Seuraa meitä

Punajuurien keittäminen

Jäähtyneet, keitetyt punajuuret voi halutessaan maustaa esimerkiksi suolalla.

Voit testata kypsyyttä terävällä veitsellä. Nämä isot punajuuret kypsyivät 40 minuutissa.

1. Valitse suunnilleen samankokoisia punajuuria, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.


2. Huuhtele punajuuret. 


3. Jos punajuurissa on lehdet, poista ne. Älä kuitenkaan leikkaa kantoja, varrentynkiä tai juurenpäitä pois.  


4. Laita punajuuret kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että punajuuret juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi.


5. Keitä noin 30 minuuttia. Punajuuren keittoaika vaihtelee juuresten koosta riippuen. Punajuuret saavat jäädä hieman napakoiksi.

Punajuuria kuoriessa voit välttää sormien värjäytymisen käyttämällä kertakäyttöhanskoja.

6. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, kunnes voit käsitellä niitä. Kaada vesi pois ja anna punajuurien kuivahtaa. 


7. Poista kannat ja kuori punajuuret esimerkiksi juuresveitsellä.



Vinkit


• Kuori ja kanta estävät punajuuren väriä liukenemasta keitinveteen, jolloin punajuuren maku ja ravintoaineet pysyvät paremmin tallella.


• Säilytä kypsät, jäähtyneet punajuuret jääkaapisssa. 


• Punajuurta ei suositella alle 1-vuotiaille sen sisältämän nitraatin vuoksi. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Punajuurien keittäminen

Jäähtyneet, keitetyt punajuuret voi halutessaan maustaa esimerkiksi suolalla.

Voit testata kypsyyttä terävällä veitsellä. Nämä isot punajuuret kypsyivät 40 minuutissa.

1. Valitse suunnilleen samankokoisia punajuuria, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.


2. Huuhtele punajuuret. 


3. Jos punajuurissa on lehdet, poista ne. Älä kuitenkaan leikkaa kantoja, varrentynkiä tai juurenpäitä pois.  


4. Laita punajuuret kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että punajuuret juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi.


5. Keitä noin 30 minuuttia. Punajuuren keittoaika vaihtelee juuresten koosta riippuen. Punajuuret saavat jäädä hieman napakoiksi.

Punajuuria kuoriessa voit välttää sormien värjäytymisen käyttämällä kertakäyttöhanskoja.

6. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, kunnes voit käsitellä niitä. Kaada vesi pois ja anna punajuurien kuivahtaa. 


7. Poista kannat ja kuori punajuuret esimerkiksi juuresveitsellä.



Vinkit


• Kuori ja kanta estävät punajuuren väriä liukenemasta keitinveteen, jolloin punajuuren maku ja ravintoaineet pysyvät paremmin tallella.


• Säilytä kypsät, jäähtyneet punajuuret jääkaapisssa. 


• Punajuurta ei suositella alle 1-vuotiaille sen sisältämän nitraatin vuoksi. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Punajuurien keittäminen

Jäähtyneet, keitetyt punajuuret voi halutessaan maustaa esimerkiksi suolalla.

Voit testata kypsyyttä terävällä veitsellä. Nämä isot punajuuret kypsyivät 40 minuutissa.

1. Valitse suunnilleen samankokoisia punajuuria, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.


2. Huuhtele punajuuret. 


3. Jos punajuurissa on lehdet, poista ne. Älä kuitenkaan leikkaa kantoja, varrentynkiä tai juurenpäitä pois.  


4. Laita punajuuret kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että punajuuret juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi.


5. Keitä noin 30 minuuttia. Punajuuren keittoaika vaihtelee juuresten koosta riippuen. Punajuuret saavat jäädä hieman napakoiksi.

Punajuuria kuoriessa voit välttää sormien värjäytymisen käyttämällä kertakäyttöhanskoja.

6. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, kunnes voit käsitellä niitä. Kaada vesi pois ja anna punajuurien kuivahtaa. 


7. Poista kannat ja kuori punajuuret esimerkiksi juuresveitsellä.



Vinkit


• Kuori ja kanta estävät punajuuren väriä liukenemasta keitinveteen, jolloin punajuuren maku ja ravintoaineet pysyvät paremmin tallella.


• Säilytä kypsät, jäähtyneet punajuuret jääkaapisssa. 


• Punajuurta ei suositella alle 1-vuotiaille sen sisältämän nitraatin vuoksi. 




Katso myös