Seuraa meitä

Rocky road -jäädyke

Rated 5 stars out of 5
5.0
(9)

15 annosta

20 min valmistus +

jäätyminen 8 tuntia 

 Rocky road -jäädyke tehdään kakun muotoon - tämä jälkiruoka hurmaa herkkusuut vaikka joulupöydässä.

Ainekset

15 annosta

200 g

vaniljatuorejuustoa 

200 g (1,5 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

100 g

suklaata (tummaa)

1 dl (80 g)

pehmeitä kermakaramelleja

1 dl (20 g)

vaahtokarkkeja (pieniä)

2 dl

kauramuroja (kauratyyny)

8 kpl (60 g)

piparkakkuja

6 dl

kuohukermaa

1 dl

suklaakastiketta

Koristeluun esim.


Karkkeja, piparkakkuja, pakkaskuivattuja mansikoita

Rocky road -jäädyke on kuin jäätelöä.

Ohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Notkista tuorejuusto eli sekoita sitä lusikalla kulhossa (valitse reilunkokoinen kulho). Lisää kondensoitu maito. 
  3. Rouhi suklaa ja karkit. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, saksi niitä pienemmiksi paloiksi. Murustele piparkakut tai rouhi ne veitsellä paloiksi. 
  4. Lisää suklaarouhe, karkit, piparkakut ja kauramurot tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita.
  5. Vaahdota kerma kuohkeaksi kermavaahdoksi. Lisää ensin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita, ja lisää loppu kermavaahto. Sekoita varovasti, jotta kuohkeus säilyy.  
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan. 
  7. Valuta päälle suklaakastiketta. Pyöräytä massaa muutaman kerran hammastikulla, jotta suklaakastike hieman sekoittuu joukkoon.  
  8. Pakasta rocky road -jäädykettä vähintään kahdeksan tuntia - mielellään ainakin seuraavaan päivään.
  9. Irrota jäädyke irtopohjavuoasta ennen tarjoilua. Koristele halutessasi.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaa. Isompaan vuokaan tehtynä jäädykkeestä tulee matalampi.
  • Kermakarkeiksi sopivat hyvin esim. "lehmäkarkit" tai Omarit.
  • Käytä ohjeeseen makeutettua, mutta karamellisoimatonta kondensoitua maitoa.
  • Jos sinulla ei ole isoa kulhoa, vaahdota kerma tarvittaessa kahdessa erässä.
  • Vähentämällä kerman määrän 4 desilitraan, saat pehmeämmän, jäätelömäisen jäädykkeen - maku on kuitenkin tällöin makeampi. 
  • Jos säilytät jäädykettä pakastimessa useampia päiviä tai viikkoja, peitä se viimeistään jäätymisen jälkeen esim. kelmulla.
  • Voit auttaa jäädykkeen irtoamista vuoasta pyöräyttämällä ohuella muovilastalla jäädykkeen ja vuoan välistä.
  • Tätä jäädykettä voi leikata jo pian pakastimesta ottamisen jälkeen, sillä jäädykkeeksi rakenne on pehmeähkö. Rocky-road -jäädykkeen voi hyvin ottaa pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua. 



Katso myös


Seuraa meitä

Rocky road -jäädyke

Rated 5 stars out of 5
5.0
(9)

15 annosta

20 min valmistus +

jäätyminen 8 tuntia 

 Rocky road -jäädyke tehdään kakun muotoon - tämä jälkiruoka hurmaa herkkusuut vaikka joulupöydässä.

Ainekset

15 annosta

200 g

vaniljatuorejuustoa 

200 g (1,5 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

100 g

suklaata (tummaa)

1 dl (80 g)

pehmeitä kermakaramelleja

1 dl (20 g)

vaahtokarkkeja (pieniä)

2 dl

kauramuroja (kauratyyny)

8 kpl (60 g)

piparkakkuja

6 dl

kuohukermaa

1 dl

suklaakastiketta

Koristeluun esim.


Karkkeja, piparkakkuja, pakkaskuivattuja mansikoita

Rocky road -jäädyke on kuin jäätelöä.

Ohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Notkista tuorejuusto eli sekoita sitä lusikalla kulhossa (valitse reilunkokoinen kulho). Lisää kondensoitu maito. 
  3. Rouhi suklaa ja karkit. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, saksi niitä pienemmiksi paloiksi. Murustele piparkakut tai rouhi ne veitsellä paloiksi. 
  4. Lisää suklaarouhe, karkit, piparkakut ja kauramurot tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita.
  5. Vaahdota kerma kuohkeaksi kermavaahdoksi. Lisää ensin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita, ja lisää loppu kermavaahto. Sekoita varovasti, jotta kuohkeus säilyy.  
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan. 
  7. Valuta päälle suklaakastiketta. Pyöräytä massaa muutaman kerran hammastikulla, jotta suklaakastike hieman sekoittuu joukkoon.  
  8. Pakasta rocky road -jäädykettä vähintään kahdeksan tuntia - mielellään ainakin seuraavaan päivään.
  9. Irrota jäädyke irtopohjavuoasta ennen tarjoilua. Koristele halutessasi.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaa. Isompaan vuokaan tehtynä jäädykkeestä tulee matalampi.
  • Kermakarkeiksi sopivat hyvin esim. "lehmäkarkit" tai Omarit.
  • Käytä ohjeeseen makeutettua, mutta karamellisoimatonta kondensoitua maitoa.
  • Jos sinulla ei ole isoa kulhoa, vaahdota kerma tarvittaessa kahdessa erässä.
  • Vähentämällä kerman määrän 4 desilitraan, saat pehmeämmän, jäätelömäisen jäädykkeen - maku on kuitenkin tällöin makeampi. 
  • Jos säilytät jäädykettä pakastimessa useampia päiviä tai viikkoja, peitä se viimeistään jäätymisen jälkeen esim. kelmulla.
  • Voit auttaa jäädykkeen irtoamista vuoasta pyöräyttämällä ohuella muovilastalla jäädykkeen ja vuoan välistä.
  • Tätä jäädykettä voi leikata jo pian pakastimesta ottamisen jälkeen, sillä jäädykkeeksi rakenne on pehmeähkö. Rocky-road -jäädykkeen voi hyvin ottaa pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua. 



Katso myös


Seuraa meitä

Rocky road -jäädyke

Rated 5 stars out of 5
5.0
(9)

15 annosta

20 min valmistus +

jäätyminen 8 tuntia 

 Rocky road -jäädyke tehdään kakun muotoon - tämä jälkiruoka hurmaa herkkusuut vaikka joulupöydässä.

Ainekset

15 annosta

200 g

vaniljatuorejuustoa 

200 g (1,5 dl)

kondensoitua maitoa (makeutettu)

100 g

suklaata (tummaa)

1 dl (80 g)

pehmeitä kermakaramelleja

1 dl (20 g)

vaahtokarkkeja (pieniä)

2 dl

kauramuroja (kauratyyny)

8 kpl (60 g)

piparkakkuja

6 dl

kuohukermaa

1 dl

suklaakastiketta

Koristeluun esim.


Karkkeja, piparkakkuja, pakkaskuivattuja mansikoita

Rocky road -jäädyke on kuin jäätelöä.

Ohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Notkista tuorejuusto eli sekoita sitä lusikalla kulhossa (valitse reilunkokoinen kulho). Lisää kondensoitu maito. 
  3. Rouhi suklaa ja karkit. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, saksi niitä pienemmiksi paloiksi. Murustele piparkakut tai rouhi ne veitsellä paloiksi. 
  4. Lisää suklaarouhe, karkit, piparkakut ja kauramurot tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita.
  5. Vaahdota kerma kuohkeaksi kermavaahdoksi. Lisää ensin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita, ja lisää loppu kermavaahto. Sekoita varovasti, jotta kuohkeus säilyy.  
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan. 
  7. Valuta päälle suklaakastiketta. Pyöräytä massaa muutaman kerran hammastikulla, jotta suklaakastike hieman sekoittuu joukkoon.  
  8. Pakasta rocky road -jäädykettä vähintään kahdeksan tuntia - mielellään ainakin seuraavaan päivään.
  9. Irrota jäädyke irtopohjavuoasta ennen tarjoilua. Koristele halutessasi.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaa. Isompaan vuokaan tehtynä jäädykkeestä tulee matalampi.
  • Kermakarkeiksi sopivat hyvin esim. "lehmäkarkit" tai Omarit.
  • Käytä ohjeeseen makeutettua, mutta karamellisoimatonta kondensoitua maitoa.
  • Jos sinulla ei ole isoa kulhoa, vaahdota kerma tarvittaessa kahdessa erässä.
  • Vähentämällä kerman määrän 4 desilitraan, saat pehmeämmän, jäätelömäisen jäädykkeen - maku on kuitenkin tällöin makeampi. 
  • Jos säilytät jäädykettä pakastimessa useampia päiviä tai viikkoja, peitä se viimeistään jäätymisen jälkeen esim. kelmulla.
  • Voit auttaa jäädykkeen irtoamista vuoasta pyöräyttämällä ohuella muovilastalla jäädykkeen ja vuoan välistä.
  • Tätä jäädykettä voi leikata jo pian pakastimesta ottamisen jälkeen, sillä jäädykkeeksi rakenne on pehmeähkö. Rocky-road -jäädykkeen voi hyvin ottaa pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua. 



Katso myös