Seuraa meitä

Puolukkakiisseli

Rated 4 stars out of 5
4.0
(5)

5 annosta

alle 15 min


Gluteeniton

Puolukkakiisseli on nopea valmistaa! Yksinkertainen on usein parasta eikä tämäkään kiisseli kaipaa kuin muutaman tavallisen raaka-aineen. 
Kokonaisten puolukoiden sijaan voit käyttää 3 dl puolukkasosetta. Jos sose on sokeroitua, vähennä lisätyn sokerin määrää maun mukaan.

Ainekset

5 annosta

6 dl (300 g)

puolukoita

6 dl

vettä

1,5 dl

sokeria

- - -

0,5 dl

perunajauhoja

2 dl 

vettä (kylmää)

Puolukkakiisseli maistuu välipalana.

Ohje

  1. Soseuta puolukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jos puolukat ovat jäisiä, lisää tarvittaessa vettä jo soseutuksen aikana.
  2. Kuumenna vesi (6 dl) sekä puolukat kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Anna kiehua parin minuutin ajan.
  3. Sekoita 0,5 dl perunajauhoja kahteen desiin kylmää vettä. Kaada perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Heti kun puolukkakiisseli kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.



Vinkit



  • Voit vähentää sokerin määrää, jos haluat kirpeämmän kiisselin. Sokeria voit lisätä vielä lopuksi kiisseliä maistettuasi.
  • Kuortumisen estämiseksi voit ripotella valmiin kiisselin pinnalle hieman sokeria.
  • Puolukkakiisseli maistuu sellaisenaan tai vaikka maidon tai kerman kanssa. Se sopii myös puuron kaveriksi.




Katso myös


Seuraa meitä

Puolukkakiisseli

Rated 4 stars out of 5
4.0
(5)

5 annosta

alle 15 min


Gluteeniton

Puolukkakiisseli on nopea valmistaa! Yksinkertainen on usein parasta eikä tämäkään kiisseli kaipaa kuin muutaman tavallisen raaka-aineen. 
Kokonaisten puolukoiden sijaan voit käyttää 3 dl puolukkasosetta. Jos sose on sokeroitua, vähennä lisätyn sokerin määrää maun mukaan.

Ainekset

5 annosta

6 dl (300 g)

puolukoita

6 dl

vettä

1,5 dl

sokeria

- - -

0,5 dl

perunajauhoja

2 dl 

vettä (kylmää)

Puolukkakiisseli maistuu välipalana.

Ohje

  1. Soseuta puolukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jos puolukat ovat jäisiä, lisää tarvittaessa vettä jo soseutuksen aikana.
  2. Kuumenna vesi (6 dl) sekä puolukat kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Anna kiehua parin minuutin ajan.
  3. Sekoita 0,5 dl perunajauhoja kahteen desiin kylmää vettä. Kaada perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Heti kun puolukkakiisseli kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.



Vinkit



  • Voit vähentää sokerin määrää, jos haluat kirpeämmän kiisselin. Sokeria voit lisätä vielä lopuksi kiisseliä maistettuasi.
  • Kuortumisen estämiseksi voit ripotella valmiin kiisselin pinnalle hieman sokeria.
  • Puolukkakiisseli maistuu sellaisenaan tai vaikka maidon tai kerman kanssa. Se sopii myös puuron kaveriksi.




Katso myös


Seuraa meitä

Puolukkakiisseli

Rated 4 stars out of 5
4.0
(5)

5 annosta

alle 15 min


Gluteeniton

Puolukkakiisseli on nopea valmistaa! Yksinkertainen on usein parasta eikä tämäkään kiisseli kaipaa kuin muutaman tavallisen raaka-aineen. 
Kokonaisten puolukoiden sijaan voit käyttää 3 dl puolukkasosetta. Jos sose on sokeroitua, vähennä lisätyn sokerin määrää maun mukaan.

Ainekset

5 annosta

6 dl (300 g)

puolukoita

6 dl

vettä

1,5 dl

sokeria

- - -

0,5 dl

perunajauhoja

2 dl 

vettä (kylmää)

Puolukkakiisseli maistuu välipalana.

Ohje

  1. Soseuta puolukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jos puolukat ovat jäisiä, lisää tarvittaessa vettä jo soseutuksen aikana.
  2. Kuumenna vesi (6 dl) sekä puolukat kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Anna kiehua parin minuutin ajan.
  3. Sekoita 0,5 dl perunajauhoja kahteen desiin kylmää vettä. Kaada perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Heti kun puolukkakiisseli kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.



Vinkit



  • Voit vähentää sokerin määrää, jos haluat kirpeämmän kiisselin. Sokeria voit lisätä vielä lopuksi kiisseliä maistettuasi.
  • Kuortumisen estämiseksi voit ripotella valmiin kiisselin pinnalle hieman sokeria.
  • Puolukkakiisseli maistuu sellaisenaan tai vaikka maidon tai kerman kanssa. Se sopii myös puuron kaveriksi.




Katso myös