Seuraa meitä

Riisi-tonnikalavuoka

Rated 4.230769230769231 stars out of 5
4.2
(13)

6 annosta

10 min

(+ riisin keittäminen)

+ 30 min uunissa

Tonnikalavuoka valmistuu vähällä vaivalla. Keitä riisi kypsäksi tai käytä tähteeksi jäänyttä riisiä.

Ainekset

6 annosta

3 dl

raakaa riisiä (pitkä riisi)

7 dl

vettä

1

kalaliemikuutio

TAI

9 dl

riisiä (kypsä pitkä riisi)

Lisäksi

2 prk (à 150/105 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

1 tl

sitruunapippuria

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

0,5 dl

tilliä, tuore (tai 1 rkl kuivattua)

(suolaa)

2 dl (70 g)

juustoraastetta

2

kananmunaa

2 dl

kuohukermaa

2 dl 

maitoa

Riisi-tonnikalavuoka on nopea valmistella uuniin.

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi vedessä kalaliemikuution kanssa (noin 25 minuuttia kannen alla) TAI käytä valmista kypsää riisiä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  3. Valuta tonnikalat. Silppua tilli. Raasta juusto.
  4. Sekoita uunivuoassa kypsä riisi, tonnikala, sitruunapippuri, valkopippuri ja tillisilppu. Jos käytät kypsää, pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä riisiä, lisää noin 0,5 tl suolaa tai 0,5 kalaliemikuutio jauheeksi murusteltuna. 
  5. Lisää pinnalle raastettu juusto (voit sekoittaa sitä riisiseoksen joukkoon).
  6. Sekoita keskenään kananmunat, kuohukerma ja maito. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista riisi-tonnikalavuokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.



Vinkit


  • Paistoaika on laskettu lämpimän, juuri keitetyn riisin mukaan. Jos käytät kylmää riisiä, paistoaika saattaa olla pidempi. 
  • Paista laatikkoa, kunnes maitomaista lientä ei enää näy vuokaa keskeltä lohkaistaessa.
  • Ohje sopii noin 17 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Tonnikalavuokaan voit lisätä myös pakastemaissia.




Katso myös



Seuraa meitä

Riisi-tonnikalavuoka

Rated 4.230769230769231 stars out of 5
4.2
(13)

6 annosta

10 min

(+ riisin keittäminen)

+ 30 min uunissa

Tonnikalavuoka valmistuu vähällä vaivalla. Keitä riisi kypsäksi tai käytä tähteeksi jäänyttä riisiä.

Ainekset

6 annosta

3 dl

raakaa riisiä (pitkä riisi)

7 dl

vettä

1

kalaliemikuutio

TAI

9 dl

riisiä (kypsä pitkä riisi)

Lisäksi

2 prk (à 150/105 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

1 tl

sitruunapippuria

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

0,5 dl

tilliä, tuore (tai 1 rkl kuivattua)

(suolaa)

2 dl (70 g)

juustoraastetta

2

kananmunaa

2 dl

kuohukermaa

2 dl 

maitoa

Riisi-tonnikalavuoka on nopea valmistella uuniin.

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi vedessä kalaliemikuution kanssa (noin 25 minuuttia kannen alla) TAI käytä valmista kypsää riisiä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  3. Valuta tonnikalat. Silppua tilli. Raasta juusto.
  4. Sekoita uunivuoassa kypsä riisi, tonnikala, sitruunapippuri, valkopippuri ja tillisilppu. Jos käytät kypsää, pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä riisiä, lisää noin 0,5 tl suolaa tai 0,5 kalaliemikuutio jauheeksi murusteltuna. 
  5. Lisää pinnalle raastettu juusto (voit sekoittaa sitä riisiseoksen joukkoon).
  6. Sekoita keskenään kananmunat, kuohukerma ja maito. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista riisi-tonnikalavuokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.



Vinkit


  • Paistoaika on laskettu lämpimän, juuri keitetyn riisin mukaan. Jos käytät kylmää riisiä, paistoaika saattaa olla pidempi. 
  • Paista laatikkoa, kunnes maitomaista lientä ei enää näy vuokaa keskeltä lohkaistaessa.
  • Ohje sopii noin 17 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Tonnikalavuokaan voit lisätä myös pakastemaissia.




Katso myös



Seuraa meitä

Riisi-tonnikalavuoka

Rated 4.230769230769231 stars out of 5
4.2
(13)

6 annosta

10 min

(+ riisin keittäminen)

+ 30 min uunissa

Tonnikalavuoka valmistuu vähällä vaivalla. Keitä riisi kypsäksi tai käytä tähteeksi jäänyttä riisiä.

Ainekset

6 annosta

3 dl

raakaa riisiä (pitkä riisi)

7 dl

vettä

1

kalaliemikuutio

TAI

9 dl

riisiä (kypsä pitkä riisi)

Lisäksi

2 prk (à 150/105 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

1 tl

sitruunapippuria

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

0,5 dl

tilliä, tuore (tai 1 rkl kuivattua)

(suolaa)

2 dl (70 g)

juustoraastetta

2

kananmunaa

2 dl

kuohukermaa

2 dl 

maitoa

Riisi-tonnikalavuoka on nopea valmistella uuniin.

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi vedessä kalaliemikuution kanssa (noin 25 minuuttia kannen alla) TAI käytä valmista kypsää riisiä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  3. Valuta tonnikalat. Silppua tilli. Raasta juusto.
  4. Sekoita uunivuoassa kypsä riisi, tonnikala, sitruunapippuri, valkopippuri ja tillisilppu. Jos käytät kypsää, pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä riisiä, lisää noin 0,5 tl suolaa tai 0,5 kalaliemikuutio jauheeksi murusteltuna. 
  5. Lisää pinnalle raastettu juusto (voit sekoittaa sitä riisiseoksen joukkoon).
  6. Sekoita keskenään kananmunat, kuohukerma ja maito. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista riisi-tonnikalavuokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.



Vinkit


  • Paistoaika on laskettu lämpimän, juuri keitetyn riisin mukaan. Jos käytät kylmää riisiä, paistoaika saattaa olla pidempi. 
  • Paista laatikkoa, kunnes maitomaista lientä ei enää näy vuokaa keskeltä lohkaistaessa.
  • Ohje sopii noin 17 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Tonnikalavuokaan voit lisätä myös pakastemaissia.




Katso myös