Puoloffee

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 palaa (ø 22 cm)

20 min 

Puoloffee yhdistää kirpeät puolukat, murean keksipohjan ja toffeisen täytteen. Ihastuttava herkku valmistuu nopeasti, kun käytät karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche).

Pohja

200 g

kaurakeksejä

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Täyte ja koristelu

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa (dulce de leche)

3 dl (150 g)

puolukoita (tuore tai kohmeinen)

- - - 

2 dl

vispi- tai kuohukermaa 

2 tl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - - 

2 palaa

valkosuklaata

Puoloffee on makean kirpeä herkku.

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 22 cm) (tai käytä pienehköä piirasvuokaa, jolloin voit tarjota puoloffeen ilman vuoasta irrottamista - leivinpaperia ei tarvita).
  2. Murskaa keksit kunnolla (esim. kaulimella muovipussissa).
  3. Sulata voi. Sekoita keksimurska voin joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle, nosta sitä myös 1 cm verran reunoille.
  4. Laita vuoka jääkaappiin (vähintään täytteen valmistelun ajaksi), jotta keksipohja kylmenee ja kovettuu. 



Täyte ja koristelu


  1. Notkista kondensoitu maito sekoittamalla sitä. Levitä se sitten keksipohjan päälle. Jos käytät kohmeisia puolukoita, kannattaa puoloffee koota loppuun vasta juuri ennen tarjoilua.
  2. Ripottele noin puolet puolukoista kondensoidun maidon päälle. 
  3. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppuvaiheessa sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto puoloffeen päälle.
  4. Ripottele pinnalle loput puolukat. Koristele rouhitulla valkosuklaalla.
  5. Irrota puoloffee vuoasta ennen tarjoilua (tarvittaessa). Säilytä herkku jääkaapissa, jos sitä ei syödä heti.   




Vinkit


  • Jos sinulla on pohjasta avoin kakkurengas, se sopii mainiosti tähän ohjeeseen: Aseta rengas tarjoilulautaselle (kohta 1), käytä myös reunakalvoa, jos sinulla on sitä. Muotoile keksipohja kakkurenkaan sisään. Irrota rengas (sekä reunakalvo) kylmässä kovettuneen pohjan ympäriltä.  



Puoloffee

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 palaa (ø 22 cm)

20 min 

Puoloffee yhdistää kirpeät puolukat, murean keksipohjan ja toffeisen täytteen. Ihastuttava herkku valmistuu nopeasti, kun käytät karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche).

Pohja

200 g

kaurakeksejä

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Täyte ja koristelu

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa (dulce de leche)

3 dl (150 g)

puolukoita (tuore tai kohmeinen)

- - - 

2 dl

vispi- tai kuohukermaa 

2 tl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - - 

2 palaa

valkosuklaata

Puoloffee on makean kirpeä herkku.

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 22 cm) (tai käytä pienehköä piirasvuokaa, jolloin voit tarjota puoloffeen ilman vuoasta irrottamista - leivinpaperia ei tarvita).
  2. Murskaa keksit kunnolla (esim. kaulimella muovipussissa).
  3. Sulata voi. Sekoita keksimurska voin joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle, nosta sitä myös 1 cm verran reunoille.
  4. Laita vuoka jääkaappiin (vähintään täytteen valmistelun ajaksi), jotta keksipohja kylmenee ja kovettuu. 



Täyte ja koristelu


  1. Notkista kondensoitu maito sekoittamalla sitä. Levitä se sitten keksipohjan päälle. Jos käytät kohmeisia puolukoita, kannattaa puoloffee koota loppuun vasta juuri ennen tarjoilua.
  2. Ripottele noin puolet puolukoista kondensoidun maidon päälle. 
  3. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppuvaiheessa sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto puoloffeen päälle.
  4. Ripottele pinnalle loput puolukat. Koristele rouhitulla valkosuklaalla.
  5. Irrota puoloffee vuoasta ennen tarjoilua (tarvittaessa). Säilytä herkku jääkaapissa, jos sitä ei syödä heti.   




Vinkit


  • Jos sinulla on pohjasta avoin kakkurengas, se sopii mainiosti tähän ohjeeseen: Aseta rengas tarjoilulautaselle (kohta 1), käytä myös reunakalvoa, jos sinulla on sitä. Muotoile keksipohja kakkurenkaan sisään. Irrota rengas (sekä reunakalvo) kylmässä kovettuneen pohjan ympäriltä.  



Puoloffee

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 palaa (ø 22 cm)

20 min 

Puoloffee yhdistää kirpeät puolukat, murean keksipohjan ja toffeisen täytteen. Ihastuttava herkku valmistuu nopeasti, kun käytät karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche).

Pohja

200 g

kaurakeksejä

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Täyte ja koristelu

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa (dulce de leche)

3 dl (150 g)

puolukoita (tuore tai kohmeinen)

- - - 

2 dl

vispi- tai kuohukermaa 

2 tl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - - 

2 palaa

valkosuklaata

Puoloffee on makean kirpeä herkku.

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 22 cm) (tai käytä pienehköä piirasvuokaa, jolloin voit tarjota puoloffeen ilman vuoasta irrottamista - leivinpaperia ei tarvita).
  2. Murskaa keksit kunnolla (esim. kaulimella muovipussissa).
  3. Sulata voi. Sekoita keksimurska voin joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle, nosta sitä myös 1 cm verran reunoille.
  4. Laita vuoka jääkaappiin (vähintään täytteen valmistelun ajaksi), jotta keksipohja kylmenee ja kovettuu. 



Täyte ja koristelu


  1. Notkista kondensoitu maito sekoittamalla sitä. Levitä se sitten keksipohjan päälle. Jos käytät kohmeisia puolukoita, kannattaa puoloffee koota loppuun vasta juuri ennen tarjoilua.
  2. Ripottele noin puolet puolukoista kondensoidun maidon päälle. 
  3. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppuvaiheessa sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto puoloffeen päälle.
  4. Ripottele pinnalle loput puolukat. Koristele rouhitulla valkosuklaalla.
  5. Irrota puoloffee vuoasta ennen tarjoilua (tarvittaessa). Säilytä herkku jääkaapissa, jos sitä ei syödä heti.   




Vinkit


  • Jos sinulla on pohjasta avoin kakkurengas, se sopii mainiosti tähän ohjeeseen: Aseta rengas tarjoilulautaselle (kohta 1), käytä myös reunakalvoa, jos sinulla on sitä. Muotoile keksipohja kakkurenkaan sisään. Irrota rengas (sekä reunakalvo) kylmässä kovettuneen pohjan ympäriltä.