Raparperipiirakka kermaviilitäytteellä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 26 - 28 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti

Raparperipiirakka katoaa nopeasti parempiin suihin! Tämän piirakan pohjassa maistuvat kaura ja kardemumma. Täytteen mehevöittää tuttu kermaviili, jonka päälle pehmennetyt raparperinpalat ripotellaan.

Taikina

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

- - -

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kaurahiutaleita

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

leivinjauhetta

+ voita tai margariinia vuoan voiteluun

Täyte

5 dl (250 g)

raparperiapaloina

0,5 dl 

sokeria (raparperin joukkoon)

- - -

0,5 dl

sokeria

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

2

kananmunaa

Raparperipiirakka kermaviili pinnallaan on mehevä kesäherkku.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin - älä sulata. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 - 28 cm) nokareella margariinia.
  3. Huuhtele raparperin varret, (kuori paksut varret) ja paloittele raparperi. Laita palat kulhoon ja lisää 0,5 dl sokeria. Kuumenna mikrossa noin 2 minuutin ajan, jotta raparperi pehmenee hieman. Jätä odottamaan.  


Taikina 


  1. Mittaa vehnäjauho, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita. Jätä odottamaan.
  2. Mittaa voi ja sokeri toiseen kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), lisää hieman jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää jauhoseos. Sekoita kevyesti.
  4. Laita taikina vuokaan ja painele se vuoan pohjalle sekä reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.


Täyte ja paistaminen


  1. Kaada raparpereista kuumennuksen myötä irronnut mehu kulhoon. 
  2. Lisää mehun joukkoon sokeri (0,5 dl), kermaviili ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada kermaviilitäyte taikinan päälle. Ripottele raparperit pinnalle. 
  4. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa (uunin alimmalla ritilätasolla) noin 25-30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä ja täyte jämäköitynyt.



Vinkki


  • Raparperipiirakka on parhaimmillaan, kun se ehtii jäähtyä ennen tarjoilua. Näin kermaviili asettuu.





Raparperipiirakka kermaviilitäytteellä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 26 - 28 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti

Raparperipiirakka katoaa nopeasti parempiin suihin! Tämän piirakan pohjassa maistuvat kaura ja kardemumma. Täytteen mehevöittää tuttu kermaviili, jonka päälle pehmennetyt raparperinpalat ripotellaan.

Taikina

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

- - -

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kaurahiutaleita

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

leivinjauhetta

+ voita tai margariinia vuoan voiteluun

Täyte

5 dl (250 g)

raparperiapaloina

0,5 dl 

sokeria (raparperin joukkoon)

- - -

0,5 dl

sokeria

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

2

kananmunaa

Raparperipiirakka kermaviili pinnallaan on mehevä kesäherkku.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin - älä sulata. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 - 28 cm) nokareella margariinia.
  3. Huuhtele raparperin varret, (kuori paksut varret) ja paloittele raparperi. Laita palat kulhoon ja lisää 0,5 dl sokeria. Kuumenna mikrossa noin 2 minuutin ajan, jotta raparperi pehmenee hieman. Jätä odottamaan.  


Taikina 


  1. Mittaa vehnäjauho, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita. Jätä odottamaan.
  2. Mittaa voi ja sokeri toiseen kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), lisää hieman jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää jauhoseos. Sekoita kevyesti.
  4. Laita taikina vuokaan ja painele se vuoan pohjalle sekä reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.


Täyte ja paistaminen


  1. Kaada raparpereista kuumennuksen myötä irronnut mehu kulhoon. 
  2. Lisää mehun joukkoon sokeri (0,5 dl), kermaviili ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada kermaviilitäyte taikinan päälle. Ripottele raparperit pinnalle. 
  4. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa (uunin alimmalla ritilätasolla) noin 25-30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä ja täyte jämäköitynyt.



Vinkki


  • Raparperipiirakka on parhaimmillaan, kun se ehtii jäähtyä ennen tarjoilua. Näin kermaviili asettuu.





Raparperipiirakka kermaviilitäytteellä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 26 - 28 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti

Raparperipiirakka katoaa nopeasti parempiin suihin! Tämän piirakan pohjassa maistuvat kaura ja kardemumma. Täytteen mehevöittää tuttu kermaviili, jonka päälle pehmennetyt raparperinpalat ripotellaan.

Taikina

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

- - -

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kaurahiutaleita

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

leivinjauhetta

+ voita tai margariinia vuoan voiteluun

Täyte

5 dl (250 g)

raparperiapaloina

0,5 dl 

sokeria (raparperin joukkoon)

- - -

0,5 dl

sokeria

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

2

kananmunaa

Raparperipiirakka kermaviili pinnallaan on mehevä kesäherkku.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin - älä sulata. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 - 28 cm) nokareella margariinia.
  3. Huuhtele raparperin varret, (kuori paksut varret) ja paloittele raparperi. Laita palat kulhoon ja lisää 0,5 dl sokeria. Kuumenna mikrossa noin 2 minuutin ajan, jotta raparperi pehmenee hieman. Jätä odottamaan.  


Taikina 


  1. Mittaa vehnäjauho, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita. Jätä odottamaan.
  2. Mittaa voi ja sokeri toiseen kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista. Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), lisää hieman jauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää jauhoseos. Sekoita kevyesti.
  4. Laita taikina vuokaan ja painele se vuoan pohjalle sekä reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja.


Täyte ja paistaminen


  1. Kaada raparpereista kuumennuksen myötä irronnut mehu kulhoon. 
  2. Lisää mehun joukkoon sokeri (0,5 dl), kermaviili ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada kermaviilitäyte taikinan päälle. Ripottele raparperit pinnalle. 
  4. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa (uunin alimmalla ritilätasolla) noin 25-30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä ja täyte jämäköitynyt.



Vinkki


  • Raparperipiirakka on parhaimmillaan, kun se ehtii jäähtyä ennen tarjoilua. Näin kermaviili asettuu.