Seuraa meitä

Raparperipiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

1 pyöreä piiras (ø n. 28 cm)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Maukas kanelilla ja inkiväärillä maustettu raparperipiirakka maistuu ihan sellaisenaan - tai voit tarjota sen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Tämä raparperipiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia.

Ainekset

150 g

leivontamargariinia (maidoton)

1,5 dl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

1 tl

inkivääriä

1

kananmuna

Pinnalle

5 dl (250 g)

raparperia paloina

(n. 6 vartta)

0,5 dl

sokeria

Vuoan voiteluun: 


Margariinia ja korppujauhoja

Raparperipiirakka on kesäinen herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (kuori tarvittaessa paksuimmat). Sekoita raparperin joukkoon 0,5 dl sokeria.
  3. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoan pohja.
  4. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Sekoita margariini tasaisesti sekaisin muiden aineiden kanssa. Tämä onnistuu parhaiten yhdellä kädellä rasvaa sormien välissä hieroen.
  5. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeroidut raparperinpalat.
  7. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa ritilällä uunin alaosassa noin 30 min.



Vinkit


  • Taikinan levitys vuokaan on helpompaa, kun teet näin: Ripottele valmis taikina piirakkavuokaan. Pese sitten kädet puhtaiksi taikinasta. Painele tämän jälkeen taikina vuoan pohjalle puhtaalla kädellä. Käytä tarvittaessa apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu käteen.
  • Ohuita raparperin varsia ei tarvitse kuoria. Paksummat varret kannattaa kuitenkin kuoria, jotta saat piirakkaan pehmeämmän täytteen.
  • Raparperipiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia ja tarjoat piirakan sellaisenaan (tai maidottoman jäätelön / vaniljakastikkeen kanssa).




Katso myös


Seuraa meitä

Raparperipiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

1 pyöreä piiras (ø n. 28 cm)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Maukas kanelilla ja inkiväärillä maustettu raparperipiirakka maistuu ihan sellaisenaan - tai voit tarjota sen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Tämä raparperipiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia.

Ainekset

150 g

leivontamargariinia (maidoton)

1,5 dl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

1 tl

inkivääriä

1

kananmuna

Pinnalle

5 dl (250 g)

raparperia paloina

(n. 6 vartta)

0,5 dl

sokeria

Vuoan voiteluun: 


Margariinia ja korppujauhoja

Raparperipiirakka on kesäinen herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (kuori tarvittaessa paksuimmat). Sekoita raparperin joukkoon 0,5 dl sokeria.
  3. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoan pohja.
  4. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Sekoita margariini tasaisesti sekaisin muiden aineiden kanssa. Tämä onnistuu parhaiten yhdellä kädellä rasvaa sormien välissä hieroen.
  5. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeroidut raparperinpalat.
  7. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa ritilällä uunin alaosassa noin 30 min.



Vinkit


  • Taikinan levitys vuokaan on helpompaa, kun teet näin: Ripottele valmis taikina piirakkavuokaan. Pese sitten kädet puhtaiksi taikinasta. Painele tämän jälkeen taikina vuoan pohjalle puhtaalla kädellä. Käytä tarvittaessa apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu käteen.
  • Ohuita raparperin varsia ei tarvitse kuoria. Paksummat varret kannattaa kuitenkin kuoria, jotta saat piirakkaan pehmeämmän täytteen.
  • Raparperipiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia ja tarjoat piirakan sellaisenaan (tai maidottoman jäätelön / vaniljakastikkeen kanssa).




Katso myös


Seuraa meitä

Raparperipiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

1 pyöreä piiras (ø n. 28 cm)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Maukas kanelilla ja inkiväärillä maustettu raparperipiirakka maistuu ihan sellaisenaan - tai voit tarjota sen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Tämä raparperipiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia.

Ainekset

150 g

leivontamargariinia (maidoton)

1,5 dl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

1 tl

inkivääriä

1

kananmuna

Pinnalle

5 dl (250 g)

raparperia paloina

(n. 6 vartta)

0,5 dl

sokeria

Vuoan voiteluun: 


Margariinia ja korppujauhoja

Raparperipiirakka on kesäinen herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (kuori tarvittaessa paksuimmat). Sekoita raparperin joukkoon 0,5 dl sokeria.
  3. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoan pohja.
  4. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Sekoita margariini tasaisesti sekaisin muiden aineiden kanssa. Tämä onnistuu parhaiten yhdellä kädellä rasvaa sormien välissä hieroen.
  5. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeroidut raparperinpalat.
  7. Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa ritilällä uunin alaosassa noin 30 min.



Vinkit


  • Taikinan levitys vuokaan on helpompaa, kun teet näin: Ripottele valmis taikina piirakkavuokaan. Pese sitten kädet puhtaiksi taikinasta. Painele tämän jälkeen taikina vuoan pohjalle puhtaalla kädellä. Käytä tarvittaessa apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu käteen.
  • Ohuita raparperin varsia ei tarvitse kuoria. Paksummat varret kannattaa kuitenkin kuoria, jotta saat piirakkaan pehmeämmän täytteen.
  • Raparperipiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia ja tarjoat piirakan sellaisenaan (tai maidottoman jäätelön / vaniljakastikkeen kanssa).




Katso myös