Seuraa meitä

Punajuuret uunissa

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

6 annosta

10 min (valmistus) +

n. 40 min (uunissa)

Punajuuret uunissa on maistuva lisäke esimerkiksi pata- ja laatikkoruoille.

Ainekset

6 annosta

1 kg (n. 10 kpl)

punajuuria (raaka)

2 rkl

rypsiöljyä

2 tl

rosmariinia (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Punajuuret uunissa maustetaan rosmariinilla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese ja kuori punajuuret. Voit estää käsien värjäytymistä käyttämällä kertakäyttöisiä muovihanskoja.
  3. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, noin kuuteen osaan. Pienet lohkot kypsyvät nopeammin. Laita punajuuret tummaan tai värjäytymättömään kulhoon (esim. metallikulho). 
  4. Sekoita joukkoon öljy, rosmariini, suola ja mustapippuri.
  5. Levitä punajuuret pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia (punajuurilohkojen koosta riippuen).



Vinkit


  • Punajuuret ovat valmiita, kun ne tuntuvat pehmeiltä terävällä veitsellä kokeiltaessa. 
  • Rosmariinin sijaan voit käyttää esimerkiksi kuivattua timjamia.  




Katso myös


Seuraa meitä

Punajuuret uunissa

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

6 annosta

10 min (valmistus) +

n. 40 min (uunissa)

Punajuuret uunissa on maistuva lisäke esimerkiksi pata- ja laatikkoruoille.

Ainekset

6 annosta

1 kg (n. 10 kpl)

punajuuria (raaka)

2 rkl

rypsiöljyä

2 tl

rosmariinia (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Punajuuret uunissa maustetaan rosmariinilla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese ja kuori punajuuret. Voit estää käsien värjäytymistä käyttämällä kertakäyttöisiä muovihanskoja.
  3. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, noin kuuteen osaan. Pienet lohkot kypsyvät nopeammin. Laita punajuuret tummaan tai värjäytymättömään kulhoon (esim. metallikulho). 
  4. Sekoita joukkoon öljy, rosmariini, suola ja mustapippuri.
  5. Levitä punajuuret pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia (punajuurilohkojen koosta riippuen).



Vinkit


  • Punajuuret ovat valmiita, kun ne tuntuvat pehmeiltä terävällä veitsellä kokeiltaessa. 
  • Rosmariinin sijaan voit käyttää esimerkiksi kuivattua timjamia.  




Katso myös


Seuraa meitä

Punajuuret uunissa

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

6 annosta

10 min (valmistus) +

n. 40 min (uunissa)

Punajuuret uunissa on maistuva lisäke esimerkiksi pata- ja laatikkoruoille.

Ainekset

6 annosta

1 kg (n. 10 kpl)

punajuuria (raaka)

2 rkl

rypsiöljyä

2 tl

rosmariinia (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Punajuuret uunissa maustetaan rosmariinilla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese ja kuori punajuuret. Voit estää käsien värjäytymistä käyttämällä kertakäyttöisiä muovihanskoja.
  3. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, noin kuuteen osaan. Pienet lohkot kypsyvät nopeammin. Laita punajuuret tummaan tai värjäytymättömään kulhoon (esim. metallikulho). 
  4. Sekoita joukkoon öljy, rosmariini, suola ja mustapippuri.
  5. Levitä punajuuret pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia (punajuurilohkojen koosta riippuen).



Vinkit


  • Punajuuret ovat valmiita, kun ne tuntuvat pehmeiltä terävällä veitsellä kokeiltaessa. 
  • Rosmariinin sijaan voit käyttää esimerkiksi kuivattua timjamia.  




Katso myös