Riisipuuro

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

4 annosta

1 tunti

Riisipuuro on jouluinen suosikki, joka maistuu arkenakin. Katso Ruoka & Kodin lisävinkit onnistuneen riisipuuron keittämiseen: Näin onnistut.

Ainekset

4 annosta

3 dl

vettä

2 dl

puuroriisiä

2 rkl

voita

1 litra

maitoa (täysmaito)

0,5 tl

suolaa

Tarjoiluun 


kanelia ja sokeria

Riisipuuron keittäminen itse.

Ohje

  1. Mittaa vesi suureen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi ja voi. Sekoita. 
  2. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua kannen alla pari minuuttia, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.
  3. Lisää maitoa vähitellen, pari desilitraa kerrallaan. Nosta lieden tehoa niin, että saat puuron kiehuvaksi. Sekoita kattilan pohjaa myöten.
  4. Lisää maitoa aina, kun riisipuuro näyttää sakeammalta, noin 5-10 minuutin välein. Säädä lieden teho kuitenkin mahdollisimman pienelle niin, että puuro kiehuu juuri ja juuri. (Saat viimeisen erän maitoa lisättyä noin 30 minuutin päästä.)
  5. Anna puuron hautua vielä noin 30 minuuttia kannen alla, lieden pienellä teholla (haudutusaika yhteensä noin 1 tunti). 
  6. Lisää lopuksi suola.



Vinkit 


  • Kun käytät reilun kokoista kattilaa (noin 5 litraa), puuro ei kiehu niin helposti yli. 
  • Puuro sakenee jäähtyessään. 
  • Jos riisipuuro palaa pohjaan, katso vinkki kattilan puhdistamiseen ruokajakoti.fi/Pohjaan+palaneen+kattilan+puhdistus.


Riisipuuro

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

4 annosta

1 tunti

Riisipuuro on jouluinen suosikki, joka maistuu arkenakin. Katso Ruoka & Kodin lisävinkit onnistuneen riisipuuron keittämiseen: Näin onnistut.

Ainekset

4 annosta

3 dl

vettä

2 dl

puuroriisiä

2 rkl

voita

1 litra

maitoa (täysmaito)

0,5 tl

suolaa

Tarjoiluun 


kanelia ja sokeria

Riisipuuron keittäminen itse.

Ohje

  1. Mittaa vesi suureen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi ja voi. Sekoita. 
  2. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua kannen alla pari minuuttia, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.
  3. Lisää maitoa vähitellen, pari desilitraa kerrallaan. Nosta lieden tehoa niin, että saat puuron kiehuvaksi. Sekoita kattilan pohjaa myöten.
  4. Lisää maitoa aina, kun riisipuuro näyttää sakeammalta, noin 5-10 minuutin välein. Säädä lieden teho kuitenkin mahdollisimman pienelle niin, että puuro kiehuu juuri ja juuri. (Saat viimeisen erän maitoa lisättyä noin 30 minuutin päästä.)
  5. Anna puuron hautua vielä noin 30 minuuttia kannen alla, lieden pienellä teholla (haudutusaika yhteensä noin 1 tunti). 
  6. Lisää lopuksi suola.



Vinkit 


  • Kun käytät reilun kokoista kattilaa (noin 5 litraa), puuro ei kiehu niin helposti yli. 
  • Puuro sakenee jäähtyessään. 
  • Jos riisipuuro palaa pohjaan, katso vinkki kattilan puhdistamiseen ruokajakoti.fi/Pohjaan+palaneen+kattilan+puhdistus.


Riisipuuro

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(5)

4 annosta

1 tunti

Riisipuuro on jouluinen suosikki, joka maistuu arkenakin. Katso Ruoka & Kodin lisävinkit onnistuneen riisipuuron keittämiseen: Näin onnistut.

Ainekset

4 annosta

3 dl

vettä

2 dl

puuroriisiä

2 rkl

voita

1 litra

maitoa (täysmaito)

0,5 tl

suolaa

Tarjoiluun 


kanelia ja sokeria

Riisipuuron keittäminen itse.

Ohje

  1. Mittaa vesi suureen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi ja voi. Sekoita. 
  2. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua kannen alla pari minuuttia, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.
  3. Lisää maitoa vähitellen, pari desilitraa kerrallaan. Nosta lieden tehoa niin, että saat puuron kiehuvaksi. Sekoita kattilan pohjaa myöten.
  4. Lisää maitoa aina, kun riisipuuro näyttää sakeammalta, noin 5-10 minuutin välein. Säädä lieden teho kuitenkin mahdollisimman pienelle niin, että puuro kiehuu juuri ja juuri. (Saat viimeisen erän maitoa lisättyä noin 30 minuutin päästä.)
  5. Anna puuron hautua vielä noin 30 minuuttia kannen alla, lieden pienellä teholla (haudutusaika yhteensä noin 1 tunti). 
  6. Lisää lopuksi suola.



Vinkit 


  • Kun käytät reilun kokoista kattilaa (noin 5 litraa), puuro ei kiehu niin helposti yli. 
  • Puuro sakenee jäähtyessään. 
  • Jos riisipuuro palaa pohjaan, katso vinkki kattilan puhdistamiseen ruokajakoti.fi/Pohjaan+palaneen+kattilan+puhdistus.