Puolukkajuustokakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

ø  20 cm kakku (10 palaa)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen vähintään 5tuntia


Puolukkajuustokakku on raikas, makeankirpeä tarjottava syksyn ja talven juhlahetkiin! 
Jos teet juustokakun halkaisijaltaan isompaan vuokaan, tulee siitä matalampi kuin kuvassa. Tällöin keksipohjan ainesten määrää kannattaa lisätä (22 cm kakkuun 150 g keksejä ja 75 g margariinia).

Pohja

130 g

kaurakeksejä

60 g

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

250 g (1 prk)

maitorahkaa

1 rkl

vaniljasokeria

250 g (5 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

- - -

4 dl (2 prk)

vispikermaa

- - -

2 rkl

puolukkamehua (tai vettä)

6

liivatelehteä

Koristelu

2 dl

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

Lisäksi koristeluun esim.


Puolukoita, toffeemakeisia

Puolukkajuustokakku on raikas, makeankirpeä tarjottava.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet (6kpl) likoamaan kylmään veteen (täytettä varten).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle.
  3. Murskaa kaurakeksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurska rasvan joukkoon. (Aseta vuokaan reunakalvo ja / tai sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti öljyllä.) Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. 



Täyte



  1. Laita tuorejuusto reilunkokoiseen kulhoon. Mittaa mukaan sokeri ja sekoita. Lisää rahka ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.  
  2. Soseuta puolukat (esim. sauvasekoittimella). Lisää ne tuorejuustoseokseen.
  3. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita kevyesti. Tässä vaiheessa voit testata maun ja lisätä tarvittaessa hieman sokeria.
  4. Kuumenna puolukkamehu (tai vesi) kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  5. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman mehun joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen, kunnes liivate liukenee. Lisää liivateliemi heti juustokakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen (esim. vispilällä). 
  6. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tunnin ajan.



Koristelu



  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Irrota se varovasti vuoasta ja aseta tarjoiluastialle. 
  2. Vaahdota vispikerma, lisää sokeri ja vanilliinisokeri vaahdotuksen loppupuolella.
  3. Pursota kermavaahtoa puolukkajuustokakun päälle. Käytä koristeluun lisäksi esimerkiksi toffeemakeisia ja puolukoita.


Puolukkajuustokakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

ø  20 cm kakku (10 palaa)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen vähintään 5tuntia


Puolukkajuustokakku on raikas, makeankirpeä tarjottava syksyn ja talven juhlahetkiin! 
Jos teet juustokakun halkaisijaltaan isompaan vuokaan, tulee siitä matalampi kuin kuvassa. Tällöin keksipohjan ainesten määrää kannattaa lisätä (22 cm kakkuun 150 g keksejä ja 75 g margariinia).

Pohja

130 g

kaurakeksejä

60 g

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

250 g (1 prk)

maitorahkaa

1 rkl

vaniljasokeria

250 g (5 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

- - -

4 dl (2 prk)

vispikermaa

- - -

2 rkl

puolukkamehua (tai vettä)

6

liivatelehteä

Koristelu

2 dl

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

Lisäksi koristeluun esim.


Puolukoita, toffeemakeisia

Puolukkajuustokakku on raikas, makeankirpeä tarjottava.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet (6kpl) likoamaan kylmään veteen (täytettä varten).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle.
  3. Murskaa kaurakeksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurska rasvan joukkoon. (Aseta vuokaan reunakalvo ja / tai sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti öljyllä.) Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. 



Täyte



  1. Laita tuorejuusto reilunkokoiseen kulhoon. Mittaa mukaan sokeri ja sekoita. Lisää rahka ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.  
  2. Soseuta puolukat (esim. sauvasekoittimella). Lisää ne tuorejuustoseokseen.
  3. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita kevyesti. Tässä vaiheessa voit testata maun ja lisätä tarvittaessa hieman sokeria.
  4. Kuumenna puolukkamehu (tai vesi) kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  5. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman mehun joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen, kunnes liivate liukenee. Lisää liivateliemi heti juustokakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen (esim. vispilällä). 
  6. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tunnin ajan.



Koristelu



  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Irrota se varovasti vuoasta ja aseta tarjoiluastialle. 
  2. Vaahdota vispikerma, lisää sokeri ja vanilliinisokeri vaahdotuksen loppupuolella.
  3. Pursota kermavaahtoa puolukkajuustokakun päälle. Käytä koristeluun lisäksi esimerkiksi toffeemakeisia ja puolukoita.


Puolukkajuustokakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

ø  20 cm kakku (10 palaa)

30 min (valmistus)

+ hyytyminen vähintään 5tuntia


Puolukkajuustokakku on raikas, makeankirpeä tarjottava syksyn ja talven juhlahetkiin! 
Jos teet juustokakun halkaisijaltaan isompaan vuokaan, tulee siitä matalampi kuin kuvassa. Tällöin keksipohjan ainesten määrää kannattaa lisätä (22 cm kakkuun 150 g keksejä ja 75 g margariinia).

Pohja

130 g

kaurakeksejä

60 g

margariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

250 g (1 prk)

maitorahkaa

1 rkl

vaniljasokeria

250 g (5 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

- - -

4 dl (2 prk)

vispikermaa

- - -

2 rkl

puolukkamehua (tai vettä)

6

liivatelehteä

Koristelu

2 dl

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

Lisäksi koristeluun esim.


Puolukoita, toffeemakeisia

Puolukkajuustokakku on raikas, makeankirpeä tarjottava.

Pohja

  1. Laita liivatelehdet (6kpl) likoamaan kylmään veteen (täytettä varten).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle.
  3. Murskaa kaurakeksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurska rasvan joukkoon. (Aseta vuokaan reunakalvo ja / tai sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti öljyllä.) Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. 



Täyte



  1. Laita tuorejuusto reilunkokoiseen kulhoon. Mittaa mukaan sokeri ja sekoita. Lisää rahka ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.  
  2. Soseuta puolukat (esim. sauvasekoittimella). Lisää ne tuorejuustoseokseen.
  3. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita kevyesti. Tässä vaiheessa voit testata maun ja lisätä tarvittaessa hieman sokeria.
  4. Kuumenna puolukkamehu (tai vesi) kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  5. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman mehun joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen, kunnes liivate liukenee. Lisää liivateliemi heti juustokakkumassaan ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen (esim. vispilällä). 
  6. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tunnin ajan.



Koristelu



  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Irrota se varovasti vuoasta ja aseta tarjoiluastialle. 
  2. Vaahdota vispikerma, lisää sokeri ja vanilliinisokeri vaahdotuksen loppupuolella.
  3. Pursota kermavaahtoa puolukkajuustokakun päälle. Käytä koristeluun lisäksi esimerkiksi toffeemakeisia ja puolukoita.