Rukiiset leipäset

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

9 kpl

15 min (valmistus) +

40 min (kohotus ja paistaminen)

Nämä nopeat ruisleipäset ovat mehevän maistuvia.

Ainekset

9 kpl

3 dl

maitoa

3 dl

ruisleseitä

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1,5 rkl

fariinisokeria

0,75 tl

suolaa

4 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

Ruisleipäset on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen).
  3. Sekoita keskenään ruisleseet ja kuivahiiva. 
  4. Lisää maitoon fariinisokeri, suola, vehnäjauho ja ruislese-kuivahiivaseos. Sekoita taikinaa hetki voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  5. Lisää öljy ja sekoita se taikinan joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi.
  6. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle 9 keoksi esimerkiksi kahden lusikan avulla.
  7. Muotoile leipäset noin 1 cm paksuisiksi leiviksi lusikan avulla tai veteen kastelluin sormin.
  8. Anna kohota 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  9. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ruisleipäset saavat väriä.


Rukiiset leipäset

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

9 kpl

15 min (valmistus) +

40 min (kohotus ja paistaminen)

Nämä nopeat ruisleipäset ovat mehevän maistuvia.

Ainekset

9 kpl

3 dl

maitoa

3 dl

ruisleseitä

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1,5 rkl

fariinisokeria

0,75 tl

suolaa

4 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

Ruisleipäset on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen).
  3. Sekoita keskenään ruisleseet ja kuivahiiva. 
  4. Lisää maitoon fariinisokeri, suola, vehnäjauho ja ruislese-kuivahiivaseos. Sekoita taikinaa hetki voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  5. Lisää öljy ja sekoita se taikinan joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi.
  6. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle 9 keoksi esimerkiksi kahden lusikan avulla.
  7. Muotoile leipäset noin 1 cm paksuisiksi leiviksi lusikan avulla tai veteen kastelluin sormin.
  8. Anna kohota 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  9. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ruisleipäset saavat väriä.


Rukiiset leipäset

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

9 kpl

15 min (valmistus) +

40 min (kohotus ja paistaminen)

Nämä nopeat ruisleipäset ovat mehevän maistuvia.

Ainekset

9 kpl

3 dl

maitoa

3 dl

ruisleseitä

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1,5 rkl

fariinisokeria

0,75 tl

suolaa

4 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

Ruisleipäset on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen).
  3. Sekoita keskenään ruisleseet ja kuivahiiva. 
  4. Lisää maitoon fariinisokeri, suola, vehnäjauho ja ruislese-kuivahiivaseos. Sekoita taikinaa hetki voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  5. Lisää öljy ja sekoita se taikinan joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi.
  6. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle 9 keoksi esimerkiksi kahden lusikan avulla.
  7. Muotoile leipäset noin 1 cm paksuisiksi leiviksi lusikan avulla tai veteen kastelluin sormin.
  8. Anna kohota 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  9. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ruisleipäset saavat väriä.