä hieman purutuntumaa.
  5. Siirrä säilötyt päärynät puhtaisiin lasitölkkeihin liemineen ja heti kuumana. Sulje tölkit heti. 



Vinkit


  • Tähtianiksen sijaan voit maustaa päärynät kanelitangoilla (2 kpl). Voit jättää kanelitangot tai tähtianikset säilykepurkkeihin (tai poistaa ne halutessasi ennen purkitusta). 
  • Käytä päärynäsäilykettä esimerkiksi leivonnassa ja jälkiruoissa. Päärynät maistuvat erinomaisesti vaniljakastikkeen kanssa.
  • Puhtaisiin tölkkeihin säilötyt päärynät säilyvät jääkaapissa jopa kuukausia:
    • Purkita päärynät lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin tölkkeihin. Kuumenna tölkit uunissa (125 astetta noin 15 min). Keitä metalliset kannet kiehuvassa vedessä ennen käyttöä. Vaihtoehtoisesti voit pestä tölkit kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta.



Katso myös

Seuraa meitä

Säilötyt päärynät sokeriliemessä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

Kotimaiset päärynät muuntuvat tällä ohjeella mainioksi säilykkeeksi, jonka voi maustaa esimerkiksi hurmaavalla tähtianiksella. Jos haluat päärynöihin neutraalimman maun, voit jättää tähtianikset pois tai korvata ne kanelitangoilla.

Ainekset

2kg

päärynöitä (kotimainen)

4 dl

vettä

4 dl (340 g)

sokeria 

2 rkl

sitruunamehua

(5 kpl

tähtianista)

Kotimaiset päärynät säilötään tässä reseptissä makeaksi herkuksi.

Ohje

  1. Mittaa vesi, sokeri, sitruunamehu ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laita liesi pois päältä. 
  2. Huuhtele päärynät. 
  3. Kuori päärynöitä vähän kerrallaan, poista siemenkodat ja leikkaa päärynät lohkoiksi (tai paloiksi). Laita päärynöitä kattilaan kuumaan liemeen sitä mukaa, kun saat niitä paloiteltua. (Näin estät päärynöiden tummumista.)
  4. Kuumenna päärynät liemineen kiehuvaksi. Anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmenneet, mutta niissä on jäljellä hieman purutuntumaa.
  5. Siirrä säilötyt päärynät puhtaisiin lasitölkkeihin liemineen ja heti kuumana. Sulje tölkit heti. 



Vinkit


  • Tähtianiksen sijaan voit maustaa päärynät kanelitangoilla (2 kpl). Voit jättää kanelitangot tai tähtianikset säilykepurkkeihin (tai poistaa ne halutessasi ennen purkitusta). 
  • Käytä päärynäsäilykettä esimerkiksi leivonnassa ja jälkiruoissa. Päärynät maistuvat erinomaisesti vaniljakastikkeen kanssa.
  • Puhtaisiin tölkkeihin säilötyt päärynät säilyvät jääkaapissa jopa kuukausia:
    • Purkita päärynät lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin tölkkeihin. Kuumenna tölkit uunissa (125 astetta noin 15 min). Keitä metalliset kannet kiehuvassa vedessä ennen käyttöä. Vaihtoehtoisesti voit pestä tölkit kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta.



Katso myös