Seuraa meitä

Raparperikiisseli

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

6 annosta

10 min

Raparperikiisseli maistuu vaikka jäätelön, kermavaahdon tai maidon kanssa.

Ainekset

6 annosta

1 litra

vettä

8 dl

raparperia paloina 

(400 g eli n. 10 vartta)

1 dl

sokeria

0,5 dl

perunajauhoja

1 dl 

vettä

Raparperikiisseli maistuu jäätelön kanssa.

Ohjeet

  1. Laita litra vettä kuumenemaan kattilaan.
  2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (ei yleensä tarvitse kuoria).
  3. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja raparperin palat. Pienennä lieden tehoa ja keitä raparperin paloja, kunnes ne hajoavat (n. 5 min).
  4. Sekoita 0,5 dl perunajauhoja yhteen desiin kylmää vettä. Kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan kiisseliä sekoittaen.
  5. Sekoita ja anna kiehahtaa. Kun kiisselin pintaan pulpahtaa kuplia (= kiehuu), ota kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.



Vinkit


  • Raparperia ei tarvitse kuoria kiisseliä varten. Halutessasi voit kuitenkin kuoria ainakin paksuimmat raparperin varret.
  • Maista kiisseliä lopuksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
  • Saat täyttävämmän välipalan, kun lisäät syödessä raparperikiisseliin joukkoon maitoa ja kaurahiutaleita.




Katso myös


Seuraa meitä

Raparperikiisseli

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

6 annosta

10 min

Raparperikiisseli maistuu vaikka jäätelön, kermavaahdon tai maidon kanssa.

Ainekset

6 annosta

1 litra

vettä

8 dl

raparperia paloina 

(400 g eli n. 10 vartta)

1 dl

sokeria

0,5 dl

perunajauhoja

1 dl 

vettä

Raparperikiisseli maistuu jäätelön kanssa.

Ohjeet

  1. Laita litra vettä kuumenemaan kattilaan.
  2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (ei yleensä tarvitse kuoria).
  3. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja raparperin palat. Pienennä lieden tehoa ja keitä raparperin paloja, kunnes ne hajoavat (n. 5 min).
  4. Sekoita 0,5 dl perunajauhoja yhteen desiin kylmää vettä. Kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan kiisseliä sekoittaen.
  5. Sekoita ja anna kiehahtaa. Kun kiisselin pintaan pulpahtaa kuplia (= kiehuu), ota kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.



Vinkit


  • Raparperia ei tarvitse kuoria kiisseliä varten. Halutessasi voit kuitenkin kuoria ainakin paksuimmat raparperin varret.
  • Maista kiisseliä lopuksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
  • Saat täyttävämmän välipalan, kun lisäät syödessä raparperikiisseliin joukkoon maitoa ja kaurahiutaleita.




Katso myös


Seuraa meitä

Raparperikiisseli

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

6 annosta

10 min

Raparperikiisseli maistuu vaikka jäätelön, kermavaahdon tai maidon kanssa.

Ainekset

6 annosta

1 litra

vettä

8 dl

raparperia paloina 

(400 g eli n. 10 vartta)

1 dl

sokeria

0,5 dl

perunajauhoja

1 dl 

vettä

Raparperikiisseli maistuu jäätelön kanssa.

Ohjeet

  1. Laita litra vettä kuumenemaan kattilaan.
  2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret (ei yleensä tarvitse kuoria).
  3. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja raparperin palat. Pienennä lieden tehoa ja keitä raparperin paloja, kunnes ne hajoavat (n. 5 min).
  4. Sekoita 0,5 dl perunajauhoja yhteen desiin kylmää vettä. Kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan kiisseliä sekoittaen.
  5. Sekoita ja anna kiehahtaa. Kun kiisselin pintaan pulpahtaa kuplia (= kiehuu), ota kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.



Vinkit


  • Raparperia ei tarvitse kuoria kiisseliä varten. Halutessasi voit kuitenkin kuoria ainakin paksuimmat raparperin varret.
  • Maista kiisseliä lopuksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
  • Saat täyttävämmän välipalan, kun lisäät syödessä raparperikiisseliin joukkoon maitoa ja kaurahiutaleita.




Katso myös