Ruokaisa kanasalaatti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

5 annosta

alle tunti 

(+ perunoiden jäähtyminen)


Ruokaisa kanasalaatti sopii vaikka lounaaksi. Kesällä voit mainiosti käyttää salaattiin uusia perunoita, joita ei tarvitse kuoria. Nappaa tästä maukas resepti!

Marinoidut perunat

800 g

uusia perunoita (tai kiinteitä perunoita)

0,75 dl

oliivi- tai rypsiöljyä

2 rkl

balsamicoa (tumma)

0,75 tl

suolaa

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 ruukku

tuoretta persiljaa

Muut ainekset

450 g

broilerin fileesuikaleita 
(hunajamarinoitu)

1 rkl

rypsiöljyä 

(broilerin paistamiseen)

1

kurkku

1

paprika

10

retiisiä

1

kesäsipuli (tai 2 kevätsipulia)

1 pss

lehtisalaattia

Kanasalaatti saa ruokaisuutta marinoiduista perunoista.

Ohje

  1. Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi (noin 15-30 min). Anna jäähtyä.
  2. Paista broileri: Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl öljyä ja paista broileri läpikypsäksi. Anna jäähtyä.
  3. Marinoi keitetyt perunat: Yhdistä rypsiöljy (0,75 dl) ja balsamico isossa kulhossa. Paloittele perunat öljyseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Silppua vielä mukaan tuoretta persiljaa (ruukullinen tai maun mukaan).
  4. Huuhtele kurkku, paprika ja retiisit kylmällä vedellä. Poista paprikasta siemenet ja retiiseistä kannat. Paloittele kasvikset.
  5. Huuhtele ja viipaloi kesäsipuli. Huuhtele salaatti ja revi se paloiksi.
  6. Sekoita kaikki broilerisalaatin ainekset kevyesti keskenään (tai jaa ainekset valmiiksi lautasille).

 


Vinkit


  • Jos käytät marinoidun broilerin sijaan maustamatonta lihaa, mausta se itse suolalla ja pippurilla sekä makusi mukaan muilla mausteilla.
  • Huolehdi, että kypsentämätön broileri ei ole kosketuksissa salaattiaineksiin.
  • Perunoiden marinadi toimii myös salaatinkastikkeena, mutta voit toki lisätä vielä valmista salaatinkastiketta maun mukaan.
  • Perunat tuovat broilerisalaattiin ruokaisuutta. Tästä annoksesta riittääkin lounaaksi neljälle - viidelle hengelle.