Seuraa meitä

Punakaali-appelsiinisalaatti

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 reilua annosta

15 min

Talvinen punakaalisalaatti raikastuu appelsiinilla ja tuoreella mintulla.

Ainekset

500 g

punakaalia

0,5 dl

oliiviöljyä

2 rkl

balsamicoa (tumma)

2 rkl

appelsiinituoremehua

1 rkl

hunajaa (juokseva)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

kanelia

3

appelsiinia

200 g (1 prk)

salaattijuustokuutioita

1 ruukku

minttua (tuore yrtti)

(saksanpähkinöitä)

Talvinen salaatti punakaalista ja appelsiineista saa makua fetasta.

Ohjeet

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Käytä esim. juustohöylää. 
  2. Sekoita punakaalin joukkoon oliiviöljy, balsamico, appelsiinimehu ja hunaja. 
  3. Mausta mustapippurilla ja kanelilla. 
  4. Kuori ja paloittele appelsiinit (voi halutessasi poistaa appelsiineista kalvot terävällä veitsellä leikkaamalla).
  5. Lisää salaattiin appelsiinit ja valutetut salaattijuustokuutiot.
  6. Revi salaatin joukkoon tuoretta minttua. Lisää halutessasi saksanpähkinöitä. 



Vinkit


  • Annoksesta riittää reilu annos iltapalasalaattia tai kevyttä lounasta neljälle. 
  • Pääruoan lisäkkeeksi annoksesta riittää helposti kahdeksallekin. 
  • Saat ruokaisamman punakaali-appelsiinisalaatin, kun lisäät joukkoon pähkinöitä ja tarjoat salaatin leivän kanssa.
  • Jos haluat annoksesta erityisen kauniin, lisää appelsiini ja salaattijuusto punakaalin päälle viimeisenä niin, että ne eivät värjäydy.




Katso myös



Haudutettu punakaali


Muita reseptejä

Seuraa meitä

Punakaali-appelsiinisalaatti

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 reilua annosta

15 min

Talvinen punakaalisalaatti raikastuu appelsiinilla ja tuoreella mintulla.

Ainekset

500 g

punakaalia

0,5 dl

oliiviöljyä

2 rkl

balsamicoa (tumma)

2 rkl

appelsiinituoremehua

1 rkl

hunajaa (juokseva)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

kanelia

3

appelsiinia

200 g (1 prk)

salaattijuustokuutioita

1 ruukku

minttua (tuore yrtti)

(saksanpähkinöitä)

Talvinen salaatti punakaalista ja appelsiineista saa makua fetasta.

Ohjeet

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Käytä esim. juustohöylää. 
  2. Sekoita punakaalin joukkoon oliiviöljy, balsamico, appelsiinimehu ja hunaja. 
  3. Mausta mustapippurilla ja kanelilla. 
  4. Kuori ja paloittele appelsiinit (voi halutessasi poistaa appelsiineista kalvot terävällä veitsellä leikkaamalla).
  5. Lisää salaattiin appelsiinit ja valutetut salaattijuustokuutiot.
  6. Revi salaatin joukkoon tuoretta minttua. Lisää halutessasi saksanpähkinöitä. 



Vinkit


  • Annoksesta riittää reilu annos iltapalasalaattia tai kevyttä lounasta neljälle. 
  • Pääruoan lisäkkeeksi annoksesta riittää helposti kahdeksallekin. 
  • Saat ruokaisamman punakaali-appelsiinisalaatin, kun lisäät joukkoon pähkinöitä ja tarjoat salaatin leivän kanssa.
  • Jos haluat annoksesta erityisen kauniin, lisää appelsiini ja salaattijuusto punakaalin päälle viimeisenä niin, että ne eivät värjäydy.




Katso myös



Haudutettu punakaali


Muita reseptejä

Seuraa meitä

Punakaali-appelsiinisalaatti

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 reilua annosta

15 min

Talvinen punakaalisalaatti raikastuu appelsiinilla ja tuoreella mintulla.

Ainekset

500 g

punakaalia

0,5 dl

oliiviöljyä

2 rkl

balsamicoa (tumma)

2 rkl

appelsiinituoremehua

1 rkl

hunajaa (juokseva)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

kanelia

3

appelsiinia

200 g (1 prk)

salaattijuustokuutioita

1 ruukku

minttua (tuore yrtti)

(saksanpähkinöitä)

Talvinen salaatti punakaalista ja appelsiineista saa makua fetasta.

Ohjeet

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Käytä esim. juustohöylää. 
  2. Sekoita punakaalin joukkoon oliiviöljy, balsamico, appelsiinimehu ja hunaja. 
  3. Mausta mustapippurilla ja kanelilla. 
  4. Kuori ja paloittele appelsiinit (voi halutessasi poistaa appelsiineista kalvot terävällä veitsellä leikkaamalla).
  5. Lisää salaattiin appelsiinit ja valutetut salaattijuustokuutiot.
  6. Revi salaatin joukkoon tuoretta minttua. Lisää halutessasi saksanpähkinöitä. 



Vinkit


  • Annoksesta riittää reilu annos iltapalasalaattia tai kevyttä lounasta neljälle. 
  • Pääruoan lisäkkeeksi annoksesta riittää helposti kahdeksallekin. 
  • Saat ruokaisamman punakaali-appelsiinisalaatin, kun lisäät joukkoon pähkinöitä ja tarjoat salaatin leivän kanssa.
  • Jos haluat annoksesta erityisen kauniin, lisää appelsiini ja salaattijuusto punakaalin päälle viimeisenä niin, että ne eivät värjäydy.




Katso myös



Haudutettu punakaali


Muita reseptejä