Seuraa meitä

Riisisuklaa

Rated 4.857142857142857 stars out of 5
4.9
(7)

n. 30 kpl

10 min +

jähmettyminen

Riisisuklaa on klassinen joulumakeinen. Katso myös vaalean riisisuklaan ohje!

Ainekset

n. 30 kpl

100 g

kookosrasvaa

2 dl

tomusokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

1 rkl

vanilliinisokeria

8 dl (100 g)

riisimuroja

Itse tehty riisisuklaa on klassinen joulun makeinen.

Ohje

  1. Laita valmiiksi noin 20 x 30 cm astia, esim. uunivuoka, johon voit levittää riisisuklaamassan. Vuoraa astia leivinpaperilla.
  2. Mittaa kookosrasva kattilaan. Sulata rasva juoksevaksi. Ota kattila pois liedeltä.  
  3. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla. 
  4. Lisää riisimurot ja sekoittele ainekset kevyesti sekaisin. 
  5. Levitä massa leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Anna riisisuklaan kovettua jääkaapissa. 
  6. Leikkaa jähmettynyt riisisuklaalevy paloiksi isolla, terävällä leikkuuveitsellä. Leikkaaminen ilman ylimääräisiä lohkeamia onnistuu parhaiten, kun pidät veistä kutakuinkin vaakatasossa. 



Vinkit


  • Kun valitset tarpeeksi suuren kattilan, voit sekoittaa ainekset kattilassa, eikä erillistä kulhoa tarvita.
  • Ison, leikattavan levyn sijaan voit tehdä riisisuklaat muffini- tai makeisvuokiin tai nokareiksi leivinpaperin päälle. 
  • Riisisuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja ottaa esille vasta juuri ennen tarjoilua, sillä kookosrasva pehmenee huoneenlämmössä. 



Katso myös

Seuraa meitä

Riisisuklaa

Rated 4.857142857142857 stars out of 5
4.9
(7)

n. 30 kpl

10 min +

jähmettyminen

Riisisuklaa on klassinen joulumakeinen. Katso myös vaalean riisisuklaan ohje!

Ainekset

n. 30 kpl

100 g

kookosrasvaa

2 dl

tomusokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

1 rkl

vanilliinisokeria

8 dl (100 g)

riisimuroja

Itse tehty riisisuklaa on klassinen joulun makeinen.

Ohje

  1. Laita valmiiksi noin 20 x 30 cm astia, esim. uunivuoka, johon voit levittää riisisuklaamassan. Vuoraa astia leivinpaperilla.
  2. Mittaa kookosrasva kattilaan. Sulata rasva juoksevaksi. Ota kattila pois liedeltä.  
  3. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla. 
  4. Lisää riisimurot ja sekoittele ainekset kevyesti sekaisin. 
  5. Levitä massa leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Anna riisisuklaan kovettua jääkaapissa. 
  6. Leikkaa jähmettynyt riisisuklaalevy paloiksi isolla, terävällä leikkuuveitsellä. Leikkaaminen ilman ylimääräisiä lohkeamia onnistuu parhaiten, kun pidät veistä kutakuinkin vaakatasossa. 



Vinkit


  • Kun valitset tarpeeksi suuren kattilan, voit sekoittaa ainekset kattilassa, eikä erillistä kulhoa tarvita.
  • Ison, leikattavan levyn sijaan voit tehdä riisisuklaat muffini- tai makeisvuokiin tai nokareiksi leivinpaperin päälle. 
  • Riisisuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja ottaa esille vasta juuri ennen tarjoilua, sillä kookosrasva pehmenee huoneenlämmössä. 



Katso myös

Seuraa meitä

Riisisuklaa

Rated 4.857142857142857 stars out of 5
4.9
(7)

n. 30 kpl

10 min +

jähmettyminen

Riisisuklaa on klassinen joulumakeinen. Katso myös vaalean riisisuklaan ohje!

Ainekset

n. 30 kpl

100 g

kookosrasvaa

2 dl

tomusokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

1 rkl

vanilliinisokeria

8 dl (100 g)

riisimuroja

Itse tehty riisisuklaa on klassinen joulun makeinen.

Ohje

  1. Laita valmiiksi noin 20 x 30 cm astia, esim. uunivuoka, johon voit levittää riisisuklaamassan. Vuoraa astia leivinpaperilla.
  2. Mittaa kookosrasva kattilaan. Sulata rasva juoksevaksi. Ota kattila pois liedeltä.  
  3. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla. 
  4. Lisää riisimurot ja sekoittele ainekset kevyesti sekaisin. 
  5. Levitä massa leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Anna riisisuklaan kovettua jääkaapissa. 
  6. Leikkaa jähmettynyt riisisuklaalevy paloiksi isolla, terävällä leikkuuveitsellä. Leikkaaminen ilman ylimääräisiä lohkeamia onnistuu parhaiten, kun pidät veistä kutakuinkin vaakatasossa. 



Vinkit


  • Kun valitset tarpeeksi suuren kattilan, voit sekoittaa ainekset kattilassa, eikä erillistä kulhoa tarvita.
  • Ison, leikattavan levyn sijaan voit tehdä riisisuklaat muffini- tai makeisvuokiin tai nokareiksi leivinpaperin päälle. 
  • Riisisuklaa kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja ottaa esille vasta juuri ennen tarjoilua, sillä kookosrasva pehmenee huoneenlämmössä. 



Katso myös