Puolukkajäädyke

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(9)

12 annosta

15 min (valmistelut) +

vähintään 6 tuntia (jäätyminen) 

Puolukkajäädyke on paras valinta, kun haluat tarjota jotain kylmää ja kirpeän makeaa jälkiruokaa. Varaa tilavuudeltaan noin 1,5 litran jäädykevuoka tai jaa massa pienempiin, pakastuksen kestäviin astioihin. Halutessasi voi tarjota jäädykkeen kanssa kinuskikastiketta tai käyttää sitä koristeluun.

Ainekset

12 annosta

5 dl (250 g)

puolukoita (4 dl soseeksi + 1 dl kokonaisia)

1 rkl

vanilliinisokeria

200 g

maitorahkaa

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa (makeutettu / sokeroitu)

4 dl

vispi- tai kuohukermaa

Puolukkajäädyke on yksi parhaimpia joulun jälkiruokia.

Ohje

  1. Varaa jäädykettä varten vuoka tai vuokia. Ohjeesta tulee noin 1,5 litraa.
  2. Soseuta 4 dl puolukoita esim. sauvasekoittimella (tarvittaessa sulata niitä sen verran, että soseutus onnistuu).
  3. Lisää vanilliinisokeri ja maitorahka, sekoita. Lisää vielä kondensoitu maito ja sekoita.
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää puolukkaseokseen noin puolet kermavaahdosta. Sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää loppu kermavaahto sekä kokonaiset puolukat (1 dl). Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kuohkeus säilyy, mutta saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Huuhtaise jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan (tasoita tarvittaessa pinta).
  7. Anna jäätyä pakastimessa mielellään ainakin seuraavaan päivään.



Kumoaminen


  1. Ota puolukkajäädyke pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 
  2. Kumoa heti pakastimesta ottamisen jälkeen: Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen (kuitenkin niin, ettei jäädyke kastu). Pyöräytä tarvittaessa ohuella (muovi)lastalla jäädykkeen ja vuoan välistä. Kumoa tarjoiluastialle.
  3. Anna pehmetä jääkaapissa noin 30 minuutin ajan, jotta leikkaaminen on helpompaa.




Vinkit


  • Jos et tarjoa jäädykettä heti seuraavana päivänä, peitä se jäätymisen jälkeen (esim. kelmulla), jottei pinta kuivu.
  • Parhaiten puolukkajäädyke irtoaa vuoasta, kun kumoat sen heti pakastimesta ottamisen jälkeen.

Puolukkajäädyke

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(9)

12 annosta

15 min (valmistelut) +

vähintään 6 tuntia (jäätyminen) 

Puolukkajäädyke on paras valinta, kun haluat tarjota jotain kylmää ja kirpeän makeaa jälkiruokaa. Varaa tilavuudeltaan noin 1,5 litran jäädykevuoka tai jaa massa pienempiin, pakastuksen kestäviin astioihin. Halutessasi voi tarjota jäädykkeen kanssa kinuskikastiketta tai käyttää sitä koristeluun.

Ainekset

12 annosta

5 dl (250 g)

puolukoita (4 dl soseeksi + 1 dl kokonaisia)

1 rkl

vanilliinisokeria

200 g

maitorahkaa

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa (makeutettu / sokeroitu)

4 dl

vispi- tai kuohukermaa

Puolukkajäädyke on yksi parhaimpia joulun jälkiruokia.

Ohje

  1. Varaa jäädykettä varten vuoka tai vuokia. Ohjeesta tulee noin 1,5 litraa.
  2. Soseuta 4 dl puolukoita esim. sauvasekoittimella (tarvittaessa sulata niitä sen verran, että soseutus onnistuu).
  3. Lisää vanilliinisokeri ja maitorahka, sekoita. Lisää vielä kondensoitu maito ja sekoita.
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää puolukkaseokseen noin puolet kermavaahdosta. Sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää loppu kermavaahto sekä kokonaiset puolukat (1 dl). Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kuohkeus säilyy, mutta saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Huuhtaise jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan (tasoita tarvittaessa pinta).
  7. Anna jäätyä pakastimessa mielellään ainakin seuraavaan päivään.



Kumoaminen


  1. Ota puolukkajäädyke pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 
  2. Kumoa heti pakastimesta ottamisen jälkeen: Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen (kuitenkin niin, ettei jäädyke kastu). Pyöräytä tarvittaessa ohuella (muovi)lastalla jäädykkeen ja vuoan välistä. Kumoa tarjoiluastialle.
  3. Anna pehmetä jääkaapissa noin 30 minuutin ajan, jotta leikkaaminen on helpompaa.




Vinkit


  • Jos et tarjoa jäädykettä heti seuraavana päivänä, peitä se jäätymisen jälkeen (esim. kelmulla), jottei pinta kuivu.
  • Parhaiten puolukkajäädyke irtoaa vuoasta, kun kumoat sen heti pakastimesta ottamisen jälkeen.

Puolukkajäädyke

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(9)

12 annosta

15 min (valmistelut) +

vähintään 6 tuntia (jäätyminen) 

Puolukkajäädyke on paras valinta, kun haluat tarjota jotain kylmää ja kirpeän makeaa jälkiruokaa. Varaa tilavuudeltaan noin 1,5 litran jäädykevuoka tai jaa massa pienempiin, pakastuksen kestäviin astioihin. Halutessasi voi tarjota jäädykkeen kanssa kinuskikastiketta tai käyttää sitä koristeluun.

Ainekset

12 annosta

5 dl (250 g)

puolukoita (4 dl soseeksi + 1 dl kokonaisia)

1 rkl

vanilliinisokeria

200 g

maitorahkaa

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa (makeutettu / sokeroitu)

4 dl

vispi- tai kuohukermaa

Puolukkajäädyke on yksi parhaimpia joulun jälkiruokia.

Ohje

  1. Varaa jäädykettä varten vuoka tai vuokia. Ohjeesta tulee noin 1,5 litraa.
  2. Soseuta 4 dl puolukoita esim. sauvasekoittimella (tarvittaessa sulata niitä sen verran, että soseutus onnistuu).
  3. Lisää vanilliinisokeri ja maitorahka, sekoita. Lisää vielä kondensoitu maito ja sekoita.
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää puolukkaseokseen noin puolet kermavaahdosta. Sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää loppu kermavaahto sekä kokonaiset puolukat (1 dl). Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kuohkeus säilyy, mutta saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Huuhtaise jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan (tasoita tarvittaessa pinta).
  7. Anna jäätyä pakastimessa mielellään ainakin seuraavaan päivään.



Kumoaminen


  1. Ota puolukkajäädyke pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. 
  2. Kumoa heti pakastimesta ottamisen jälkeen: Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen (kuitenkin niin, ettei jäädyke kastu). Pyöräytä tarvittaessa ohuella (muovi)lastalla jäädykkeen ja vuoan välistä. Kumoa tarjoiluastialle.
  3. Anna pehmetä jääkaapissa noin 30 minuutin ajan, jotta leikkaaminen on helpompaa.




Vinkit


  • Jos et tarjoa jäädykettä heti seuraavana päivänä, peitä se jäätymisen jälkeen (esim. kelmulla), jottei pinta kuivu.
  • Parhaiten puolukkajäädyke irtoaa vuoasta, kun kumoat sen heti pakastimesta ottamisen jälkeen.