Raparperihillo

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

yli 1 tunti

n. 4 dl hilloa

Raparperihillo on oiva tapa säilöä raparperia silloin, kun sato on suuri. Hillo on mainio lisuke jälkiruokiin ja sopii hyvin myös kakkujen täytteeksi.

Ainekset

500 g (10 dl)

raparperia paloina

2 rkl

vettä

3 dl (250 g)

hillosokeria

Raparperihillo on mainio tapa säilöä alkukesän satoa.

Ohje

  1. Huuhtele raparperin varret. Pilko neohuiksi viipaleiksi. Varsia ei tarvitse kuoria, mutta voit halutessasi kuoria paksut loppukesän varret. 
  2. Laita raparperi kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna höyryäväksi. 
  3. Lisää hillosokeri. Sekoita. 
  4. Anna kiehua 15 minuutin ajan, tai kunnes raparperi hajoaa. Sekoita välillä.  
  5. Tölkitä raparperihillo puhtaisiin lasipurkkeihin. 



Vinkit


  • Halutessasi voit soseuttaa hillon sauvasekoittimella ennen purkitusta. 
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, tölkitä se lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min) tai pese ne kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voi keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä.
  • Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkit sitten jääkaappiin.
  • Raparperihillo onnistuu samalla ohjeella myös pakastetusta raparperista. 


Raparperihillo

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

yli 1 tunti

n. 4 dl hilloa

Raparperihillo on oiva tapa säilöä raparperia silloin, kun sato on suuri. Hillo on mainio lisuke jälkiruokiin ja sopii hyvin myös kakkujen täytteeksi.

Ainekset

500 g (10 dl)

raparperia paloina

2 rkl

vettä

3 dl (250 g)

hillosokeria

Raparperihillo on mainio tapa säilöä alkukesän satoa.

Ohje

  1. Huuhtele raparperin varret. Pilko neohuiksi viipaleiksi. Varsia ei tarvitse kuoria, mutta voit halutessasi kuoria paksut loppukesän varret. 
  2. Laita raparperi kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna höyryäväksi. 
  3. Lisää hillosokeri. Sekoita. 
  4. Anna kiehua 15 minuutin ajan, tai kunnes raparperi hajoaa. Sekoita välillä.  
  5. Tölkitä raparperihillo puhtaisiin lasipurkkeihin. 



Vinkit


  • Halutessasi voit soseuttaa hillon sauvasekoittimella ennen purkitusta. 
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, tölkitä se lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min) tai pese ne kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voi keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä.
  • Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkit sitten jääkaappiin.
  • Raparperihillo onnistuu samalla ohjeella myös pakastetusta raparperista. 


Raparperihillo

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

yli 1 tunti

n. 4 dl hilloa

Raparperihillo on oiva tapa säilöä raparperia silloin, kun sato on suuri. Hillo on mainio lisuke jälkiruokiin ja sopii hyvin myös kakkujen täytteeksi.

Ainekset

500 g (10 dl)

raparperia paloina

2 rkl

vettä

3 dl (250 g)

hillosokeria

Raparperihillo on mainio tapa säilöä alkukesän satoa.

Ohje

  1. Huuhtele raparperin varret. Pilko neohuiksi viipaleiksi. Varsia ei tarvitse kuoria, mutta voit halutessasi kuoria paksut loppukesän varret. 
  2. Laita raparperi kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna höyryäväksi. 
  3. Lisää hillosokeri. Sekoita. 
  4. Anna kiehua 15 minuutin ajan, tai kunnes raparperi hajoaa. Sekoita välillä.  
  5. Tölkitä raparperihillo puhtaisiin lasipurkkeihin. 



Vinkit


  • Halutessasi voit soseuttaa hillon sauvasekoittimella ennen purkitusta. 
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, tölkitä se lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min) tai pese ne kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voi keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä.
  • Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkit sitten jääkaappiin.
  • Raparperihillo onnistuu samalla ohjeella myös pakastetusta raparperista.