Seuraa meitä

Punajuurikeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

20 min valmistus +

n. 30 min hautuminen

Punajuurikeiton päälle voi pirskottaa saksanpähkinäöljyä tai ripotella rouhittuja pähkinöitä.

Ainekset

4 annosta

600 g 

punajuuria (noin 4 kpl)

1

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

3

perunaa

8 dl

vettä

1

kana- tai kasvisliemikuutio

0,25 tl

suolaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 prk (60 g)

smetanaa

Lisäksi:


Saksanpähkinäöljyä tai cashew- tai saksanpähkinöitä


(Tuoretta timjamia tai persiljaa)

Ohje

  1. Kuori ja paloittele raa'at punajuuret ja sipuli.
  2. Laita kattilaan rypsiöljy, punajuuret ja sipuli. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta ruoka ei mustu)
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää perunat sekä vesi kattilaan.
  4. Lisää myös liemikuutio, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Keitä kasvikset pehmeiksi - pienennä lieden tehoa niin, että ruoka juuri ja juuri kiehuu ja käytä kantta. Kypsymiseen menee noin 30 minuuttia, palojen koosta riippuen.
  6. Soseuta kasvikset kattilassa sauvasekoittimella. Se on helpompaa, kun kaadat osan keitinvedestä talteen soseuttamisen ajaksi. Lisää vesi takaisin kattilaan soseuttamisen jälkeen.
  7. Lisää smetana. Kuumenna sekoitellen, jotta smetana sekoittuu punajuurikeiton joukkoon.

   


Vinkit


  • Käytä kumihanskoja punajuuria käsitellessäsi, jos haluat välttää käsien värjäytymistä. 
  • Pirskota lautaselle annostellun punajuurikeiton päälle hieman saksanpähkinäöljyä tai ripottele rouhittuja cashew- tai saksanpähkinöitä. Keiton päälle sopivat myös krutongit.




Katso myös


Seuraa meitä

Punajuurikeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

20 min valmistus +

n. 30 min hautuminen

Punajuurikeiton päälle voi pirskottaa saksanpähkinäöljyä tai ripotella rouhittuja pähkinöitä.

Ainekset

4 annosta

600 g 

punajuuria (noin 4 kpl)

1

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

3

perunaa

8 dl

vettä

1

kana- tai kasvisliemikuutio

0,25 tl

suolaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 prk (60 g)

smetanaa

Lisäksi:


Saksanpähkinäöljyä tai cashew- tai saksanpähkinöitä


(Tuoretta timjamia tai persiljaa)

Ohje

  1. Kuori ja paloittele raa'at punajuuret ja sipuli.
  2. Laita kattilaan rypsiöljy, punajuuret ja sipuli. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta ruoka ei mustu)
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää perunat sekä vesi kattilaan.
  4. Lisää myös liemikuutio, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Keitä kasvikset pehmeiksi - pienennä lieden tehoa niin, että ruoka juuri ja juuri kiehuu ja käytä kantta. Kypsymiseen menee noin 30 minuuttia, palojen koosta riippuen.
  6. Soseuta kasvikset kattilassa sauvasekoittimella. Se on helpompaa, kun kaadat osan keitinvedestä talteen soseuttamisen ajaksi. Lisää vesi takaisin kattilaan soseuttamisen jälkeen.
  7. Lisää smetana. Kuumenna sekoitellen, jotta smetana sekoittuu punajuurikeiton joukkoon.

   


Vinkit


  • Käytä kumihanskoja punajuuria käsitellessäsi, jos haluat välttää käsien värjäytymistä. 
  • Pirskota lautaselle annostellun punajuurikeiton päälle hieman saksanpähkinäöljyä tai ripottele rouhittuja cashew- tai saksanpähkinöitä. Keiton päälle sopivat myös krutongit.




Katso myös


Seuraa meitä

Punajuurikeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

20 min valmistus +

n. 30 min hautuminen

Punajuurikeiton päälle voi pirskottaa saksanpähkinäöljyä tai ripotella rouhittuja pähkinöitä.

Ainekset

4 annosta

600 g 

punajuuria (noin 4 kpl)

1

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

3

perunaa

8 dl

vettä

1

kana- tai kasvisliemikuutio

0,25 tl

suolaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 prk (60 g)

smetanaa

Lisäksi:


Saksanpähkinäöljyä tai cashew- tai saksanpähkinöitä


(Tuoretta timjamia tai persiljaa)

Ohje

  1. Kuori ja paloittele raa'at punajuuret ja sipuli.
  2. Laita kattilaan rypsiöljy, punajuuret ja sipuli. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta ruoka ei mustu)
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää perunat sekä vesi kattilaan.
  4. Lisää myös liemikuutio, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Keitä kasvikset pehmeiksi - pienennä lieden tehoa niin, että ruoka juuri ja juuri kiehuu ja käytä kantta. Kypsymiseen menee noin 30 minuuttia, palojen koosta riippuen.
  6. Soseuta kasvikset kattilassa sauvasekoittimella. Se on helpompaa, kun kaadat osan keitinvedestä talteen soseuttamisen ajaksi. Lisää vesi takaisin kattilaan soseuttamisen jälkeen.
  7. Lisää smetana. Kuumenna sekoitellen, jotta smetana sekoittuu punajuurikeiton joukkoon.

   


Vinkit


  • Käytä kumihanskoja punajuuria käsitellessäsi, jos haluat välttää käsien värjäytymistä. 
  • Pirskota lautaselle annostellun punajuurikeiton päälle hieman saksanpähkinäöljyä tai ripottele rouhittuja cashew- tai saksanpähkinöitä. Keiton päälle sopivat myös krutongit.




Katso myös