Seuraa meitä

Puolukkahillo

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

yli 1 tunti

n. 12 dl hilloa

Keitetty puolukkahillo on mainio lisä esimerkiksi kaaliruoille! Ohje on helppo, eikä puolukoiden lisäksi tarvita kuin hieman vettä ja hillosokeria.

Ainekset

1 kg (n. 18 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

1 dl

vettä

6 dl (500 g)

hillosokeria

Ohje

  1. Perkaa puolukat tarvittaessa. Jos käytät jäisiä marjoja, anna niiden sulaa hieman.
  2. Laita vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  3. Lisää hillosokeri. Keitä noin 20 min hiljalleen poreillen, kunnes puolukat hajoavat. Sekoita välillä. Jos pinnalle kertyy vaahtoa, kuori sitä pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  4. Anna hillon jäähtyä noin 20 - 30 minuuttia (tai kunnes puolukat eivät enää nouse pintaan). Sekoita välillä jäähtymisen aikana.
  5. Purkita puolukkahillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Hillon pinnalle muodostuvaa vaahtoa kannattaa kuoria pois, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto heikentää hillon säilyvyyttä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Puolukkahillo jähmettyy jäähtyessään ja saavuttaa lopullisen rakenteensa vasta seuraavana päivänä.
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voit keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Siirrä purkit sitten jääkaappiin. Huolella säilötty puolukkahillo säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös


Seuraa meitä

Puolukkahillo

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

yli 1 tunti

n. 12 dl hilloa

Keitetty puolukkahillo on mainio lisä esimerkiksi kaaliruoille! Ohje on helppo, eikä puolukoiden lisäksi tarvita kuin hieman vettä ja hillosokeria.

Ainekset

1 kg (n. 18 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

1 dl

vettä

6 dl (500 g)

hillosokeria

Ohje

  1. Perkaa puolukat tarvittaessa. Jos käytät jäisiä marjoja, anna niiden sulaa hieman.
  2. Laita vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  3. Lisää hillosokeri. Keitä noin 20 min hiljalleen poreillen, kunnes puolukat hajoavat. Sekoita välillä. Jos pinnalle kertyy vaahtoa, kuori sitä pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  4. Anna hillon jäähtyä noin 20 - 30 minuuttia (tai kunnes puolukat eivät enää nouse pintaan). Sekoita välillä jäähtymisen aikana.
  5. Purkita puolukkahillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Hillon pinnalle muodostuvaa vaahtoa kannattaa kuoria pois, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto heikentää hillon säilyvyyttä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Puolukkahillo jähmettyy jäähtyessään ja saavuttaa lopullisen rakenteensa vasta seuraavana päivänä.
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voit keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Siirrä purkit sitten jääkaappiin. Huolella säilötty puolukkahillo säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös


Seuraa meitä

Puolukkahillo

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

yli 1 tunti

n. 12 dl hilloa

Keitetty puolukkahillo on mainio lisä esimerkiksi kaaliruoille! Ohje on helppo, eikä puolukoiden lisäksi tarvita kuin hieman vettä ja hillosokeria.

Ainekset

1 kg (n. 18 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

1 dl

vettä

6 dl (500 g)

hillosokeria

Ohje

  1. Perkaa puolukat tarvittaessa. Jos käytät jäisiä marjoja, anna niiden sulaa hieman.
  2. Laita vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  3. Lisää hillosokeri. Keitä noin 20 min hiljalleen poreillen, kunnes puolukat hajoavat. Sekoita välillä. Jos pinnalle kertyy vaahtoa, kuori sitä pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  4. Anna hillon jäähtyä noin 20 - 30 minuuttia (tai kunnes puolukat eivät enää nouse pintaan). Sekoita välillä jäähtymisen aikana.
  5. Purkita puolukkahillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Hillon pinnalle muodostuvaa vaahtoa kannattaa kuoria pois, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto heikentää hillon säilyvyyttä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Puolukkahillo jähmettyy jäähtyessään ja saavuttaa lopullisen rakenteensa vasta seuraavana päivänä.
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voit keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Siirrä purkit sitten jääkaappiin. Huolella säilötty puolukkahillo säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös