Seuraa meitä

Runebergin torttu mukissa (mikrossa)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

2 kpl

alle 15 min +

jäähtyminen ja koristelu

Runebergin torttu tehdään mikrossa hieman oikomalla. Ohjeesta tulee kaksi reilua mukillista (0,3 litran muki, esim. Teema tai muumimuki). 
Voit korvata fariinisokerin tavallisella sokerilla, mutta tällöin tortut jäävät vaaleammiksi.

Ainekset

2 kpl

0,5 dl 

vehnäjauhoja

0,5 dl

mantelijauhetta

0,5 tl

leivinjauhetta (mittaa tarkasti)

0,5 tl

kardemummaa

- - - 

0,5 dl

fariinisokeria (tai sokeria)

1 rkl

sokeria 

2 rkl 

kermaviiliä 

1

kananmuna (pieni tai keskikokoinen)

2 rkl

rypsiöljyä

Pinnalle


Vadelmahilloa


Valmista sokerikuorrutetta 

TAI 

2 rkl tomusokeria + n. 1 tl sitruunamehua (tai vettä)

Runebergin torttu onnistuu mukissa mikrossa paistaen.

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet: vehnäjauho, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita huolellisesti.
  2. Lisää fariinisokeri, sokeri, kermaviili, kananmuna ja rypsiöljy. Sekoita. 
  3. Jaa taikina kahteen mukiin. Täytä muki alle puolen välin - taikina voi kohota enemmän kuin kaksinkertaiseksi.
  4. Kypsennä mikroaaltouunissa 1 mukillinen kerrallaan (850 W) noin 1 minuutti 20 sekuntia, tai kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa torttua kokeiltaessa.



Koristelu


  1. Anna torttujen jäähtyä ennen koristelua.
  2. Laita kummankin tortun päälle vadelmahilloa. 
  3. Pursota hillon ympärille valmista sokerikuorrutetta tai valmista se itse: Mittaa pieneen kulhoon 2 rkl tomusokeria. Sekoita tomusokerin joukkoon noin 1 tl sitruunamehua - tai sen verran, että saat paksun, mutta notkean kuorrutteen. Valuta kuorrute torttujen päälle esimerkiksi lusikalla. 



Vinkit


  • Voit tehdä kahden ison mukillisen sijaan neljä pientä torttua. Tällöin paistoaika on lyhyempi. 
  • Voit halutessasi kostuttaa torttuja ennen koristelua: valuta niiden päälle vadelmamehua tai punssia.
  • Runebergin torttu ei ruskistu mikrossa. Fariinisokeri tuo kuitenkin taikinaan hieman väriä. Jos haluat tummemmat tortut, ripauta taikinan joukkoon jauhettua neilikkaa tai korvaa puolet mantelijauhosta jauheeksi murskatuilla joulupipareilla (ja jätä 1 rkl sokeria laittamatta).


Katso myös

Seuraa meitä

Runebergin torttu mukissa (mikrossa)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

2 kpl

alle 15 min +

jäähtyminen ja koristelu

Runebergin torttu tehdään mikrossa hieman oikomalla. Ohjeesta tulee kaksi reilua mukillista (0,3 litran muki, esim. Teema tai muumimuki). 
Voit korvata fariinisokerin tavallisella sokerilla, mutta tällöin tortut jäävät vaaleammiksi.

Ainekset

2 kpl

0,5 dl 

vehnäjauhoja

0,5 dl

mantelijauhetta

0,5 tl

leivinjauhetta (mittaa tarkasti)

0,5 tl

kardemummaa

- - - 

0,5 dl

fariinisokeria (tai sokeria)

1 rkl

sokeria 

2 rkl 

kermaviiliä 

1

kananmuna (pieni tai keskikokoinen)

2 rkl

rypsiöljyä

Pinnalle


Vadelmahilloa


Valmista sokerikuorrutetta 

TAI 

2 rkl tomusokeria + n. 1 tl sitruunamehua (tai vettä)

Runebergin torttu onnistuu mukissa mikrossa paistaen.

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet: vehnäjauho, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita huolellisesti.
  2. Lisää fariinisokeri, sokeri, kermaviili, kananmuna ja rypsiöljy. Sekoita. 
  3. Jaa taikina kahteen mukiin. Täytä muki alle puolen välin - taikina voi kohota enemmän kuin kaksinkertaiseksi.
  4. Kypsennä mikroaaltouunissa 1 mukillinen kerrallaan (850 W) noin 1 minuutti 20 sekuntia, tai kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa torttua kokeiltaessa.



