Seuraa meitä

Riisin keittäminen

2-3 annosta

noin 30 min 


Pitkäjyväinen riisi on helppo lisäke. 
Tarkista riisin kypsymisaika pakkauksesta.



Ainekset      2-3:lle

5 dl

vettä

0,5 tl

suolaa

2 dl

pitkäjyväistä riisiä

Riisin keittäminen kattilassa.

Ohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Käytä kantta.
  2. Lisää suola ja riisi. Sekoita alussa hieman pohjaa myöten.
  3. Kun riisi kiehuu, pienennä lieden tehoa. Yleensä noin kolmasosa lieden maksimitehosta riittää. Säädä lieden teho niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu kannen alla.
  4. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla, riisilaadusta riippuen noin 25 minuuttia. Testaa riisin kypsyys maistamalla. 



Vinkit


  • Tarkista veden ja riisin suhde pakkauksesta.
  • Riisi kiehuu helposti yli riisin keittämisen alkuvaiheessa. Pidä kansi raollaan, jos vesi kiehuu reilusti. 
  • Oikein mitattuna riisi on yleensä kypsää siinä vaiheessa, kun vesi on imeytynyt riisiin. Jos riisi ei ole kypsää, mutta kattilassa ei ole enää vettä, lisää vettä. 
  • Ylimääräisen veden voit kaataa pois siivilän läpi. Pienen määrän vettä voit haihduttaa kattilasta keittämällä riisiä loppuvaiheessa ilman kantta.
  • Annoksesta riittää reilusti riisiä kahdelle, ja hieman pienempi annos kolmelle.




Katso myös


Seuraa meitä

Riisin keittäminen

2-3 annosta

noin 30 min 


Pitkäjyväinen riisi on helppo lisäke. 
Tarkista riisin kypsymisaika pakkauksesta.



Ainekset      2-3:lle

5 dl

vettä

0,5 tl

suolaa

2 dl

pitkäjyväistä riisiä

Riisin keittäminen kattilassa.

Ohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Käytä kantta.
  2. Lisää suola ja riisi. Sekoita alussa hieman pohjaa myöten.
  3. Kun riisi kiehuu, pienennä lieden tehoa. Yleensä noin kolmasosa lieden maksimitehosta riittää. Säädä lieden teho niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu kannen alla.
  4. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla, riisilaadusta riippuen noin 25 minuuttia. Testaa riisin kypsyys maistamalla. 



Vinkit


  • Tarkista veden ja riisin suhde pakkauksesta.
  • Riisi kiehuu helposti yli riisin keittämisen alkuvaiheessa. Pidä kansi raollaan, jos vesi kiehuu reilusti. 
  • Oikein mitattuna riisi on yleensä kypsää siinä vaiheessa, kun vesi on imeytynyt riisiin. Jos riisi ei ole kypsää, mutta kattilassa ei ole enää vettä, lisää vettä. 
  • Ylimääräisen veden voit kaataa pois siivilän läpi. Pienen määrän vettä voit haihduttaa kattilasta keittämällä riisiä loppuvaiheessa ilman kantta.
  • Annoksesta riittää reilusti riisiä kahdelle, ja hieman pienempi annos kolmelle.




Katso myös


Seuraa meitä

Riisin keittäminen

2-3 annosta

noin 30 min 


Pitkäjyväinen riisi on helppo lisäke. 
Tarkista riisin kypsymisaika pakkauksesta.



Ainekset      2-3:lle

5 dl

vettä

0,5 tl

suolaa

2 dl

pitkäjyväistä riisiä

Riisin keittäminen kattilassa.

Ohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Käytä kantta.
  2. Lisää suola ja riisi. Sekoita alussa hieman pohjaa myöten.
  3. Kun riisi kiehuu, pienennä lieden tehoa. Yleensä noin kolmasosa lieden maksimitehosta riittää. Säädä lieden teho niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu kannen alla.
  4. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla, riisilaadusta riippuen noin 25 minuuttia. Testaa riisin kypsyys maistamalla. 



Vinkit


  • Tarkista veden ja riisin suhde pakkauksesta.
  • Riisi kiehuu helposti yli riisin keittämisen alkuvaiheessa. Pidä kansi raollaan, jos vesi kiehuu reilusti. 
  • Oikein mitattuna riisi on yleensä kypsää siinä vaiheessa, kun vesi on imeytynyt riisiin. Jos riisi ei ole kypsää, mutta kattilassa ei ole enää vettä, lisää vettä. 
  • Ylimääräisen veden voit kaataa pois siivilän läpi. Pienen määrän vettä voit haihduttaa kattilasta keittämällä riisiä loppuvaiheessa ilman kantta.
  • Annoksesta riittää reilusti riisiä kahdelle, ja hieman pienempi annos kolmelle.




Katso myös