Seuraa meitä

Raparperin pakastaminen

Raparperi on helppo pakastaa myöhempää käyttöä varten, sillä käsittely on nopeaa! Kuoriminen ei ole välttämätöntä, jos varret ovat ohuita.
Raparperin pilkkominen.

Ohuimmat varret voit paloitella kuorineen.

Tee näin:


1. Irrota raparperin varret maasta esimerkiksi juuresveitsellä leikkaamalla. Varo vahingoittamasta kasvamassa olevia varsia. Poista lehdet ja heitä ne pois. 


2. Huuhtele raparperin varret vedellä. 


3. Kuori paksuimmat varret halutessasi. Erityisesti alkukesän varsia tarvitsee harvoin kuoria.


4. Paloittele varret ja laita ne pakastusrasiaan tai -pussiin. Pussi sopii hyvin raparperin pakastamiseen, sillä siitä on helppo puristaa pois ylimääräinen ilma.

Raparperin pakastaminen pusseihin.

Merkitse pussin sisältö vedenkestävällä tussilla.

5. Lisää sokeria halutessasi, se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. 


6. Pakasta ja käytä tuoreen raparperin tapaan ennen seuraavaa satokautta.




Katso myös 


Seuraa meitä

Raparperin pakastaminen

Raparperi on helppo pakastaa myöhempää käyttöä varten, sillä käsittely on nopeaa! Kuoriminen ei ole välttämätöntä, jos varret ovat ohuita.
Raparperin pilkkominen.

Ohuimmat varret voit paloitella kuorineen.

Tee näin:


1. Irrota raparperin varret maasta esimerkiksi juuresveitsellä leikkaamalla. Varo vahingoittamasta kasvamassa olevia varsia. Poista lehdet ja heitä ne pois. 


2. Huuhtele raparperin varret vedellä. 


3. Kuori paksuimmat varret halutessasi. Erityisesti alkukesän varsia tarvitsee harvoin kuoria.


4. Paloittele varret ja laita ne pakastusrasiaan tai -pussiin. Pussi sopii hyvin raparperin pakastamiseen, sillä siitä on helppo puristaa pois ylimääräinen ilma.

Raparperin pakastaminen pusseihin.

Merkitse pussin sisältö vedenkestävällä tussilla.

5. Lisää sokeria halutessasi, se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. 


6. Pakasta ja käytä tuoreen raparperin tapaan ennen seuraavaa satokautta.




Katso myös 


Seuraa meitä

Raparperin pakastaminen

Raparperi on helppo pakastaa myöhempää käyttöä varten, sillä käsittely on nopeaa! Kuoriminen ei ole välttämätöntä, jos varret ovat ohuita.
Raparperin pilkkominen.

Ohuimmat varret voit paloitella kuorineen.

Tee näin:


1. Irrota raparperin varret maasta esimerkiksi juuresveitsellä leikkaamalla. Varo vahingoittamasta kasvamassa olevia varsia. Poista lehdet ja heitä ne pois. 


2. Huuhtele raparperin varret vedellä. 


3. Kuori paksuimmat varret halutessasi. Erityisesti alkukesän varsia tarvitsee harvoin kuoria.


4. Paloittele varret ja laita ne pakastusrasiaan tai -pussiin. Pussi sopii hyvin raparperin pakastamiseen, sillä siitä on helppo puristaa pois ylimääräinen ilma.

Raparperin pakastaminen pusseihin.

Merkitse pussin sisältö vedenkestävällä tussilla.

5. Lisää sokeria halutessasi, se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. 


6. Pakasta ja käytä tuoreen raparperin tapaan ennen seuraavaa satokautta.




Katso myös