Koristelu


  1. Anna torttujen jäähtyä ennen koristelua.
  2. Laita kummankin tortun päälle vadelmahilloa. 
  3. Pursota hillon ympärille valmista sokerikuorrutetta tai valmista se itse: Mittaa pieneen kulhoon 2 rkl tomusokeria. Sekoita tomusokerin joukkoon noin 1 tl sitruunamehua - tai sen verran, että saat paksun, mutta notkean kuorrutteen. Valuta kuorrute torttujen päälle esimerkiksi lusikalla. 



Vinkit


  • Voit tehdä kahden ison mukillisen sijaan neljä pientä torttua. Tällöin paistoaika on lyhyempi. 
  • Voit halutessasi kostuttaa torttuja ennen koristelua: valuta niiden päälle vadelmamehua tai punssia.
  • Runebergin torttu ei ruskistu mikrossa. Fariinisokeri tuo kuitenkin taikinaan hieman väriä. Jos haluat tummemmat tortut, ripauta taikinan joukkoon jauhettua neilikkaa tai korvaa puolet mantelijauhosta jauheeksi murskatuilla joulupipareilla (ja jätä 1 rkl sokeria laittamatta).


Katso myös

Seuraa meitä

Runebergin torttu mukissa (mikrossa)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

2 kpl

alle 15 min +

jäähtyminen ja koristelu

Runebergin torttu tehdään mikrossa hieman oikomalla. Ohjeesta tulee kaksi reilua mukillista (0,3 litran muki, esim. Teema tai muumimuki). 
Voit korvata fariinisokerin tavallisella sokerilla, mutta tällöin tortut jäävät vaaleammiksi.

Ainekset

2 kpl

0,5 dl 

vehnäjauhoja

0,5 dl

mantelijauhetta

0,5 tl

leivinjauhetta (mittaa tarkasti)

0,5 tl

kardemummaa

- - - 

0,5 dl

fariinisokeria (tai sokeria)

1 rkl

sokeria 

2 rkl 

kermaviiliä 

1

kananmuna (pieni tai keskikokoinen)

2 rkl

rypsiöljyä

Pinnalle


Vadelmahilloa


Valmista sokerikuorrutetta 

TAI 

2 rkl tomusokeria + n. 1 tl sitruunamehua (tai vettä)

Runebergin torttu onnistuu mukissa mikrossa paistaen.

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet: vehnäjauho, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita huolellisesti.
  2. Lisää fariinisokeri, sokeri, kermaviili, kananmuna ja rypsiöljy. Sekoita. 
  3. Jaa taikina kahteen mukiin. Täytä muki alle puolen välin - taikina voi kohota enemmän kuin kaksinkertaiseksi.
  4. Kypsennä mikroaaltouunissa 1 mukillinen kerrallaan (850 W) noin 1 minuutti 20 sekuntia, tai kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa torttua kokeiltaessa.



Koristelu


  1. Anna torttujen jäähtyä ennen koristelua.
  2. Laita kummankin tortun päälle vadelmahilloa. 
  3. Pursota hillon ympärille valmista sokerikuorrutetta tai valmista se itse: Mittaa pieneen kulhoon 2 rkl tomusokeria. Sekoita tomusokerin joukkoon noin 1 tl sitruunamehua - tai sen verran, että saat paksun, mutta notkean kuorrutteen. Valuta kuorrute torttujen päälle esimerkiksi lusikalla. 



Vinkit


  • Voit tehdä kahden ison mukillisen sijaan neljä pientä torttua. Tällöin paistoaika on lyhyempi. 
  • Voit halutessasi kostuttaa torttuja ennen koristelua: valuta niiden päälle vadelmamehua tai punssia.
  • Runebergin torttu ei ruskistu mikrossa. Fariinisokeri tuo kuitenkin taikinaan hieman väriä. Jos haluat tummemmat tortut, ripauta taikinan joukkoon jauhettua neilikkaa tai korvaa puolet mantelijauhosta jauheeksi murskatuilla joulupipareilla (ja jätä 1 rkl sokeria laittamatta).


Katso myös